Astarmos Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 teorilere göre dikkatli olursak su üzerinde yürüyebilir miyiz????? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 teoriler nerde? yada teori şu galba--> dikkatli olursak suda yuruyebilirz. mi acab? eğer öyleyse teoriden öteye geçemez diyorum. [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 16:06 tarihinde, Dwinz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Einstein'in böyle bir şey için kafa yorduğunu hiç sanmıyorum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dunedain Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Ben bi ara bi kertenkele haberi görmüştüm sanyede bilmem kaç kez ayagını suya vurup suda yürüyebilir diye, İnsan içinde saniyede bilmem kaç kat daha fazla vurursa su üzerinde yürüyebileceği gibi bişeylerde yazıyordu . Sen kas ayağını suya vurmaya belki olur :P . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 suda yüzen hayvanlar var bakınız mesela googlede bulursunuz kertenkeleler falan var koşarak suda ilerliyolar. insanın yapıcagını sanmıyorum ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 yurursun dai Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 saniyede 250 defadan fazla kolları çırparsak uçabiliriz de, su üzeri nasıl olur bilemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 ölme eşşeğim ölme.. bunu beyin gücüyle madde ile iletişime girerek başarmak lazım pff olmadı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 madde ile iletişim uheauh insan - h2o bak abi şimdi ben sakin olcam çok nazik olcam sana karşı. sen bi guzellik yap ben yuruyım bi uzerınde be hadi be abi.. h2o - bi s..git yav aa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 suyun kaldırma kuvvetini çok fazla arttırırsak yürürüz heralde. peki bende bişi soracam. civa dolu bir havuza atlasak direk yukarı mi çıkarız yoksa dibe mi çakılırız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 önce asagı dogru yavaslayan hareket yapıp dibe yaklasır sonra hızzlanan ivmeli hareketli yüzeye cıkarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Adı sımdı aklıma gelmeyen bır hayvan,suyun yuzey gerilimini kullanarak su üstünde yürüyor. Edit:Hah bocegin adi golcuk kayakcisi :D [ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 23:52 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 23:54 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 İnsanın yüzey geriliminden yararlanmasının bir yolu yoktur. Kertenkele olayında da kerkenkelenin perdeli ayağının vücuduna oranına bakarsanız ve kertenkelenin iskeletinin insan iskeletine oranla hafifliğini göz onünde bulundurursanız farkı görürsünüz. Olmaz yani. İstedii kadar vursun ayağını. Anca canını yakar : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 bi yüzme kursuna git. en güzeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 ossurarak uçabilir miyiz gibi bi soru olmuş bu bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Ellerimiz ve ayaklarımız orta boy bi masa boyutunda olursa ve hepsini saniyede 20 defa filan vurabilirsek belki yüzeriz=) O böceğin de yoğunluğu sudan çok çok hafiftir heralde... yani o ayaklar olmasa da yüzeyde kalır ama o uzun ayaklar da dengede kalmasını sağlıyodur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astarmos Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 hadi suda yürümeyi de geçtim adam ışığın ağırlığını mı ne bulmuş diye biliyorum. bilmem nerden bulduysa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 basiliks mi neydi o suda koşan kertenkelenin adı. ama biraz aptal oluolar her seferinde 3-4 saniye sonra düşüyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 ayaklarımız 20 ile 30 Cm daha geniz olsaymış ürüye bilirmişizz diye duydummm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2006 O suda koşturan kertenkeleyi arattım Basiliskmiş...http://www.populerbilgi.com/hayvanlar/basiliks.phpSuda yürüyen kertenkele saniyede 20 adım atarak suyun üstünde çılgınca koşar. Ayakları suya değdiği anda, her bir parmak iyice kasılarak ayağın yüzey alanının artmasını ve suyu kolayca itmesini sağlar. Böylelikle ayaklar, vücudun ağırlığını rahatlıkla dengelerler. Kertenkelenin ayakları suyu ittiğinde, bir hava baloncuğu oluşturarak fazladan destek sağlar ve diğer ayağın dönüşünü tamamlayıp suya değmesi için zaman kazandırır. Ağırlık ikinci ayağa aktarılırken kertenkele, baloncuk yok olmadan önce birinci ayağını sudan çeker. Hava baloncuğu çok önemlidir, çünkü ayağı doğrudan suya değecek olsa, kertenkele suya düşebilir. Ayrıca kertenkelenin hareketi insanla kıyaslandığında, insanın bu hareketi gerçekleştirebilmesi için saniyede 30 m. koşması ve azami kas esnemesinin 15 katı bir esneme yapması gerekir ki, bu olanaksızdır. Scientific American, Eylül 1997, s.68 Süper bişi yaaa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Isa misin arkadasim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UnnamedFeeling Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2006 Bu tür şeyler yaşayarak ogrenılır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar