Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben mi yanlış anladım yoksa mage ve shamanı bufflıyacaklar mı?

DeMiRMaSKe

Öne çıkan mesajlar

Shaman lara hiç bi lafım yok ama aradaki bazı saçmalıklarıda söylemeden geçemiycem. Oynadığım karakter açısından konuşuyorum karakterim mage ve shaman lardan nefret etme nedenlerimi size bir bir sıralayayım.

1- normal pvp ye başladığınızı yani karşılıklı bir birinizi gördüğünüzü varsayıyorum. 1 ci hareket Shaman: Grounding totem ( nasıl olduğunu bilmiyorum ama ben salak bi mage olduğumdan yada o tahtadan yapılan zımbırtı adına totem dedikleri benim spell imi catch ediyor. 100 kere forumlara yazmama ragmen bir cevap alamadığım için artık bir şey söylemiyorum. Adamlar düşünmüş yapmış ama bu ne salaklıktır çözebilmiş değilim)
Mage : dikilen toteme fire blast veya wand atma taktiğini denerken üzerinde ne kadar buff varsa (sanırım "purge denen skill shamanlardaki") onun aracılığı ile bir güzel temizlenir. artık yoksun olduğunuz şeyler "mage armor, Dampen magic, açıksa mana shield, arcane intellect" Bu durumuda geçtim. Başlıyorsunuz Fire ball cast etmeye 3 sny cast time bunun gören shaman size eart shock denen spell interrupt ettiren büyüsünü cast edior siz malak gibi kalıyorsunuz. Arada hoplayıp zıplayıp kafanıza elindeki zımbırtıyla vurmasını da saymıyorum. Her vuruşu 250-400 arasında değişiyor ki hiç azımsanacak dmg ler değil bence. bunlar olurken aradan bi süre geçiyor ve grounding totem tekrar dikilebilir hale geliyor siz 2 kez elinizi Fire ball a götürüyorsunuz hani bi umut az da olsa dmg verebilirmiyim diye o sıra ya tekrar earth shock yada groundig totemle karşılaşıyorsunuz. haa unutmadan her yaptığınız ataktan aldığınız lightning shield dmg ını da ekleyin ve mage in hp sine bölün bakalım neler çıkıyor ortaya. "Blizzard ın ve shaman larla ilgilenen arkadaşların shamanları yetersiz görmesine bi anlam veremiyorum 3 destekle oynayan tek karakter oyunda shamandır." 3 çeşit totem bi yandan hp vereni bi yandan mana vereni diger yandan fire nova totemi bu haldeyken shamanlar halen ağlamaklıysa o zaman söyleyebilecek tek sözüm kalıyor " LEARN YOUR CLASS NOOBIES"

sevgiler saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

@Manloth
Yazdıklarını sonuna kadar okudum ve tek katıldıgım nokta son cümlen oldu açıkcası.

20 yard range olan ve pve de bile kendi için kullanışlı olmayan mana ve hp veren totemleri buraya yazmakla çok komik bir duruma düşüyorsun emin ol.
Mana ve HP veren o imba totemlerin pvp de atan shamana shaman demen o totemlere laf edene ciddiye almam açıkcası..
crowd controlu olmayan tek class olan shamanı bu şekilde gözünde büyütmen çok komik açıkcası..
Belki bilmiyorsun dur senin sheep ve counterspell diye 2 tane büyün var ve özellikle sheep yemiş bir shaman bir fire mage'in neler yapabileceginden habersizsen ve shamanın heal+es+chain gibi büyülerinin hepsini nature oldugunu ve heal yada chain gibi bir büyü cast ederken kafasına atılan bir silence ın ne kadar etkili oldugundan bir habersen seninde yazdıgın son cümleni tekrar okumanı öneriyorum.
Burada shaman vs mage tartışması yapmıyorum özellikle magelere bir takım degişiklikler getirilmesini isterdim ama duel kadar saçma birşey yokken ve WoW da 1v1 pvp çok az görülen bir olayken gelipte shaman vs mage tartışması yapman çok komik açıkcası..
Ona 1v1 combat degil genelde gang denir ve gangler eşit şartlarda başlamaz başlasaydı adına gang denmezdi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Belki bilmiyorsun dur senin sheep ve counterspell diye 2 tane büyün var ve özellikle sheep yemiş bir shaman bir fire mage'in neler yapabileceginden habersizsen Regalyanin movieyi izle :)

Ufak bi duzeltme yapdı çok çaça oldu :)
Şaman = Zayıf (nature agliment+zhc'li (veya biri)element şamanlar harici sümsük diyebilriz hatta)
Mage = owerpowered
Bakalim ne yapcaklar revision patchinde postladigimresim gibi portal / food / sheep herding diye talentmi eklicer acaba :P
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi LS her attcka wurur sheepe bile yani staff mtaff büyü fark etmez ama 1 fark war LS yi çalış apısını bilmeyen bunu bööle sanıo LS thorns gibi her attck da hasar wermez time based dır ls nin çalışması o oo über mana hp totemi war dien arkadaşa harbiden acıyorum kendi eksikliğini karşı tarafın imbalığı sanıyor bi kere senin o imba dediğin (ki saçma healing stream totemi kaldırsınlar hiç kullanmıom mana springi de kaldırsalar hiç fark etmez pvp de) o 2 totem water totemdir aynı anda dikemezsin üzgünüm ama sana diecek 1 tek söz war learn 2 play ur classNOOB!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Shaman filan magelerin karşısında ölümsüz değil sadece tecrübe kazanman lazım onu kesmek için. 52 leveldeyken 60 level mage'i kestiğimi bilirim. Ama herif inatla bana fireball atmaya çalışıyordu. O ıkındıkça ben kafasına earth shock ile vuruyordum. Eğer earth shock atacak fırsatı vermezseniz Shaman'dan korkmanıza gerek yok.
Bu arada fire mage oynayanların kanımca shaman'ı öldürmeleri daha kolaydır. Çünkü shaman'ın pvp trinketi sheep'i bozmuyor. Totemde sheep'i bozmuyor. Shamanlar Sheep'e karşı tamamen savunmasız. Eğer 1 saniye sonra sheepten çıkıyorsa o shaman'ın imbalığı değil. Sheep cast edenin şanssızlığıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

E.shock atıcak fırsatı nasıl vermicez ben oraya takıldım :) herkez yapıyordur tabi mc bwl filan beklerken duel en çaresiz kaldıgım class shamandır bir mage in cast time ını bozmak ne demek biliyomusun? ve bunu her 6 saniyede yapmak(talentle 5 e iniyor) sen ancak dogru zamanı tutturacaksın ki cs atıcaksın Cd u 30 saniye yani bilmiyorum tabi 2 trinketi use larsın çakarsın 4k fb biter duel ama dier türlü yok mage işini bilicek yok mage dogru zamanı yakalicak filan bunlara gerenk yok :) çaresiz kalıyorsun shaman a karşı mageler bilir..
Sosyal ağlarda paylaş

Beni asıl şaşırtan nokta ise Grounding totem diye bu kadar hayıflanan bir mage vs shaman combatı kaç saniye sürdüğü :)
15sn cd li bir totemin ortalama 20-30 sn süren combatta max 2 kere atabilmek bence sanıldıgı kadar başa bela birşey degil..
Ve ayrıca ilk defa LS diye hayıflanan bir mage görüyorum genelde warrior ve roguelar sevmez LS yi :)
200-300 melee dmg da biraz şişirilmiş bence elimde hand of the edward var ortalama dmg ım cloth giyene 120 ki bir mage e toplasan kaç kere melee vuruş yapacaksın elemental olarak oda ayrı bir konu.
Yani ne bilim bir sürü yapılacak birşeyler var grounding totem için barların birinde bir rank1 büyü , yada ES den kurtulmak için açılışı sheeple yapıp en az 30 yarddan başlamak fln bir sürü seçenek var..
Hele hele lesser heal, lightning yada chain e atılan bir silence'ın bir elemental shaman için pekte hoş bişey olmadıgını herkes azçok biliyordur :)
Ki eğer dikkat ettiyseniz shaman talentlarında ki spell critler hep lightning bununda aslında bir çeşit kısıtlama oldugunu anlamamak pekte zor degil.
Bence bişeyler yazmadan önce o classında 51 talent puanı oldugunu aynı anda melee ve spell crit kasamayacagını kısacası hayalleri süsleyen bir all-in-one talent item build hikayelerini kafalardan silmek lazım.

Benim için combatın gidişatını en çok değiştiren ve bana göre en başa bela şeylerden bazıları silence hammer of justice ve şu gıcık blessing of freedom zımbırtısı :) özellikle wsg de.

[ Mesaj 29 Mart 2006, Çarşamba - 11:36 tarihinde, CapriceXante tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 29 Mart 2006, Çarşamba - 11:38 tarihinde, CapriceXante tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bide arkadaşımızın birisi Mage nerf demiş espri filan yapmış olsa gerek zaten blizzard ın bu patch de dahil hadi şunlarada bi yenilik yapalım bari sonra zırlamasınlar amacıyla yaptıgı ( Arcane int menzil ) gibi komik eklentiler sanırım bütün mage arkadaşları en az benim kadar sinir ediyor bizler bişeyler eklensin dige bekledimiz bir ortamda eğer nerf gelirse mage oynayan adam kalmaz arkadaşlar..
Sosyal ağlarda paylaş

xante olay o degil simdi bak baslarken bi grounding totem atiyo sheep immune zaten sen sheeplerken atiyo o totemin yere kuruldugunu gorene kadar yani ekranda belirene kadar immune yazisini goruyosun wand atmak icin target degistin global cooldown derken etti sana 3 4 saniye adam sana vuruyo o sira tabi.sonra sheep yapayim derken es atiyo. 20yardi nasi tutucan merak ettim bende dorusu blink atip sheep yapmaya kalksam global cooldown 1 saniye adam 1 saniyede 1 yard kossa 19yarda iner mesafe kafama vurur bi tane es olur biter hadi olduda gucunu indirdim bi grounding totem heal silence immune. neyse ben taktigi buldum shaman gordummu 2kisiden az dusmanla savasmiyosa yaklasmiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman rank deil fireblast at sanki tek damageiniz fireball gibi inatla fireball cast et soora neymiş shaman overpowered mış frost magesen fire balla başla atsın es yi soora istediin gibi bol bol frostbolt at çok mu yaklaşyı bas nova yı yürüye yürye kaç olmadımı blink yap sheep at öyle bi anlatısunuz ki şurayı okuyan adam mage de çok çaresiz cnm yazık vah vah diyecek
Sosyal ağlarda paylaş

rank degil fireblast at ?

onuda gectim orda fireball atiyorum mu yazmisim...

onuda gectim frostbolttada ayni olay global cd olayi adam elimde isiklanma gordugu an basiyo es yi.

onuda gectim novayi uzaklasmak icin kullanirsam 7talent verip actigim shatter ne olucak niye ben bunu feda etmek zorunda kalayim 21saniye cd`si var. shaman trinketi novadan cikariyo mu bilmiorum.

onuda gectim dedigim gibi mageler nukeleyemedigi surece shaman yenemez. mage in nukelemesi icin cok iyi itemlarinin cift trinketinin ve shamanin grounding toteminin cd`de oldugunu bilmesi gerekir.

sonuc olarak ben kaciyorum sizin dusunceniz farkli olabilir :)
Sosyal ağlarda paylaş

sorunun global CD ise shamanlara deil blizze laf söölücen o global CD dediğin şey shamandada war hee sen onu ES ile geleni kast ediosan Fireballda olan cooldown frostbolt da olmaz ewt tam senin dediğin gibi elinin rengine bağlı o olay hala şunu öörenemediniz EARTH SHOCK SILENCE DEILDIR sadece aynı school için geçerlidir(orda wand yerine rank yazmışım)
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda Shamanlara , mage oynatip , 10 15 tane shaman salmak lazim üstlerine BG lerde , yada örnein Spell casting üzerine kurulu bir class'ın , eger ki 6 sn de 1 spell casting'i engelleniyorsa ( 2 sec cooldown , 1 sec global cooldown total = 3 sn bekleme süresi) , üstünede engellenemedigi vakitlerde ( Ornein mage'e yannlis zamanlama ile ES atilmasi gibi), üstüne bide 20 sn de 1 (yannis hatirlamiyorsam) grounding totem le Mage Class'inin Counter Atack şansini , veyautta Grounding e işleyen tek instant spell ini toteme harcatmasını saglamak gibi cidden :=) akil almaaz bir avantaja sahip olmasi ... birde üstüne türk Shaman oynayan arkadaşlarımızın , Shaman vs Mage , Mage vs Shaman la ilgili topiclere , kimi zaman cok ılımlı ( Aslinda Shaman o kadar güçlü deil , şöyleydi böyleydi , iyi mage di , kötü shamandi yapilabilirdi yapilamazdi bla bla.. ) yaklaşmalari bir hayli ilginc dogrusu :=) Birde üstüne "OO neeee Saçmalikk!!!, Tek Spell le 4k vurunca pvp mi denir , hemide 1.5 dk cd si var... Nerf Trinkets" gibi yorumlarda bulunulmasida cok ama cok komik :=) Spell casting yapamayinca bir class a karşi , tek çare gibi gözüküyor olmasi içten bile deil ..

+ Enchant dan meelee daamage yapabilen , imba shock crictliyen , ve instant heal atip cok heal eden shaman rüya diyen, Cloth a bile 100 100 vuruyorum buna meele damage mi denir diyen arkadaşlarada :=) e şaka diyorum .. Mage Class inin Hit point i Pvp seti haricinde bula bileceginiz Enchantli spell damage+ Crict build le yapilabilecek en iyi şekli 4k dir ( ki kolay bi iş deil ) standart mage hit point ise 3200 max 3700 arasinda deişir ( Full epic spell dam + crict + resist itemlerle benim 3670 ) . Genel anlamdada bu şekildedir.

birde kolay bir matematik hesabi ..
*Combati 18 sn sürdürelim minimum
*6 sn de 1 500-600 arasi ES (550 ortalama diyelim)
*6 sn içerisinde en az 200 meele damage diyelim 2 hit( ki kesinliqle 200 den fazla oluyor)
*bide 17ci snde bi Instant Chain lightning attiralim Minimum 700 800 hp aliyor crict deil(ortalama değerler ne şişirme ne düşürme 750 diyelim)
*Combat süresince 3x ES diyelim 550x3 = 1650
*Combat süresince en az 600 meele damage diyelim 3x ES arasi total 18 sn combatta meele damage 200x3 = 600

*** Şimdide Sonuca gelelim
*** 1650 damage 18 sn deki ES
*** 600 Meele damage 18 sn Es cd sirasi yapilan meeele damage
*** 750 Instant Chain lightning damage.
*** 300 damage de Lightning Shield dan yiyelim
*** +_________________________
*** 3300

-------------------------------------------------
****Tikkat edin ama Windfury felan eklemedim bu duruma :=) ( Çok Onemli 4 Yildizli )
-------------------------------------------------

* Buda demek oluyorki full epic deil se 2.3 epic itemi eksikse , bide şöle Enchantlarindan 1 tanesi eksikse ( Stamina gibi) Combat kesinliqle 18 sn yi geçmez. Enchanti varsa full epicse combat 24 sn ye uzar :P hehe ama sonuc Shaman cok ama cok bosh haraketler yapmassa , pek deişmicek.
* Buradada bilen Shaman a karşi böle olur gibi yorumlar yapmamak lazim , burda verdiim ornekler zaten bilen Shaman vs Bilen mage ..
* ben frostum ben ne mi yapiyorum ? Frostbolt kesinliqle cast etmiyorum shamana , herhangi 1 ES castingden sonra 2 Scorch atiyorum , Nova Cone of Cold , ve 1 kereye mahsus (Grounding i Wandla Dövdükden sonra) Cs +Nova+ Pom + Frost bolt yapiyorum
* Ki tabiki Turkiye şartlarında Pom ardindan Frost bolt a basana kadar 3 sn delayli Elinde Mavi işiklar halinde Frostbolt a saydiriyor oluyorsun .. o sira da 1 Purge ( Aha elimde patladi frost Lanet olsun diyorsun.) Olaki Attin Cast Ettin Pom Frostbolt ( Veyautta Firespec isen Pyro ) Crict falan yemediyse e geçmiş olsun diip , Açiosun kitabi :=)
*İşin Komii bide Laugh yiiosun ya .. süfer bişi :=) inanin öle bi haz ki yaninda olsa 1 kaşik suda boğ :=)
*Hatta ve hatta Sonra şu linkdeki çoçuk gibi Kendini yiip bitiriosun Klavye Mouse Ne varsa parçaliosun bknz. http://www.break.com/index/patiencechild.html

bu standartlara sahip bir mage icin sürebilicek minimum Shaman vs Mage combati 18 sn dir.
--------------------------------------------------------

Eğer denirse diye yaziyorum , Bizler birer makina deiliz herkezin kendi pratik zekasi , becerisi , el cabuklugu var fakat azcik blizz de buna musade edicek şekilde class dengesi kursun ki , Grounding sonrasi , Trinket acip Nukleme girişiminde bulunmasın mageler Shamanlara karşi.

Bi baktim ki çok yazmişim , artik kesmem gerektigini düşündüm :=) öf be ne dolmuşum YAŞASIN TRINKETS , Küfür BLIZZ FOR THE NERF TRINKET PATCHES bla bla bla
Bu KONU Sürer Gider BÖYLE SEYLERE GERENK YOK MAYK.. EGO KOKAN ISLER BUNLAR...

[ Mesaj 29 Mart 2006, Çarşamba - 13:23 tarihinde, Kevashe tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...