trapt Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Milliyetçilik,Ülkücülük,Mhp li olmak çok çok ayrı bi durum.. Kemalizmin milliyetçiliği ile Ülkücülüğü günümüzde aynı tutanlar var..Bence çatışmanın başı burdan çıkıyo Mhplilerin tutumlarını hoş görmem açıkçası..Ama gerçek ülkücü sentezinin farklı olduğunu gördüm..Ülkücülükle Mhp nin pek bi tutarlılığı yok...İkisi bana göre uç noktalarda..Gerçek ülkücüleri hiç bi zaman islamcı yada faşist olarak görmedim çünkü 9 ışığa göre yorumluyolar..Benim gördüğüm bu açıkçası Ama Mhp deki sözde "ülkücülere " gelirsek onların durumu vahim..islamcılık,ayrımcılık hepsi var ve çoğu da bilgisiz.. Türk ırkı yoktur ulusu vardır..bu böyledir..Tutupta ırk saymak çok uçukça bi kavram yada Tüm türk devletlerini tek bi bayrak altında toplamak başkenti Ötüken olarak görmekte aynı..Nedense ben diğer türk devletlerinin bizden çok farklı olduğunu düşünüyorum..Azeri,türkmenistan ve diğer devletlerin türkleriyle tek bir devlet olmanın ütopyadan farkı yok günümüzde..Özellikle birçok milletin yaşadığı bu topraklarda sadece milliyetçiliğin yayılması bu devlete zarar getirir bence..Milliyetçiliğin yanında da halkçılığın önemli bir rolü var...Bunu unutmamak lazım
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 2, 2007 Mesaj tarihi: Mart 2, 2007 Milliyetçiliğin uç noktası faşizimdir ki bütün aklı başında kişiler buna karşıdır. ancak milliyetçiliğe sövenlere bunun Atatürk illkeleri içerisinde yer aldıgını ve diger ilkelerin bu ilke ve Cumhuriyetçilik etrafında oluşturutulduğunu hatırlatmakta fayda var. Milliyetçilik bir milletin kendi bayragı altında birlesmesidir. Türklerde bir millettir ve bizde bir altında birleştik ve Türkiye'yi kurduk. Dünyada butun Turklerin birleşmesi fikri faşizmden çok milliyetçiliktir,yani uç noktada bir fikir felan değildir. Bugün bir birlik olan AB Avrupalı Ulusların birleşmesi değil mi? Neden Türklerde boyle bir birlik oluşturmasın? Lider ulke Türkiye olayına karşıyım kimse kimsenin lideri değildir ancak bizde bir Türk birliği kursak ve kendi ihtiyaçlarımızı kendi içimizden karşılasak? Gaz için Rusyadan Kazık yemek yerine Türkmenistanla Anlassak? İhracatımızı bu ülklere yönelik yapsak ve siyasal ve ekonomik alanda birbirimizi eşit görerek desteklesek,sizce bu kötü bir fikir mi? Turan çok büyük ve önemli bir hedeftir ve bugün AB ye veya Gümrük Birliği'ne Evet diyenlerin Turana 'hayır' demesi için bir sebep yoktur. Bu arada şuan Türkiye'de yaşayan başka milletler için(Kürt vb.) Atatürk'ün medeneiyetler bilgisi kitabından tanımı verelim: 'Türkye Devletini Kuran Türk Halkına Türk Milleti Denir.' Şuan Azınlık Yoktur Olması Düşünülemez,Herkes Vatandaş Olarak Birdir Ve Kültür Birliği Vardır,Önemli Olanda Budur. Mozaik Felan Yoktur Sadece Bölücülük Yapanlar Dillerine Dolamıştır Bu sözü,Türkiye'de Her vatandaş eşittir herkes devlet gözünde birdir.(bkz 1,2,3,4. Maddeler Anayasa.) Biraz Uzunda olsa okuyun Lütfen. [ Mesaj 02 March 2007, Friday - 23:35 tarihinde, Fortuna tarafından güncellenmiştir ]
Cafein Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Faşizm, milliyetçiliğin uç noktası falan değildir. Siyasal kavramlarla tartışacaksak belirli şeyleri düzgün kullanalım. Milliyetçilik farklı, faşizm apayrı şeydir. Aşırı miliyetçiliğin gideceği yer "ırkçılık"tır, ırkçılık faşizmi kuvvetlendirecek bir görüş olsa da her ırkçı faşist, her faşist ırkçı değildir. Nasyonel sosyalizm diye yola çıkarak bir çok şeyi yozlaştıran zamanının görüşünden yola çıkarak kavramları çarpıtıp sığ yorumlar yapmayalım. Benim en çok üzüldüğüm iki şey var. Birincisi, her ulusta yüksek miktarda olan milliyetçilik kavramının bugün Türkiye'de sadece belirli bir siyasal gruba mal edilmesi. O grubun üyelerininse genelde düşük eğitimli, ne dediğini düşündüğünü ettiğini bilmeyen kişiler olmaları ve insanların "milliyetçilik" kavramından kaçmaları, sonra yok "Türkiyelilik" yok bilmemne gibi uydurma kavramların piyasaya çıkması ve Türkiye'deki ulus bilincinin kasten zayıflatılması... Zayıflatılması ki insanları bir arada tutan bağlar iyice zayıflasın, bölünsünler, kendi aralarında didişirlerken birileri malı götürsün, kontrolü ele geçirsin vs. Bugün Turan denilen şeye de zerre kadar inancım yok. Orta Asya'daki Türki Cumhuriyetler aynı kökenden gelse de, birbirleriyle anlaşmak için bile Rusça konuşuyorlar. İşlerine gelmedikçe bizimle hiç "ortak" yanlarını da ileri sürmüyorlar. Tarihimiz gereği yollarımız bir noktadan sonra epeyce ayrıldığı için de ortak kültür mirasımız yok, bu saatten sonra kalkıp bu adamlara "Yürüyün tek millet, tek bayrak, Allah Allah!" deyince "Hadi leen" derler ancak. Evet Türki cumhuriyetlerle belki bir birlik olabilir, olsa güzel olur, fakat AB gibi bir şey hiç olmaz. AB'nin de çekirdek oluşumuna bakarsanız, amaç yine ortak bir kültürü paylaşmış fakat güç mücadelesi sırasında iki tane dünya savaşı çıkarmış bir uluslar grubunu birleştirmek ve sorunları hır çıkarmak yerine bir araya gelerek çözmeye çalışmaktır. Orada bile ne kadar çok ayrımcılık ve kavga gürültü olduğunu düşünürseniz, en az 700 sene önce koptuğumuz ve Anadolu gibi bir yere gelerek kültürel olarak tamamen farklılaştığımız bir durumda kalkıp Orta Asya'daki Türklerle sıkı fıkı olmaya çalışmanın aslında ne kadar zor olabileceğini farkedersiniz. Dünyada "bütün Türklerin birleşmesi" fikrine gelirsek... birleşmeden kastın ne olacağı sorulmalı derim. Birleşmeden kasıt tek ülke altına gelmek sonra dünyayı devirmeye kalkışmaksa bu "milliyetçilik" değil "ırkçılık"tır, çünkü kurmak istediğiniz düzen "Türk" kavramını öne çıkartır. Artı, burada gözden kaçırdığınız nokta da o insanların kendilerini "Türk" olarak değil, "Azeri, Kazak, Özbek, Kırgız,vs" olarak gördüğüdür. Tersini iddia eden varsa, bana şu anki dünyada bir Kırgızla olan 10 ortak noktamızı sayarsa ve bunu Kırgızca yaparsa (ve ben bunu anlarsam) çok memnun olurum. Yoksa laf ola beri gele...
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Turan ne ya? Reelpolitik diye birşey var. Adamın çıkarına olsa zaten sana yanaşırdı. Hepimiz Orta Asya'dan geliyoruz hadi birleşelim falan yok böyle şeyler.
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Bütün Türklerin birleşmesi derken kasıt tek devlet felan değil,zaten bunun düşüncesi bile saçma kim devletini bırakıp gelirki? Ancak Turan zaten 3-5yılda yapılabilecek birşey değildir elbetteki Osmanlının yanlış tutumu yüzünden kültür ayrılığımız oldu ancak bunlar kapatılabilir.10-20 yıl sürsede Turanın oluşturulması 5sene yada 10 senede girilecek bir AB'den yada Amerika ile ortaklığımızdan iyidir.Şuan öyle görülmese bile diplomatik alanda yalnız olduğumuz su götürmez bir gerçek. Sonuçta nir tarafta hiçbir bağımızın bulunmadığı ve her saniye bizi kazıklayan bir Avrupa veya ABD mi,yoksa eşit şartlar altında eşit devletlerin birleşmesinden oluşan bir Türk Birliği mi?
trapt Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Fortuna demişsin ki; Milliyetçilik bir milletin kendi bayragı altında birlesmesidir. Bu dediğinin milliyetçilikle uzaktan yakından alakası yok.. Turancılıkla Milliyetçiliği karıştırma lütfen Biri ütopya diğeri ise Kemalizmin ilkesi Milliyetçilik kendi milletinin yargı ve değerlerini koruman onları sevip saymandır ..Geçmişini ve geleceğini, gelecek nesiller için koruyup kollamak milletini daha ileri bi düzeye çıkarmaktır.. İlkelerin birbirini tamamladığını unutmamak lazım..Günümüzde Turancılık düşüncesi sadece düşünce olarak kalmalıdır ..Çünkü kalkınması imkansızdır..Avrupa birliğiyle bir tutulmamalıdır..Kültürel bağlarımıza sahip çıkmalıyız ama ilerisi bu cumhuriyete sorun çıkartır
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Kendi Değerlerini nasıl başka bir milletin boyuduruğu altında koruyacaksın? Türk milleti daima bağımsızlığını korumaya çalışmıştır ve çalışacaktırda,tarih sahnesine çıkışımızdan beri Dünyanın kaderinde önemli roller oynadık ve oynamayada devam ediyoruz.Milletimiz -yani şuan için Türkiye Türkleri- bir bayrak,bir yürek,bir ülkü,bir kültür etrafında birleşmeyecekse nasıl birleşsecek?Nasıl milliyetçi olacak? Turan,Türkleri birleştirmek,kötü mü bunlar? Nasıl Kötü Denir Bunlara? Bir Ülkü,Bir Kültür Çerçevesinde Türk Birliği Oluşturmak Kötü Birşey mi?
arjantin Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 esasen bir kaç noktadan tartışmaya katılmak isterim.. 1-milliyetçiliğin uç noktası faşizm değil ırkçılıktır.enteresan noktalardan biri şudur ki,franszı devriminden beri her milliyetçilik ırkçı ögeler taşırken,özellikle 2. dünya savaşı ile milliyetçilik kavramındaki bu zararlı öge lanetlenmiş ve yasaklanmıştır.yoksa bakıldığında wilson ilkelerini bulan adam da,chamberline de,roosevelt de,churchill de nispi de olsa ırkçıdır.çünkü ülkelerinin emperyal geçmişi bu önyargıya dayanmaktaydı.. 2-konu türkeş ise kanımca ülkemizde milliyetçilik kavramının lanetli bir anlam kazanmasının sorumlusu bu zattır.çok da provakatif olmadan yazayım ki,abd nin yönlendirmesinde gençleri silahlandırıp,yine karşıt gruptan silahlı insanlara saldırtıp,anti-komünist cephe adı altında keyfi terör estiren bir kuşağın-ve hatta günümüze gelen kuşakların sorumlusudur.9 ışık adlı eserini okudum,kusura bakılmasın hiçbir niteliği olmayan maonun kızıl kitabı benzri bir propoganda broşürüdür.. 3-turan birliği günümüz şartlarında hayaldir.konunun önemli bir noktası,bizim turan halkları olarak gördüğümüz ülkelerin gerçekte türklük kimliğini hissetmemeleridir.bu konuda kimseyi suçlamamak da gerekir,her ülkenin tarihi arka planları farklıdır.öğrenciliğim sırasında birçok türkmen-kırgız öğrenci tanımamdan dolayı,onlar hakkında pek de iyi konuşamacağım.sadece şunu söylesem kafidir,bir yunanlının türke benzerliği ,"turan" ülkesindekilerle benzerliğimizden epey çok. 4-bir diğer nokta,türkiyenin hiçbir türki devletle karayolu sınır bağlantısı yoktur.nahçivan dışında doğrudan bir irtibatımız yok.stalin politikası gereği ermenistan sınırı bir bıçak gibi set çekmektedir.şu halde tek başımıza duygusal birlik sloganları atıp kendimizi gülünç duruma düşürmek yerine,sadece ülkemizin çıkarlarını düşünmek en iyisidir.ülke çıkarları hiçbir fikriyat yahut başka devlet-halkın çıkarlarına harcanamaz..
Tuor_annare Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 bana göre etnik milliyetçiliğin azı da çoğu da kötü.ama atatürk milliyetçiliği farklı tabi onun arkasındayız
huun Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Milliyetçiliği hemen ikiye ayırıyoruz. 1- Irk, kan kardeşliği esasına dayalı milliyetçilik. 2- Aynı devletin bayrağı altında birleşip, aynı dili konuşan, aynı şeylere üzülüp aynı şeylere sevinen insanların bir araya gelmesini tasfir eden; vatandaşlık bağı olarak da kısaca özetleyebileceğimiz diğer tür milliyetçilik. Tek başına birinci madde boş konuşmaktan öteye gitmez. Sadece ikinci maddeyi dikkate alan birisinin ise gözden kaçırdığı bazı noktalar vardır. Soyadı Atatürk olan birisinin bağımsızlığını kazandırdığı topraklarda, Türk bayrağı altında yaşan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarıyız. Yani bu devletin politikaları elbetteki birinci maddedeki milliyetçiliği esas alan bir dış politika izleyebilir, izlemelidir ki zaten izliyoruz. Bizler, Anadoluya geldiğimizden beri ordaki insanlarla bağımızı sadece Sovyet Rusya zamanında kaybettik ki bu 80 senelik bir süreçtir. Ne Selçuklular ne de Osmanlılar zamanında bu bağ kopmamıştır. Ordaki insanlarla Osmanlı zamanında nasıl bir dayanışma içersinde olduğumuzu burdan okuyabilirsiniz: http://www.google.com.tr/search?q=osmanl%C4%B1+t%C3%BCrkistan+ili%C5%9Fkileri&hl=tr&start=10&sa=N Turancılığın, reel politika olarak günümüzde uygulanamaz olduğu bir gerçektir; ama reel politikanın bir kuralı vardır, o da gücü olan reel politikanın ne olduğunu belirler. Akıllı politikalarla bu iş olabilir; ne var ki ikinci maddenin mümkün olabileceğine inanan ama birincinin olamayacağına inananlarla bunu tartışmam 8D [ Mesaj 03 March 2007, Saturday - 23:38 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 03 March 2007, Saturday - 23:43 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Bugün gider birleşelim dersek tabii gelmezler... ama Türkiye kendini güçlü bir konuma getirirse neden olmasın? Ulusal çıkarlarımızı koruyarak -ve zaten korumak için- Turan pek hala oluşturulabilir.Belki tek bayrak,tek ülke olmasa bile bu devletler ile bir Türk Birliği kurulabilir.Bunda bence bir yanlışlık yoktur zaten. önemli olan Turan için Türkiye'nin -yada bunu önerebilecek herhangi bir Türk devletinin- ekonomik sosyal ve kültürel alanda güçlü olması.Turan böyle gerçekleşebilir.Bunu Turan hayaldir diyenler için yazıyorum. Eğer Türkiye ekonomik sosyal ve kültürel alanda nasıl güçlenecek diye sorarsanız bu sayfalar dolusu tartışma ve siyasete dönüşür ki bunun yeride burası değil zaten.
Bodrack Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 @huun Osmanlı-Türkistan arasında ki ilişkilerin sadece 80 yıllık bir dönem için kesildiğini söylüyorsun internettende kaynak vermişsin şimdi okuyamayacağım ama boş bir zamanımda okurum ancak birkaç şey söyleyebilirim bu konuda Lisedeyken tarih öğretmenim bana kendi üniversite kitabını getirmişti adı Osmanlı-Türkistan münasebetleri idi Orada Osmanlıyla Türkistanda ki 3 büyük hanlık(ilk başta 2 sonra bir tanesi 2ye ayrılıyordu sanırsam) Türkistan'a hakim olan 3 büyük hanlık var bunlar Hive-Hokand-Buhara Hanlıkları Mektupların hepsini okudum ve şu kadarını söyleyebilirim Rusya kendilerini ele geçirmeden önce yani özgürlüklerinde OSmanlı'yı kendilerine bir lider veyahut sığınılacak güçlü bir ülke olarak görmüşlerdir ancak Osmanlı birçok mektuba cevap vermemiş verdiklerinde ise yardım talebine bir karşılık vermemişlerdir Birsürü mektup vardı özellikle her Padişah değişikliğinde Osmanlı'dan Rusya'ya karşı ve diğer hanlıklara(kendi aralarında çatışmalar yaşıyorlar devamlı) karşı yardım istiyorlar.Osmanlı'dan gelecek bir sözün diğer hanlıkları durduracağını biliyorlar kendilerini bu hanlıkların lideri ilan etmesini istiyorlar Osmanlıdan her bir hanlık Zaman ilerledikçe ateşli silahlarında ortaya çıkmasıyla Rusya karşısında ezilmeye başlıyorlar ki Osmanlı'ya adeta yalvarırcasına mektuplar yazıyorlar.Artık bir askeri yardım bile istemiyorlar sadece tüfeği nasıl yapacaklarını ve nasıl kullanılacağını öğretmesi için öğretmen göndermesini birde 40-50 kadar tüfek rica ediyorlar her mektupta.Osmanlı hiç cevap vermiyor verdiklerinde ise istekler yok sayılıyor.Sanırım 20 akdar mektup var açıkça kitapta yazılmış bunların 1 tanesinde ki istekler yerine getiriliyor sadece Şimdi ben şöyle bir soru sormak istiyorum.Bu kadar süre hiç yüz vermeyipte güçsüz düştüğünde Osmanlı'nın turancılık gibi bir fikre kapılıp bunu gerçeğe çevirmeye çalışması ikiyüzlülük değil midir?O kitapta ki belgelerin doğru olduğunu düşünüyorum gerçi tek kitapla tam objektif yaklaşamam ama kitap taraf tutmuyordu pek.Sadece bilgi vardı.Sonuçta OSmanlı'nın bu düşüncesinin yani Turancılığın ikiyüzlülük olduğuna inanıyorum.Güçlüyken başka güçsüzken başka davranmak bu yapılan Eğer ki bu durumu tarih derslerinde okuyorlarsa Türkistan devletleri turan birliğini hiçde isteyeceklerini zannetmiyorum en azından ben olsam bana sırt çevirmişlerle bir olmazdım Gerçi Türkiye ve Osmanlı farklı devletler olsa da halkı aynı Yani en azından ben böyle düşünüyorum Saygılarımla
Cafein Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 "Ulusal çıkarlarımızla Turan örtüşerek" demişiz, arkadaşlar, ulusal çıkarlarımız ile Turan örtüşmez. Bizim örtüşse bile, Türki cumhuriyetlerin çıkarları örtüşmez. Bir kere haritaya baktığınızda bile durum bariz, bizim oraya ulaşımımız bile yok. Ayrıca onlar da birbirlerine bayılsaydı, o zaman tek parça olarak kopar, tek bir devlet olarak dururlardı, hala kalkmış tüm Türkleri tek bayrak altında toplamak gibi hayallerle gelmeyin. Bir de Anadolu'ya gelmiş yerleşmiş ve buradakilerle karışmış adamların torunları olarak "Türkçülük" bekçiliği yapmayın. Bugün dünyada kendine en çok "Türk" yakıştırması yapanlar Türkiye vatandaşları, ama komik bir şekilde belki de genetik olarak en çok değişim geçirmiş ve başkalaşmış "Türk"ler de bizleriz. Bu konumdayken kalkıp bu işi ırkçılığa vardırır bir şekilde savunmak, Yunanlıya Ermeni'ye yakıştırmalar yapmak çok komik. Kültürel olarak da biz artık eskisi gibi değiliz. Öyle bir sentezin toplumuyuz ki, Bizans'ı da taşıyoruz, Yunan'ı da, İran'ı da, Arap'ı da, Türk'ü de... İster inanın ister inanmayın, gidip oraları gördüyseniz de başka bir patinin belirttiği gibi bir Bulgar veya Yunan'a bir Kazak veya Kırgız'a benzediğimizden çok daha fazla benziyoruz, gerek görünüş gerek kültür yapısı gerek davranış olsun. Kısaca biz Orta Asya'dan gelen Türklerden artık çok daha farklıyız, Orta Asya'da kalmış Türklerden epey farklıyız. Şimdi kalkıp bu durumda, bu insanların hepsini tek bayrak - tek ülkü altında nasıl toplayacaksınız anlamadığım bu. Özellikle de toplayacağınız adamların hiç de böyle bir niyeti yokken. Bir sözüm de işin suyunu çıkaran kafatası Türkçülere... "Saf Türklük" gibi gerzek bir kavramdan bahsediyorlar. İnsan bir oturur düşünür; göçmen, savaşan ve ekonomisini yağma ve savaş ganimeti üzerine kuran, gittiği topraklarda yerel halklarla karışan bir milletin neresinden "saf ırk" çıkartıyorsunuz e be cahiller? İnsanın iki kuruşluk tarih bilgisi olur be...
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Saf Türklük olayı saçmalık zaten o konuda bi anlasalım ben boyle birseyi zaten savunmuyorum ki dünyada saf ırk yoktur ha illa bir tane olacaksa oda yahudilerdir. Turan her 2 tarafada yarar bir paylaşımdan bahsediyorum karşılıklı olacak birşey bu biz sömürleim onlar seyretsin gibi deil,karşılıklı bir etkileşim. Bu konuyu çoook uzun bir süre hiçbir sonuca varmadan tartışabilirsiniz ancak ben çeşitli sebeplerden dolayı size katılamayacağım kusura bakmayın.
knoxville Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 fortuna, türki devletler ile ortak kültürden bahsetmişsin de böyle birşey yok gerçekten. yunanistanla kültürlerimiz daha yakındır eminim.
Daesu Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 zaten zamanında sovyetler baskısı yaşamız asya türk devletlerinin gelipte gene bir bütün olma fikrine sıcak bakıcaklarını düşünmeyin..
huun Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 http://www.tpao.gov.tr/rprte2/ydpg.htm Şu anda Türkiye'nin bütün enerji politikaları Orta Asya petrolleri üzerine. Adamlar da bize bel bağlamış, işte projeler ortada. Son günlerde ABD bu projelere karşı Rusların yanında yer alıyor ama misal kendi paramız olsa bu ekonomik çıkar birlikteliği sağlanabilecek. Olmaz olmaz diye birşey yok, potansiyel kar kapısı bize. Bir yandan AB'yi kovalayalım, diğer yandan Orta Asya'yı.
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 said: Apache üye § 15 February 2007, Thursday - 20:17 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- hani gerçeği söylemek gerekirse lavuğun tekiydi.BBP nin bugün yaptığını o günlerde yaptı.Karacahilliği kullanarak etnik taban milliyetçiliği yaparak insanüstü para yedi.Bugün hala çocukları paralarını yiye yiye bitiremedi. Fistan üye § 17 February 2007, Saturday - 04:15 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- aramızda illa Türkeşi böyle dediğim gibi çok seven inanan birileri vardır nedir aramızda olduklarını sanmıyorum arkadaşım. çünkü bu adamı seven yücelten insanlar genellikle hatta genellikle değil alayı düşük eğitim seviyesinde olan insanlar. Apache üye § 17 February 2007, Saturday - 20:53 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- ülkücü,mhp,milliyetçilik bunlar sefil kavramlar. bu yorumlarınıza saygısızlıktan başka bir tanım yapmak mümkün değil.. hangi görüşü savunuyorsan savun istersen hiç bir görüşü savunma ama hiç bir şekilde hiç bir insana yada bir kavrama hakaret edemezsiniz.. hakaret sebebinizde o kavramın yada kişinin amacı senin devletinin milletinin menfaatleri ile çakışıp, senin etnik değerlerine yada savunduğun bir görüşe hakaret içeriyorsa mantıklı bir kaynakla ispat edip ona göre eleştiri yapınız rica ederim.. ben ülkücüyüm sen solcusun o kominist şu faşist diye ayırılmaya çalışılan bu ülkenin nereye doğru gittiğini düşünmekten son derece üzüntü duymaktayım. okul köşelerinde, üniversite kantinlerinde, ülkü ocağı diye tabir edilen ülkücülük kavramını benimseyen kişi veya kişilerin bir araya geldiği mekanlarda, "ben adamı asarım keserim arkadaş, benim ülkücü dostlarım var arkadaş,kimse ülkücülere birşey yapamaz,ülkücülük tek kavramdır diğer kavramlar yoktur arkadaş " veya.. "genç sen ülkücümüsün kimleri tanıyorsun bak benim çevrem var sende gel seneye hangi partiye oy vereceksin gel ben seni ocağa götüreyim" ben bu mantığı benimsemiyorum benimseyeninde ülkücü değilde sizin dediğiniz gibi eğitim seviyesi düşük insanlar olduğuna inanıyorum hiç bir şekilde hiç bir ülkücü vatanındaki yaşayan insanı görüş farklılığı yüzünden dışlamaz dışlayamaz .. zaten özünde aynı bayrak altında yaşayan insanların birliği beraberliği huzur içerisinde yaşamaları değil midir? lütfen kavramları karıştırmayınız... teşekkür ederim...
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 turk develtlerin birlik olayina sicak baktigini dusunmek zaten tarihi gaflet olur adamalr madem bu kadar emrakli bu islere nede 3-4 ulek olarak koptularda bir butun olarak ayrilmadilar sovyetlerden? once bunu dusunmek lazim
Cafein Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Kopya çekme Viktor, ben o fikri belirtmiştim zaten :) Tarih pastası kılıklı seniiii...
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 lol okuamdan cevap verince bole oluomus demek xD
huun Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Selam Viktor, 2 ay sonra geçmişte yaptığın gibi ben tartışma konusu olsun diye o fikirleri ortaya attım yoksa en büyük bir Türk milliyetçisi benim diye ortaya çıkma.
huun Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 kedi seni niye banlamıştı? O başlığın linkini ben bilmem sen bilirsin 8D
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 kendi egom icidne bogulup asparagas seyler yazan birine hakaret etmsitim ondan banladi sahsen yaptigim sey cirkindi kabul ediyorumda senin dedigin olayal ne alakasi var pek anlamadim gecmsite burda obektif tutun tarihi diye bi tarafimizi yirttik olmadi bende mecburen sagciya solcu oldum, sosyalist e liberal onemli olan tarihte bir denge kurmak ve ilkokul modundaki -biz uberiuz turkler oalrak ekseriz biceriz -tabi olm kimseyi birakmayiz -324234 tane tankimiz 32432 tanede atom bomabmzi var yakariz bu gezegeni yakariiiiizzz -heee tum udnay turk olsun turkistandan girip bering den cikalim hoca -kubayada el atalim o tarafa gecmisken -heee ameirkayi tokatalr bide orayi ziyaret eder turk kokenli kubalilari ozgurlestirriz seklindeki tartismalari engellemekti
Öne çıkan mesajlar