Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Ahoy, Simdi 2 gün önce Asus v9999 isminde bir GeForce 6800 ekran kartı aldım. 128mb ddr ram, 12x pixel-pipeline, 5x vertex shader (6x e çıkarttım hatta) falan filan. Ve kartın hardware directx 9c desteği var. Hemen hevesle ilk oynadığım oyun half life 2 oldu. Grafikleri nerdeyse sonuna kadar açıp gayet akıcı bir şekilde oynuyorum da. Biraz da overclock yaptım hatta karta, fıstık oldu. Ama... video seçeneklerinde hardware directx seçeneği gri gözüküyor ve açamıyorum. Mecbur software directx seçeneği tikli oluyor yani. E benim kartın hardware directx destekliyor olması lazım, nedir sorun? İlk önce cd'den gelen sürücüleri denemiştim, daha sonra en son forceware sürücülerini yükledim. Üstüne asus'un enhanced driver'ını yükledim, ek özellikler falan sağlıyormuş. Ama çözemedim olayı. Dxdiag yapınca da her şey yolunda gözüküyor. Yani.. imdaaaak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Hardware DX Level olayı başka. Sen zaten hardware kullanıyorsun, kullanmama durumun olamaz zaten. Hardware DX Level olayı senin hangi DX versiyonunu kullanacağını belirlemeye yarıyor fakat bu olayı Steam üzerinde HL2'nin kısayoluna yazıyorsun. Senin yapmana gerek yok, herşey sorunsuz çalışıyor. Ama mesela kısayola -dxlevel 81 yada -dxlevel 70 falan yazarsanız oyunda Hardware DX level kısmı yazdığınız versiyonda gözükür. Bu tabi efektlerin kötüleşmesi demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 o kartla nasıl oynuyamıyorsun o oyunu full grafiklerde ? 9800 XT radeon da full açıyorum herşeyi. Tabi Cd deki sürücülerin eksik olması büyük bir handikap. detonator un son sürümünü denemeyi denedin mi ? eskiden hatırladığım kadarı ile detonator un bi sürümü bi sürümden ağır kalabiliyordu ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Arkansis: Gayet rahat oynuyorum ya, yanlış okumuşsun sanırım bir heceyi. Teşekkürler yine de. =) LathspeLL: Teşekkürler anladım. O komutu görmüştüm daha önce, ama doğal olarak denemedim kullanmayı. Sonuçta niye eski directx sürümü kullanmak istiyeyim ki? Belki sorun çıkarsa falan işe yarayabilir. Neyse.. O zaman o menüyü tasarlayanlara biraz arabirim dersi vermek lazım hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 aa evet ehe yanlış okumuşum cümleyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar