Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Klasik gitar] Bare basmak


Mirage

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

her ne kadar ÖSS nedeniyle fazla kasamasam, ders alamasam da. kendim çalıyorum birşeyler, daha doğrusu çalmaya çalışıyorum.

nerdeyse 1 yıldır evimde gitar var. akorunu da yapabiliyorum, akor anahtarım vs vs var. dediğim gibi kendi kendime çalmaya çalışıyorum ama genelde süs aracı olarak odamda duruyor.

şu sıralar biraz daha yüklendim de üstüne. parmaklarım iyice alıştı. eskiden sırf başparmağım ile çalabilirken şimdi serçe parmağım hariç hepsini kullanıyorum az çok.

en büyük derdim bare basmak. mesela F akorunu basamıyorum. akoru basınca tüm tellerden tek tek düzgün ses gelmesi gerek.. eh ben basında sadece 3 yada 4 telden adam gibi ses geliyor. :p eh akoru çalınca da abuk subuk sesler çıkıyor.

hadi biraz kastık diyelim, max 5 tel. özellikle 4. ve 5. tel (üstten alta) çok zorluyor beni. bare bascam derken diğerleri kayıyor, diğerlerini yapayım derken bare gidiyor..

bu akorların el pozisyonlarının olduğu bir site falan var mıdır? yada bir vatansever bunu bana açıklayabilir mi?

en önemlisi müzikle yada gitarla ilgili gelişmiş bir site var mı? düzgün bir forumu olması da tercihimdir.

teşekkürler.[hline]BonePART, 23 Şubat 2003 23:20 tarihinde demiş ki:
emlamı yad aincirli biskrem rullaz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

F (fa major) we Fm (fa minor) icin sana tek tavsiyem war ..
OLabiLdiince basacaksin ama soL (sağak isen /bu ne ya ama salak da bana uymuo :) ) eLinin i$aret parmaani tam dik tutma biras daha sağ tarafa yatir ..yani perdenin 1. telde en solundayken 6. telde en saginda oL ..
Daha rahat basarsin ..
Dier turlu pek basiLmio .. ozeLLikLe Newbie sen .. :)
Bi de Akor etmek diiL Akord etmek .. Bunu da duzeLtem ..[hline]Imzam = Ernesto Guevara de la Serna
IcQ UiN = 488945
E - MaiL = [email protected]
NøT= *immune to terlik shield sahibidir*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

parmaklarımın açısını ayarlayamıyorum ki, orta parmakla 2. perdeye basıyorum ama, serçe parmağım yüzünden 2. perdeden ses bozuk çıkıyor, onu düzeltince de bare bozuluyor.

alışkanlıkla mı ilgili? tekniği mi var anlamadım. galiba her ikisi de var ama bir türlü yapamıyorum. neyse öğrenirim inşallah zamanla. teşekkürler bu arada hepinize.[hline]BonePART, 23 Şubat 2003 23:20 tarihinde demiş ki:
emlamı yad aincirli biskrem rullaz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tab'lar gitar ile parçanın notalarının en basite indirgenmişi gibi birşey. :p

notaların her biri, tel ve perde olarak yazar, sen de sadece basar ve çalarsın.

zaten 6 satır olur, satır hangi tel olduğunu, numarası da perdesini belirtir. tabi uzunlukları falan da aralığına göre..[hline]BonePART, 23 Şubat 2003 23:20 tarihinde demiş ki:
emlamı yad aincirli biskrem rullaz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bare basmak zamanla olan bişey..mesela bende geçen sene başinda felan başlamiştim gitara fakat günde en az 5 dakka çalişmassan parmakların alişmaz...ayrica barelere çalışmak istiyosan la bambayı öneririm akorları sadece 3 tane (do majör-fa majör-sol majör(sol majörü 3. perdede fa majör çalar gibi bas)

teknik olarak olayı parmakların arasındaki liflerin açılması lazım biraz aynı şekilde serçeyle yüzük parmağında birbirine çok bağlıdır dikkat etmisindir oda zamanla alışıyor....zaten sen birsüre sonra nasil basacağına alişacaksın ama önemli olan şey çalişmak burda...

akor müzik felan sitesi istersen Olgayı tavisye ederim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hm şöle diim hiç akustik çalmadım elektro çalıorum iyi de çaldıgımı sanıorum..o arkoları basmak için önce parmaklarının güçlü olması lazım yuoksa ugrasmanın bi anlamı parmak da cabuk güçlenmez.. oturdup 4-5 saat durmadan azmedersen görürsün ki olmuş...gerisi boş kolayına kaçarsan ilerde başka şey calrken zorlanırsın ama diosan öss eywallah hiç ugrasma bile =)[hline]you can't kill me 'cause im already InsiDe you!
my potentIaL is nothing but zero..
come and free your hate !!
.--.----..--.----.--.-..- .--..-.. .--.-..- .--.--.. ....--.- ....-.-.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...