Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lise 2 Kitabı 1931-1942

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

Toplumu dinle yönetmeye çalışan, dini esas alıyomuş gibi kendi düşüncelerini dine karıştıranların ve onlara koyun gibi inananların böyle bir yazıya hoşgörüyle yaklaşması çok zor tabi.
Onun dışında doğruluğu tartışılır bişi.Objektif bi "İslam" açıklaması olmuş.

[ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 16:37 tarihinde, h1v tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yazanların dogru olduguna inanmıyorum ama olsaydı bile gayet mantıklı bı hareket olurdu..cunku sonucu gayet olumlu bi iş cıktı ortaya....

kıtabın yazılma amacınıda ,o donem halk dıne ve halıfelıge cok ınanıyodu ve ınkılaplara karsı cıkıyodu..bu yuzden halkı biraz dinden alıp ınkılapların onunu acması gerekıyodu..bu yuzden yazmıs olabılır..
Sosyal ağlarda paylaş

+ Bende bu kitabın okutulduğuna inanmıyorum.
"Din bir vicdan sorunudur. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karsı değiliz. Biz sadece, din işlerini devlet ve ulus işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz." diyen bu devletin ulu Önderinin böyle bir kitabı emri ile okutacağını düşünmüyorum.

said:
"'Türkler' diyor Atatürk, 'İslam oldukları halde, bozulmaya, yoksulluğa, gerilemeye maruz kaldılar; geçmişin batıl alışkanlık ve inançlarıyla İslamiyet'i karıştırdıkları ve bu suretle gerçek İslamiyet'ten uzaklaştıkları için, kendilerini düşmanlarının esiri yaptılar. Gerçek İslam'ın çok yüce, çok kıymetli gerçeklerini olduğu gibi almamakta inatçı bulundular. İşte gerilememizin belli başlı sebeplerini bu nokta teşkil ediyor... "*

*Kaynak: İzmir, 3 Şubat 1923, Atatürk Diyor ki, Varlık Yayınları, s. 46
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...