byzasz Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Bu üç "tavsiye"yi aklında tutarsan, bize nefret ettirilen tarihin aslında zevkli bir şey olduğunu, bazı insanların ne kadar tutarsız ve boş konuştuğunu ve sana yutturulmak istenen yalanları görebilirsin. Ayrıca sırf tarihsel olarak değil, güncel olayları da düşünürken veya tartışırken olayları daha iyi kavrayabilirsin.
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 ben zaten hayatım boyunca tarihten hiç nefret etmedim aksine en sevdiğim konulardandır.Tarihle ilgilenmedim değilde 4-5 şey hakkındaki tarihle sınırlı biçimde ilgilendim.Zaten tarih derslerimin hepsi 5 :)
huun Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 dinin siyasallastirilmasi diye birsey var bugunlerde kabul edilecektir ki . genel e laiklik akp chp cumhurbaskani ekseninde bir tartisma basligi acsam neler olacagini hepimiz biliyoruz . avrupalilar ; osmanli tarihini , turk milletine utanc abidesi olacak sekilde yeniden yorumlar ve dayatirken dikkat edilmesi gereken bazi hususlari atliyoruz . osmanli devleti son 200 senesinde hazinesindeki altinlari bozdurup askerin avrupanin borclarini odeyip bir yandan ayakta kalmayi basarabilmis bir ekonomik modele sahipti . bazi diger hususlari dikkate almadan yorum yapmayalim lutfen . 100 sene savas kazanamamis bir hazine 200 sene cepten harcayabiliyor . sarikamista esir dusmus bir osmanli subayi ; cizmesinden cikarabildigi 1 osmanli altiniyla , kizil devrimi yapmakla mesgul ploretarya capulcularina istedigi herseyi yaptirabiliyordu . osmanlinin cuvalladigi konulari basarili oldugu konulari golgelemek icin kullanmayalim lutfen .
huun Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 dinin siyasallastirilmasi konusuna degindikten sonra tarihin de siyasallastirilmasi konusuna girmis olmam lazimdi bir ustteki mesajda . niyeyse olmamis , kel alaka bir paragraf olmus ilki .
sinek Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Osmanlı tamamen savaşarak büyüdü. Savaşa dayalı bir ekonomisi vardı. Kaybetmeye başlayınca, otomatik olarak devlette çokmeye başladı...
Öne çıkan mesajlar