NuKe Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Arkadaşlar şimdi aynştayn amca diyor ki ışık hızında madde enerjiye dönüşür. Peki uzayda yerçekimi olmadığına göre, biz NEYE GÖRE ışık hızından bahsediyoruz? Belki de uzayda ışık hızında gittiğini sandığımız şey duruyor da aslında biz ışık hızında gidiyoruz? Bunu biri bana açıklarsa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 hız ve yerçekiminin alakası nedir? hız=mesafe/zaman Kısa zamanda uzun mesafe alabiliyosan hızlısındır demektir=) yerçekimi yoksa ancak ağırlık olmaz, bunun da ışık hızıyla alakası yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 tamam haklısın yerçekimiyle alakası yok. Yanlış yazmışım. ben diyorum ki; eger ben ışık hızında gidiyorsam neye göre ışık hızında gidiyorum diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 bulundugun konuma göre, ne kadar zamanda ne kadar yol alıosun..? ışık hızında gıdıosan uzayda oldugunu düşün.. al arkana dunyayı sn dmei saattemi ne 30000000(sıfırlar fazla veya eksik olablr salladım) km uzaklaşıosan. ışık hızında gıdıosun demektir ki sen fazla kafanı karıştırma ne biliosan o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 ışık hızı sabit bir değerdir Einstein,özel görelilik teoremiyle ışığın hızının her zaman 300.000 km/sn olduğunu ispatlamıştır. Ayrıca yine Einstein'e göre ışık hızına ulaşılamaz ve geçilemez ;) o yüzden kasma boşuna :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Bağıl hız gibi düşün. Vbakılan - Vbakan; bakılanın, bakana göre hızını verir. Vbakılan ve Vbakan, durgun bi noktaya (ki bu genelde yer olarak kabul edilir) göre hızları. Uzay için düşünürsen, işin içinden çıkmak çok zor. Zira, durgun (hızı 0) olan bi şey bulmak kasabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Einstein'ın teorisi kanıtlanmış, nedeni bilinmeyen birşeye dayanıyo. Işığın hızı sisteme bağlı değildir. Yani bizim bildiğimiz 300000 km/saniye bize göre hızı zaten o yüzden dünyada gitsen yeterli olmalı, ama ışık hızında gidilemez teoriye göre, gidersen hacmin sonsuz kütlen 0 olur bu da mümkün değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar