Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lise 2 Kitabı 1931-1942

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

inandığın şeyin gerçekliğini ispatlayabilirmisin. bana elinle tanrıyı gösterebilirmisin. kalplerimiz inanıyor dediğiniz kalpleriniz değil beyniniz inanmamanıza izin vermiyor demek daha doğru olur. insanın yetiştiği ortama göre fikirleri ve inançlarıda o ölçüde yetişir. çok tutucu bir aileden bi ateist çıkma şansı ne kadardır?
ayrıca gerçeğe inanıyoruz dediğiniz gerçekten gerçekse bana gösteriniz ben sizin kalbinizi açıp ona bakamam değilmi. benim gerçeğim ise aslında sizin gerçeğinizin olmadığıki zaten onu kalbimi patlatsamda bulamam.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
asinan demiş ki; Özür dilerim ama hakaret kavramlarını yeniden yorumlamak gibi bir şey yapmıyoruz burada. Daha çok inananlara hakaret olacağını düşünmüştüm. Bu kadar kişiyi aptal yerine koymaktır inancına masal demek. Yani "siz aptalsınız masallarda kaldınız bu yaşınıza geldiniz uyutuyorlar sizi bizde zekiyiz 'gerçeği' bulduk" demekle aynıdır benim için. Ha siz farklı düşünürsünüz böyle algılamazsınız ama bir çok kişinin böyle düşüneceğini düşünüyorum.
hoooo ohooooy yavaaş.. benim ağzımdan nasıl konuşuyorsun sen? ben ne zaman gerçeği bulduğumu iddia etmişim? ne zaman insanlara seçtikleri yol yüzünden aptal demişim? demedim öyle bir şey, senin yolun senin yolun onu seçmeni sağlayan sebepler senin sebeplerin. benim senle bi ilgim/alakam/derdim yok.

bana göre masal olan şey senin için masal olmayabilir, o yüzden inanmışındır. napayım yani? aynı şeye farklı açılardan bakıp farklı tanımlayabilirsin, benim burdan masal gibi gözüküyor senin ordan gerçek gibiyse nolmuş yani. ben, seni, baktığım yere çekmeyi isterim tabi ki ama bu senin baktığın yer yanlış olduğundan değil, ben burayı daha çok sevdiğimden.

aptallık-akıllılık-zeka kavramlarıyla alakalı değil herşey saçmalamayın. bir insanı diğerinden farklı yapan milyar tane şey var. bunlardan sadece 2 si bu söylediklerin.

said:
Yani demek istediğim bir şeye uydurma demek ona belki sizce hakaret olmaz ama ona inanı kırar ve üzer.
orası ayrı, o yüzden sadece tartışmalarda söylüyorum bunu.

[ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 23:25 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hoooo ohooooy yavaaş.. benim ağzımdan nasıl konuşuyorsun sen? ben ne zaman gerçeği bulduğumu iddia etmişim? ne zaman insanlara seçtikleri yol yüzünden aptal demişim? demedim öyle bir şey, senin yolun senin yolun onu seçmeni sağlayan sebepler senin sebeplerin. benim senle bi ilgim/alakam/derdim yok.

bir önceki sayfadaki bir kaç mesajaydı. :) Alınma. Sana olsaydı direk takma isim yazardım @Rahan diye :)
Sosyal ağlarda paylaş

benim söylediğim genel olaraktı sırf bana yönelik olduğundan cevap vermedim. yani bir insanın senin inandığına masal demesi sana aptal dediği anlamına gelmez.

sana aptal da diyebilir tamam ama sen, sana açık açık aptal dediğinde sana aptal dediği için tepki ver. inandığına masal dediğinde değil. zira dünyada müslüman olmayan çoğu kişi müslümanlığın uydurma olduğunu düşündüğü için müslüman değil zaten.

[ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 23:30 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kitap gayet mantıklı.Ayrıca nasıl ayaklanıyo insanlar ?
Atatürk vardı başta. Öyle üç beş tane islami-faşist gericiler ayaklandıkları zaman en güzel cevabı istiklal mahkemeleriyle almışlardır.
Zaten takunyalı kesim kemalizm'e ve Atatürk devrimlerine bu sepeblerden ötürü düşmandır.

Büyük önder her zaman bilimden yana olmuştur.
unutmayın
"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" M.Kemal ATATÜRK
Sosyal ağlarda paylaş

@aquila; tek ve tek ve yegane yaşamının bu olduğunu düşün ve bu yaşamın otobüs durağında beklerken 17 yaşında bi piç kurusunun arabayla durağa girince elinden pufff diye geri gelmemek üzere gideceğini hayal et. ne şarap nehri ne de huri görmeyeceğini düşün. ırakta misket bombasıyla parçalanan çocuğun allah'ın yanına gitmediğini bilinci olmadan boşlukta kaybolduğunu hayal et.

sonra allah'ın yanına gittiğini düşünüp arada hayata bakışın arasındaki farkı gör. işte o fark senin ne kaybettiğin.

[ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 23:46 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca "ben inanıp ölürsem bir şey kaybetmeyeceğim ama inanmayanlar doğruysa çok şey kaybedecek" mantalitesini de anlayamıyorum. Bu mantaliteyi savunanlara da soruyorum: Arkadaşlar siz koyun musunuz? Hayatınızı bir yalana adamak, var olmayan bir şeye hayat boyu tekrar tekrar bağlılık yemini etmiş olabilmek sizin için bu kadar mı önemsiz?
Hani ben müslümanlığa inanıyorum ve bence kesinlikle cennet cehennem var demek apayrı bir şey, yauv inanıyım ben ölürsem bir şey kaybetmem demek apayrı bir şey. Biri bağlılık, biri resmen "ben koyunum, hayatımı neye bağladığım, neyi savunduğumun hiç önemi yok ama tutarsa 40 tane kadınla sevişicem öldükten sonra o yüzden inanıyorum" demek.
Sosyal ağlarda paylaş

o mantık ile ilerlersek din kültürü ve ahlak bilgisi derside yanlış. okullarda din dersinde dua ezberletilmeside.. yani okullarda şu anda dinin kişinin kendi tercihi olarak bırakılmamasıda. direk enjekte ediliyor, VAR VAR diye. tarafsızlık bu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

fizik ve tarih ayri seyler fistancim, tarih dersleri genelde belgesi olan kesin bilgilerden verilir. ayrica okulda din dersi diye dua ezberletilmesi sacmaligin daniskasidir, din dersi vericeksen objektif her dini anlatan bi sekilde verirsin, yoksa o din degil islam dersi olur ve evet katiliorum zorlamadir bu...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...