Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Noluyor ? Alarm vermek gerekmezmi

firatram

Öne çıkan mesajlar

Ya bu tabii büyük ölçekli o Elma Kurdu Vadisi ile ilgili ama buradaki bir ayrı nokta da o insanların salaklıkları.

Amerika'da sürekli mafya dizileri,çete savaşları vs. bir çok dizi yapılıyor.Şimdi adam gidip Sopranos'u izleyip gaza gelmiyor ya da ne bileyim Scarface izleyip ben 0'dan kasmıyorlar.

Bizdeki salaklar ise tabii iş farklı.Durum ortada

Metin Uca'nın kitabinda bir cümle yazıyor aynen buraya geçiriyorum ;

Eğer hala 1600 halk kütüphanesine karşılık 165.000 tane kahvesiolan bir ülkeysek,hala dünyanin en borçlu ülkelerinden biriyken yalan rüzgarı ile ekonomi güllük gülistanlık gösteriliyorsa , hala kendi hesabını veremeyenler , yakın çevresindeki yolsuzlukları görmezden gelip yolsuzluklara damardan girdiğini söylüyorsa, başkalarına hesap sormaya devam ediyorsa, şuç sadece medyada mı yoksa sesini çıkaramayan bizlerde mi ?

Bu söz sanırım tek başına konumuzu anlatıyor
Sosyal ağlarda paylaş

maksat rakamlarin farkliligini gostermek; kimse 1/1 oran beklemiyo.
bi belgeseli aramak icin insanlar kutuphaneye basvurmayi akillarina getirmiyolar bile cunku ortada gozukecek bilinecek kutuphane yok.

alarm vermek gerekli haklisin ama farkli bi is icin. ortalikta bu kadar kabadayi varken polisler nerde?

mevzu basis dizi gercekleri o kadar guzel yansitti ki insanlar hayatlarini dizideki gibi yasamaya baslamadi; hayatlarinin ayni dizideki gibi oldugunun farkina vardilar. dahasi buna engel olacak kimsenin bulunmadigini farkettiler.

kisacasi "helal olsun" lafi bizi "helallik" etti, yuzsuzluk, namussuzluk da delikanlilik oldu.

suc dizinin degil, isini yapmayan insanlarin.

diger konuysa dizilerin halk uzerindeki etkisi. bugun abd'de her saat mutlaka bi kanalda "law & order" dizisinin bi bolumunu izleyebilirsiniz. psikolojik olarak insanlara polisin ve mahkemelerin islerini yaptiklarina yonlendiriyolar insanlari. herkes icin ise yaramaz elbet ama belli bi kesim icin ise yaradigi kesin. TR de ayni durumda. devlet kanallari kontrol etmemeli ama kanallar da uzerlerine duseni yapmali...

[ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 04:15 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sorun dizideki mafya babaları zartlar zurtlar değil.

sorun şu bu çete kurup mafyacılık oynayanların dizide yüceltilmesi, sorun topçu ve popçunun yanına çetecinin eklenmesi.

delikanlı olacakmış da mafyacılık yapacakmış da..

zibidiii!

babası güç bela bakkal açacak, bi çete mete 3 5 serseri gelecek babasının bi tarafını kesecek, ailecek aç kalacaklar anca o zaman anlayacak bu hukuk medeniyet, devlet falan niye var.

[ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 04:40 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

pekte güzel karşılaştırılır aslında. önemli olan sosya amaçla ya da ticari amaçla açılmış olmaları değil bence.
önemli olan halkın hangisini seçtiği. halk kütüphane yerine kahve ye kv izlemeye gidiyorsa sorun var demektir. gerçi bu sorun uzun yıllardır var ama kv ile bambaşka bir hal aldı.
Sosyal ağlarda paylaş

kütüphaneyi ticari amaçla açmıyorsun ama bir ülkede 70 milyonluk bir ülkede 1600 halk kütüphanesinin olması insanların ne kadar kültürsüz olduğunu gösterir.

Oran bu dur.Yoska ticari bibr amaç yoktur.

İnsan kütüphane ile kahve veya ne bileyim bir televizyonu eş tutamıyor.İnsanimiz kitapları kalın diye okumuyor.

Bu hale geldik.O oranlama budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Herşeyi kurtlar vadisine bağlamışsınız iyi güzel ben izlemiyorum o diziyi ama o dizinin yeraltı dünyasındaki pislikleri göstermeye çalıştığını biliyorum. Vatandaşımız mesajı yanlış almışsa yapacak birşey yok yakında onlarda mafya olmanın kıçı kırık bi silahla olmayacağını anlar adam olurlar merak etmeyin....
Sosyal ağlarda paylaş

firatram haklısın!
bence bunlar ancak, duyarlı ailelerden yetişecek yeni nesille aşılacak.
ya da belki o nesil biziz!
aslında gördüğümüz gibi eğitimsiz insanlar "hayvan gibi" ürüyor. yani, yarın benim bi çocuğum olucak ama bu kesimden insanlara kapı başı dört çocuk. eğitimsizlikden oluyor bunlar.

göç edenler, şehirleri de basıyorlar ve -kahretsin evet! ürüyorlar!
neyse geyiğe vurmıcam, artık bi uyanış yaşanıyor bence. umutsuz bakmıyorum. insanlar, gelecek nesiller, bizler, yeni olucağz ve...
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada kurtlar vadisiyle fln bağdaştırmıorum- bu sorunları...
ama bunlardan etkilenen ve...
aptal mankenler.. sokakta yürütmeyen serseriler...ve daha fazlası sorun.
kurtlar vadisi demiş firatram ama bu ayrıntı-bi örnek, mevzu derin;)

[ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 23:01 tarihinde, MaUWw tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...