Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

araba alıcamda...

ozkolous

Öne çıkan mesajlar

ya bir ay kadar önce bi kaza geçirdim ve sonrasında arabamı sattım.şimdi yeni bir araba düşünüyorum.internettten genel olarak bilgilerine baktım donanımıydı teknik özellikleriydi fln ama bilniniz kullananınız fln varsa sizin yorumlarınızda etkili olabilir
şuan için düşündüklerim
hyundai fx coupe 1.6
astra gtc 1.6
fiat grande punto
yeni civic 1.8 ( gelirse)
yeni civic si 2.0 (gelirse)
bu arabalarla yada bu tarz önerebileceğiniz başka arabalarla ilgili bilginiz varsa über olur
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere hyundai yi geç. Eğer 2.0 civic alma ihtimalin varsa opel 1.6 ve civic 1.8 i de geç. Ama opel in 150 bg lik 1.9 dizeli var hem iyi kaçar hem de benzini az yakar.
Verebileceğin parayı yazarsan daha sağlıklı öneriler verebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Astra GTC güzel bir araba. Şekil olarak özellikle.. Ancak o şekle 1.6 motor komik duruyor. Imkanın varsa tabiki 1.9 CDTI 150bg lik versiyona bakmanı tavsiye ederim.

Birde Grande Punto aldı arkadaşım. Bende Test sürüşüne katıldım bu vesileyle. Araba güzel FIAT tan beklenmeyecek kadar. Gösterge paneli'nin kalitesiz görünümü dışında pek göze batan kısım yok. Birde kapı içlerindeki plastik kalitesi düşük. Konsolu güzel.
1.3 Multijet 90bg lik versiyonu benim arabam ile aynı motor. Kendi arabamdan daha atak olmadığına dair bir hissiyatım var ancak ben test ederken Punto da 4 kişiydik buda unutulmamalı. Mutlaka 150kg daha hafif Punto daha iyi gidiyordur. Vites geçişleri ve örneğin 2. vitesin arabayı taşıması daha iyiydi. Kendi arabamla 1. vitese düşmek zorunda kalıyorum o hızdayken..

Civic ler TR ye 1.4 motorla gelecek. 1.8 ve 2.0 olanları vergi sebebiyle oldukça yüksek fiyatlara satılacaktır.

Sen bütçe aralığını belirtebilirsen herkes için daha rahat yorum yapabilme imkanı doğar.
Sosyal ağlarda paylaş

hyundai fx coupe 1.6 :
Sakın alma diğer seçenekler varken. Daha önce muhabbeti geçmişti ben gidip bizim kullanan iki komşuyu bulmuştum, izlenimleri yazdım. Arabanın yol tutmayı sevmeyen asi bir yapısı ve süs niyetine konmuş frenleri var.

Hondalar da o motorla muhtemel iyi vergi yer, pahalı gelir. Hatta 1.8 motorların genelin başına geldiği gibi belki TR pazarına girmez, sadece 2.0 gelir. (Farkettiyseniz bir çok firmanın 1.8 motoru 2.0 ile olan fiyat farkının vergi sebebiyle kapanmasından ötürü artık gelmiyor, 1.8'in ikinci eli de ölü)

Mordrac'a artı bir tane de benden.
Sosyal ağlarda paylaş

ya daha yakın zamanda bi tanesini parçaladığım için çok uçmak istemiyorum bide çok fazla beklemek istemiyorum 40-42 de en fazla veririm sanırım herhalde çok iyi olup da bütcemi arttırmayı düşünebileceğim bişi olduğuna inanmadıkça ( 50 yide geçmem sanırım )
Sosyal ağlarda paylaş

çok sıkı bi opelci olmama rağmen malesef astra gtc i tavsiye etmiycem. arka koltuklar oldukça dar, koltukları rahatsız, tiptronik veya otomatik vites seçeneği yok.

bende bu aralar arabamı değiştirmek istediğim için neredeyse bütün showroomları gezdim (vectra 1.6 comfort 2004).
ilk olarak tekrar opele gitmek gibi bir hata yaptım. hata diyorum çünkü 2 senede gelişmiş olması gereken modeller ve personel anlayışından eser göremedim.

en son audide karar kıldım, hayırlısıyla bu ay sonu a3 sline veya
a4 alarak yoluma devam edicem. sebep olarak ise, arabanı satın almadan ve satın aldıktan sonra muhattap olucağın personeli bilmen ve sonuna kadar yardımcı ve sabırlı olmaları diyebilirim. modeller ve donanımları oldukça iyi düşünülmüş. özellikle a3 beni çok şaşırttı. gerek bagaj genişliği gerek arka koltuklar oldukça geniş (astra gtc in arkasına tek bi kişi oturamaz). ihtiyaç ve bütçene göre opsiyonel donanım yelpazesi daha geniş.

kısacası artık bende bir audi hastasıyım :) sana verebileceğim en iyi tavsiye audi al değil audilere bir bak demek olucak ki hiç şüphesiz görür görmez bunu istiyorum diyceksin :)
Sosyal ağlarda paylaş

@diablo

a3 sline 1.6 fsi, tiptronik, sunroof, xenon, sis, direksiyondan f1 vites yani araç full. tek eksiği deri koltuk ki ben deri sevmiyorum :) araç normalde 38bin euro, arkadaşın babası sayesinde hatrı sayılır derecede bi indirim var. öyleki 33.500 euro ya teslim alıcam aracı. bu fiyata normalde anca 1.6 (fsi değil), xenonsuz ambition paket alınabiliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Volvo'yu ben de diyecektim o fiyata alınıyor ama arkadaşın sunduğu alternatifler hızlı, küçük sportif araba. Volvo yüksek torka rağmen sonuçta dizel, ebatları büyük ve "süper kaçmaz". Otobana çıkınca coşsa da 190km/h'de hız sınırlayıcısı var. Arkadaşın isteklerine göre biraz "ağır" bir araba.

Yine de ilgilenirse içi oldukça büyük, beni ölümden bir kere kurtardı frenajı çok sağlam, manevra kabiliyeti ondan daha ufak olan 306 ve 307'den çok daha iyi, vitesleri seri, yüksek tork da kendini hissettiriyor. İbre 190 km'ye kadar hiç hız kesmeden gidiyor, ivmelenmesi fevkalade. Milyonlarca güvenlik önlemi olduğundan kendinizi tankta gibi hissediyorsunuz ve normal lastiklerle -17 derecede Kırklareli'ne gitmek zorunda kaldım tırsa tırsa, karda buzda bana mısın demedi, benzer bir tecrübeyi kar yağdığı ikinci en curcurnalı zamanda babam Eskişehir'de denedi, o da çok memnun kaldı. Yola inanılmaz güzel oturuyor ve savrulmuyor. Ölümden kurtardı dediğim de 120 ile giderken TEM'de en sağdan hiç bakmadan 40-50 ile giden kamyon direksiyon kırıp önüme çıktı, ben "aha girdim öldüm sağdan mı çarpsam soldan mı" derken araba hiç savrulmadan (müthiş bir gürültüyle) durdu. 306 olsa ya duramaz kamyona girer ya da savrulurdum(hatta en kötüsü savrularak bankete çarpar sonra yanlamasına kamyona girer patates olurdum). Ben alırken bu kadar memnun kalacağımı tahmin edemezdim.

Ama yine de siz bilirsiniz, sonuçta S40 diğer seçeneklere göre daha büyükçe bir sedan, bu yüzden daha ağır başlı bir araba.

İlgisini çeken arkadaşlar benim açtığım S40 konularına bakabilir. Ben bu saatten sonra (ve kendi 306 ve arkadaşların 206-205-civiclerinde yaşadığım vukuatlardan sonra) bir daha ufak arabaya binmem, Fransız arabasından da mümkünse uzak dururum. "Kaçacaksa" biraz oturaklı kaçsın bari :)
Sosyal ağlarda paylaş

@pasha

öncelikle hayırlı olsun.
1) 1.6 fsi tiptronic ne zaman satılmaya başlandı??
2) %10 indirimi bütün Audi'lere yapıyorlar A3 Sportback hariç Sportback mi aldın?
3) Saydığın 2 3 donanımla arabaya full demek imkansız. Dediklerin çoğu A3'te mevcut ve 4 sayfalık opsiyon listesinin sadece birkaçı.
4) Ben de 33.000'e Sportback aldım ama Coupe alsaymışım keşke de diyorum indirimden yararlanmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamnı yazdıgı arabalarla cogunuzun tavsıyelerı hıc uymuyor alfa 159 un fıyatının nekdr oldugunu bılıyormusun fıstan mesela arabanın bosu ztn ve 1.6sı 60 mılyardan başlıyor kı 1.6 o kasayı cekmez daha cok benzın yakar + onun fullunu almaya kalksan yıne fıyatı 80 e cıkar gır bı offıcıal sıtesıne opsıyonal donanıma bak...1.9cdti opel astra gtc diyorsunuz 1.6 ile arasında 20 milyar kadar bı fark var 1.6 nın full u 47 mılyara gelıyor 1.9 un ıse 67 mılyara denk gelıyor bı a3 alsanız onun bıle duzgun paketlısı 50 mılyardan başlıyor sız burda tavsıye vermekten cok kafanızdakı arabaları soyluyorsunuz adama...

[ Mesaj 20 Mart 2006, Pazartesi - 12:01 tarihinde, AxlXelru tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@_Mordrac_

daha siparişi vermedim şuan düşünme aşamasındayım çünkü arabamda daha yeni :) 13binde henüz. 39bin ytlye aldığım aracımı 25 e satmamı istiyolarki söz konusu bile olamaz.

eğer kendi aracıma iyi bir fiyattan müşteri bulabilirsem a3 coupe alıcam verilen fiyattan. dediğiniz gibi %9 %10 olan indirimler 4-5 ay öncesi için geçerliymiş, şuan için yapılabilen maksimum indirim %6 civarında (doğuş oto esenyurtta böyle denildi).

dediğim araç şuanda gümrükten geçmeyi bekliyormuş arkadaşımın dediğine göre. yani daha görmedim ve onun bana ilettiklerini yazdım buraya, bu haftasonu aracı görme imkanım olucak o zaman daha detaylı yazarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...