A-R-E-S Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Son yıllarda yapılan cumhuriyet dönemine ve atatürk devrimlerine yapılan haince saldırıların biri bence bu kitap,buraya koyan arkadaşa hiçbir şekilde hain demiyorum yanlış anlamayın,o da heralde kandırıldı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Böyle bir kitabın okutulmuş olması çok zor ancak yazılanlar mantık açısından daha akıla yatan şeylerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihpu Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 orada yazılanlarda senin taraftarın olduğun mezhebe bir saldırı yada yalanlamada bulunmamışki. sadece gerçeğin en yalın ve mantıklı halini yazmış. cebrail gelir okumayı yazmayı öğretir tarzındaki masalları tamamen ortadan kaldırıyo. keşke hala o tarz bi kitap olsada gençlere iki farklı bakış açısından bakmak öğretilse, hangisini seçerler acaba, ini cinimi yoksa buradaki anlatılanlarımı. [ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 21:28 tarihinde, ihpu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 sakin arkadaşlar Kuranı Kerim var, Hz. Muhammed'in (sav) hayatı tamamen belli, paniğe gerek yok. melek, vahiy, inanç kavramlarını f(x)=x'+Y^2+82402 denklemiyle ispatlamıyoruz, inanıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Bazı insanları anlamıyorum. Bazı şeylere hoşgörü hoşgörü diye bağırırken bir başkasının inancını hoşgörmeden ve duygularını düşünmeden aptal, gerizekalı diyebiliyor. Nasıl ben bir Hindu'ya "aptalsınız siz olm ineğe tapıyorsunuz. aklınız alıyor mu? gerçeği görün." demiyorsam sizin de benim inancıma "masal" deme hakkınız yok. Buna din özgürlüğü deniyor. (Kendi düşüncelerini aktaranlara sözüm yok yanlış anlaşılmasın. Ama fikir başkasının inancına hakaret ederek anlatılmaz.) "Gerçek" nedir ayrıca? Bana göre senin düşüncelerin saçmalığın en önde gideni olamaz mı? Yani gerçek kavramını özellikle "din" ve "inanç" gibi kavramlarla beraber tartışmaya sokmanın saçma olacağı kanısındayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihpu Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 "Yani gerçek kavramını özellikle "din" ve "inanç" gibi kavramlarla beraber tartışmaya sokmanın saçma olacağı kanısındayım. " kendin söylemişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 " İslam an'anesinde bu ayetlerin Muhammede Cebrail adında bir melek vasıtası ile Allah tarafından vahiy , yani ilham edildiği kabul edilir. " Bu sözlerden Allah yoktur Muhammed kıçından sallamış cebrailde yok anlamını çıkarıyosanız helal olsun size. Yobaz insanlar sevmesin zaten Atatürk , sevseler bir sorun olurdu.Ayrıca ülkeyi ilerleten halifeliği , padişahlığı , arapçayı kaldırması gibi olaylar hep yobazlara dokunmuştur. [ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 22:08 tarihinde, elm tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 "tarafsız" anlatımlı olacak elbet nasıl bir ansiklopedinin "nehir ortadan ikiye ayrıldı" değil de "nehrin ortadan ikiye ayrıldığı rivayet edilmektedir" yazacağını kabul ederseniz bu yazanları da kabul edeceksiniz. yoktur dememiş. tarafsız bir dille yazmış. yobaz insanlar neden atatürk'ü sevmiyor sanıyorsunuz.. bunlar hep saklanıyor. bu gerçek mi bilmiyorum ama bunun gibi pek çok şey var bilinmeyen/bilmediğimiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 burada daha net birşey soz konusu hz muhammedin arapları iyi yola yonlendirmek amacıyla yıllarca tenhaya çekildigi ve aklına sapmış arapları inandırmak için vahiy fikrinin geldigi soyleniyor. yani kuranda yazanan 180 derece zıddı. bu tarafsızlık degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 kitabı Atatürk mü yazmış. veya Atatürk'ün din düşmanlığı mı var. insanların Atatürk ten nefret ettirmenin kolay bir yolu var; onu kendi düşüncelerine alet etmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 @ihpu said: sadece gerçeğin en yalın ve mantıklı halini yazmış. senin için yazmıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 said: forgiver demiş ki; ...melek, vahiy, inanç kavramlarını f(x)=x'+Y^2+82402 denklemiyle ispatlamıyoruz, inanıyoruz. bak buraya yazıyorum, bu adamdan ilerde muhafazakar entelektüel çıkacak. zaten bi elin parmakları kadar var bi tanesi bizim forumdan çıktı deriz. said: asinanyavuz demiş ki; ...Nasıl ben bir Hindu'ya "aptalsınız siz olm ineğe tapıyorsunuz. aklınız alıyor mu? gerçeği görün." demiyorsam sizin de benim inancıma "masal" deme hakkınız yok... senin "hindu'ya aptal mısın olm" demeye hakkın olmadığı başkasının da sana "aptal mısın olm" deme hakkı yok. ama bir şeye "masal" demek ona hakaret etmek değildir. kafana göre hakaret tanımlayamazsın. kaldı ki bi kırmızı başlıklı kız olsun, bi yedi cüceler olsun, masallar daha inandırıcı (ehi ehi ehi). -- bu arada bu kitap lise kitabı değildir gibi geliyor. bi sosyoloji olabilir bi psikoloji olabilir ama lise kitabı olması hakatten garip. [ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 22:20 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 abi ben kitapta aykırı bişey göremedim?? Hz. Muhammed'e Allah'tan Cebrail vasıtası ile vahiy indirildiği anlatılıyor işte?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 masal nedir olmamış - olması mumkun olmayan şeylerin anlatıldıgı bir edebi sanat birşeye masal demek onun olmadıgını, uyduruldugunu düşünmektir. dine uydurma demek de dine hakarettir. umarım anlatabildim masalın neden hakaret oldugunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Birşeye uydurma demek hareket etmek midir ? Bu da yeni bi hakaret türü olsa gerek. Ayrıca bu sayfalarda dine uydurma dicek bi tanıma rastlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 "elvyn bunları uyduruyorsun" desem bu bir hakaret midir? evet çok hoş bir laf değil ama "hakaret" değil. "evrim teorisi yalandır, uydurmadır" hakaret değilse -ki değil- din için de uydurma demek hakaret değildir. kavrama göre hakaret sınırları belirleyip, bazı kavramları dokunulmaz eleştirilmez kılmak gibi bir şey yapamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihpu Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 "toplumun bozulan düzenini tekrar kurmak için bir tanrının gölgesinde devrim yapmış kişilerdir." fikrine olumlu şekilde bakarsak masalın hakaret değilde gerçeğin kendisi olduğunu anlarmıyız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 ilk sayfayı anlamadım eski türkçe çok var çünkü ama ikinciye geldiğimde anarmal bişey göremedim ki yada çokmu hızlı okudumda ben anlamadım bişey durum nedir ki yazdıklarınızda okudum bir şey anlamdım valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 kalp yoluyla inanılan birşeye uydurma demek hakarettir. inanca saygısızlıktır. ha ihpucum madem bu kadar bilime baglısın neyin gerçek oldugunu da kabul etmeden once araştırman gerekmez mi? gaza gelmeye gerek yok sonuçta. [ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 22:37 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihpu Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 eee.. araştırmadığımıda nerden çıkardın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 tanrının varlıgını nasıl araştırıyorsun onu bir soyle hele? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 inanca saygısızlık ayrı bir şey onu kenarda bırak, muallakta duran bi laf zaten. saygısızlık denilen eylemleri yapan mı inanca saygısız olur saygı eylemlerini yapmayan mı saygısız olur orası belirsiz. isteyen istediği yere çekiyor. ama hakaret hayır değil, bir şeyi akıl yoluyla kabul etsen de, kalp yoluyla kabul etsen de onun için hakaret kriterleri aynıdır. 3 gün sonra ben evrime kalpten inandım diyen biri çıkarsa nolacak? olmaz. kabul ediş tarzın hakaretin tanımını değiştiremez. [ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 22:41 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 tanrının varliğinın cevabı kitaplarda bulamazsın ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihpu Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 ben araştırmadan kastını bilimsel yollar olarak düşünmüştüm ve onları araştırdığımı ima etmiştim. tanrının varlığının nesini araştıracam? tekrar ediyorum nesini araştıracam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Özür dilerim ama hakaret kavramlarını yeniden yorumlamak gibi bir şey yapmıyoruz burada. Daha çok inananlara hakaret olacağını düşünmüştüm. Bu kadar kişiyi aptal yerine koymaktır inancına masal demek. Yani "siz aptalsınız masallarda kaldınız bu yaşınıza geldiniz uyutuyorlar sizi bizde zekiyiz 'gerçeği' bulduk" demekle aynıdır benim için. Ha siz farklı düşünürsünüz böyle algılamazsınız ama bir çok kişinin böyle düşüneceğini düşünüyorum. Yani demek istediğim bir şeye uydurma demek ona belki sizce hakaret olmaz ama ona inanı kırar ve üzer. @ihpu hala "gerçek" diyorsun. Bir hak veriyorsun "gerçek" kavramının tartışılamayacağına sonraki sayfaya geçince direk dönüyorsun kararından. "Gerçek" nedir Allah aşkına? Filozofların yüzyıllardır düşündüğü bir soruyu açıkla bakalım. Nedir gerçek? Bir de yani burada sanki inananlara karşı inat içerisinde bazıları. Ya anlamıyorum başkalarının inançları ile dalga geçince ne kazanıyorsunuz? Ki söylediğiniz şeylerin ispatı bile yok. Yapıcı bir tartışma olabileceğine inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar