Dela Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 hobaa zaten sevmezdim hic muhendisleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 işin komiği kazanılmış hak olayı işe yaramassa prof olmuş hocalar bile mühendis sayılamayacak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Bana kim kız vercek şimdi =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 valla bunu ilk duyduumöda benim de kalbime indi. ama ii bi şey sonuçta belli bi standarta getirilicek,eğer bi de ülkemizde mühendislere verilen önem artarsa ii bir şey olabilir çünkü artık avrupanın vs ninde stardartındasınız,para olayı artabilir gibi gelio bana. bana da sınav olabilir gibi gelio. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 e bu iyi bi sey. yani herkesin imza hakki olmasindansa mezun muhendislerin yarisinin bu hakka sahip olmasi, isini bilenler icin iyi. yeter ki isi noterlik gibi yapmasinlar. ayrica vekil durumlari da olur yakinda... yani o kadar da fena degil bence. isini hakkiyla yapan sinavdan gececekse bence guzel bi uygulama; triskadan muhendisler ise girip aptal aptal seyler yapacaklarina, adam gibi insanlar adam gibi is cikarirlar. belli bi kurula karsida sorumlu olurlar. belkide isin gorunmeyen tarafi burasi. yani mezun olduktan sonra da muhendislerin bagli bulunacagi bi ust seviye bulunacak; kisacasi kontrol saglanmis olacak. "kusura bakma hata yapmisim" gibi bi ozurden sonra islerine devam etmelerindense, yaptiklari yanlis sonucu imza haklarini kaybetmelerini tercih ederim. en azindan bir dahaki hatalari baska birisinin imzasina mal olur ve boylece hak eden kisilerde digerlerinden ayrilmis olur. elektrik/elektronik mezunu olupta daha direncin pratikte nasi oldugunu bilmeyen insanlar oldugunu soyluyolar. eh iste boyle kisilerin onune gecilmis olunacak. is ki bu imza yetkisini verecek kurul adam gibi bi kurul olsun. o "alaninda uzman burokrat" kismina kafam takildi benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agmahan Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Arkadaşlar,çok büyük panik yapmaya gerek yok, uygulama inşaat başta olmak üzere bütün mühendislikleri kapsıyor ama siz bir fabrikaya mühendis olarak girdiğinizde sizin imza yetkiniz zaten o fabrika sınırları içinde geçerli olur yani imza yetkiniz var yok diye bir olay olmaz,ancak devletten geçecek projelerde özellikle inşaat çevre makina gibi mühendislik dallarında bu yetki aranacaktır,özel sektör çok da önemsemez. Birde bu yetkiyi alanlar iş başvurusunda bir adım öne geçicektir,mantıksız gibi olsada o kadar da değil bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
berdush Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Arkadaşlar Cumartesi günü taksimde TMMOBdeydim. Konu ile ilgili detaylı bilgi aldım.. Medyaya yansıyan bilgiler biraz gerçekdışı ve çarpıtılmış.. Yeni düzenlemeye göre mezun olan öğrenci direk imza yetkisine sahip olamıyor bu doğru.. Ama Agmahan arkadaşımızın dediği gibi de imza atamıyorsunuz projeye vs.ye.. fabrikanızda bile geçerli olmuyor yani.. Yeni düzenlemeye göre 5 yıllık bi iş hayatı isteniyor sizden.. Bunun amacı ise okulda teoride gördüğün şeyleri pratikte uygulayabilmek.. İşe girişi naylon olarak gösteremiyorsunuz ayrıca.. Çünkü iş yeri sahibi tarafından sigorta bilgileri vs vs.. daha bir sürü şey isteniyor.. 5 yıllık çalışmanın sonunda ise size sadece çalıştığınız bölümle ilgili imza yetkisi veriliyor..Mesela otomotiv sektöründe kalıpçılık için.. Sınava falan gerek duyulmuyor yani.. Eğer bu yetkiyi aldıktan sonra başka bi sektöre geçmek istiyorsanız burada Meslek odası devreye giriyor ve sizi 2 aylık seminere alıyor.. Seminer sonunda ise sınava giriyorsunuz.. Geçerseniz sınavı alırsınız imzayı =).. Ayrıca 2-3 yıllık süre zarfında çalışmazsanız imza yetkiniz elinizden alınıyor.. Aynı zamanda bu uygulamayla tek başına mühendis imzası da ortadan kalkıyor.. Baba parasıyla tezgah alıp onu yan sanayii olarak işletmek isteyen kişiler imza basamıyor.. Kontrolü için başka bi mühendise daha ihtiyaç duyuluyor.. Yani piyasada bi kaç firmada birden çalışma imkanı doğuyor sizlere.. Bu arada maaşlarınızı ne kadar etkiler bilemem.. Ama bana söylenen hiç birşeyin değişmeyeceği.. Hatta daha iyi bile olduğunu söylüyorlar.. Ek iş olarak küçük firmalarda kontrolör olarak çalışabiliriz.. Hayırlıs and the uurlus.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 said: Bana kim kız vercek şimdi =( lol harbi ne biçim iş bu ya. ama düşününce mal mal adamlar mühendis olamıcak işte ne güzel, işini iyi yapan adam olsun sadece mühendis, onlar alsın yüksek maaşları. [ Mesaj 20 Mart 2006, Pazartesi - 01:26 tarihinde, taz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 o zman ben bölümümle ilgili fabrikada ya da herhangi, bi yerde sınav gibi bi şeyden daha ziyade iş tecrübemle imza yetkisine sahip olacam değil mi? o da gsl. bölüm mü değiştirmek?valla sınavlardan şahsen bıktım,kullansın yırtsınlar beni de sınavla imza yetkisi falan kasmayayım. abi,bari paralarımızı arttırsınlar bee,doktorlar gibi bi sürecimiz var 9 yıl falan daha fazla hatta,bizimkisi daha zor belkide iş hayatı çünkü.. peki bu durum ne kadar para durumumuza yansır sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rexade Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 malikcim yavrum avrupa böyle istiyor :]] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 Olayı Ele-elo, bilgisayar ve telekominikasyon müh. açısından değerlendirirsek ne oldu şimdi :) [ Mesaj 20 Mart 2006, Pazartesi - 20:13 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
berdush Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 asinanyavuz said: Olayı Ele-elo, bilgisayar ve telekominikasyon müh. açısından değerlendirirsek ne oldu şimdi :) Aynısı olur ebet.. Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası'na bağlı olan her mühendislik için geçerli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 psikopat mı bunlar?bi gidip çay koysunlar arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 çift anadal yapanlar var bir de onlar açısından baya kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
berdush Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 Çift anadal yapanlar artık onları çerçeveletecekler heralde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 sınavla mühendis olacakmışız..pöh..sanki okula gidip sabahtan akşama koktely içiyoruz biz , okulda başka bişey yapıyoruz.. saçmalıktır ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 ben oyle oldugunu düşünmüyorum. yani parayı bastırıp adam benim "puan" bile demeyecegim bi sınav sonucu ile universiteye giriyor, mezun oluyor muhendis oluyor. ben 360 yapmak için kasarken 300 adam için yeterli oluyor. asil haksizlik bu bence madem hepimiz aynı dersi goruyoruz, olalım sınav. *taşlanmaya hazırdır* :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 said: mezun oluyor muhendis oluyor isin sadece oss kismina bakarak yapilan bi yorum. adam 4 sene kac sinav gecerek mezun oluyor. ayrica ozel univ. lerin bir cogu da dandik degil o kadar. sen 360 puanlik yerden mezun oluyorsun o da 300 luk yerden, farkiniz var zaten. sen daha iyi muhendis olursun muhtemelen, o daha kotu. ortada haksizlik yok, haksizlik var okullarin "iyilik" derecesinin homojen olmamasi normal. ha bence sinav olmasinda bi sakinca yok, kac sinav atlattik bi tane daha atlatiriz :) [ Mesaj 22 Mart 2006, Çarşamba - 08:58 tarihinde, wanderer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 bu hükümetin yapacağı iş bu kadar,çok saçma birşey...Nasıl 4-5 yıllık eğitimin sonunda beni teknisyenle aynı sınıfa nasıl koyar?Tayyip in ve onun yandaşlarının kendi çocuklarının böyle sorunları yok tabi...Arkadaşlar örgütlü bir protesto yürüyüşü lazım bize.Lütfen katılalım bu protesto yürüyüşlerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 said: isin sadece oss kismina bakarak yapilan bi yorum işin sadece oss kısmında olan birinden:) ayrıca gecen sene maddi imkanım olsaydı ben de suan istedigim bölümü okuyor olucaktım, devlet için kasmıyor olucaktım. bence sınav olmasının zararı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 paramızı arttırsınlar da işe başlarken falan. başka bi şey isdtyemiorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hunter007 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 sorun özel uniler diil ki devlet unileri sadece 5-6 devlet unisinde adam gibi muh eğitimi verilioken ama bilmem kaç uniden muh diploması alınıyorsa burda bi yeterlilik sınavı olmasının mantıksızlığı nerde ben anlamadım bi de kim yeterlilik sınavından korkup müh. okumayıp başka bi dal seçer ki okucak olan yine girer paşa paşa okur sınavını da verir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 ab uyum yasaları çerçevesinde gelişmiş bu olay yök hep sıkıntı çekiyormus işte avrupadaki unilerin verdigi diplomalara denk düşürmek için falan aradafarkı kaldırmak için yapılan çalışmalardan mış en son aldıgım duyumlar böyle bu hafta yökün bu konudaki yazısını edineceğim elime ulaşır ise koyarım buraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 ya benim sınavım vardı sabahladım şimdide sınawdan çıktım kafam kazan gibi sızdımda rüya mı görüyorum diyorum oda değil duymamıştım detaylı incelemek lazım bi hocalara soralım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Anlamadığım yök 4 senede veremediği mühendislik eğitimini kıytırık bir kurs, üstüne de sınavla mı vereceğini sanıyor. Bazı üniversiteler de iyi mühendislik eğitimi verilmiyor olabilir,ama böyle birşey varsa mühendislik fakültesine özgü değil üniversiteye özgüdür. AB standartları deyip duruyorlar,mühendislere getirene kadar işyerlerine,fabrikalara getirseler AB standartlarını mühendisler de iş bulamayıp başka işler yapmak zorunda kalmaz. [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 11:25 tarihinde, Nosfe tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar