Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

devamlı kendi kendini üreten enerji


barbu

Öne çıkan mesajlar

bir kac gundur kafama takılan bir konu. boyle bir sey olabilir mi. bir arkadasım diyorki asla olamaz. hatta denendi ama yapılamadı diye. ama bende kinetic saat ornegini veriyorum ona. kolun hareketiyle olusan kinetic enerjiyi, elektrik enerjisine donusturerek saatin calısmasını saglıyor. bende acaba aynı mantıkta bir mekanizma ile yapılan bir motor kendisi icin gerekli enerjiyi saglayamaz mı? motorun calısması ile de hareketi saglanır. ve urettigi enerjinin bir kısmını kullanır bir kısmını depolar.

bu sadece bir ornekti. sizin bilgilerinizi, fikirlerinizi de almak isterim. olabilir mi boyle bir sey?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Saati çalıştırmak için gereken enerjinin azlığına ve bu enerjiyi üretmek için kolunun günde ne kadar hareket ettiğine bakarsan bir motor için gerekecek enerjinin bunun yanında ne kadar devasa kaldığını kendinde görebilirsin.

Enerji üretiminde negatif etki eden etkenleri kaldırabildiğin anda bu dediğin olur. En basiti sürtünme. Sürtünmeyi ortadan kaldırdığın takdirde yer çekimine yatay bir alet (dikey pozisyonda da sonuç değişmeyecek muhtemelen (sürtünme olmadığında) ama hesapsız kitapsız yazmayayım dedim) yerleştirip çevirmeye başladığın anda sürekli olarak dönecektir. böyle bir durumda dönen alet yerine bobin ve çevresine de iki tane mıknatıs koydun mu tüm Türkiye'yi beleşe aydınlatırsın vesselam.

Tek dert sürtünme. Onu yoketmeye uğraş sen : p

[ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 21:36 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dedigin gibi olur ewt.
ama benim verdigim ornek sadece basit bir sey di. aynı mekanizmayı buyutebiliriz. ve buyudugu icinde motorun sallantısından gerekli duzenek sayesinde dewamlı sallanması saglanılabilir. dedigim saat mesela kendini calıstırmak icin gerekenin 3 katını uretebiliyor kabaca. bu motoru da dewanlı sallayan bir mekanizma yaparsak olmaz mı bu is. yoksa hala mı yanlıs dusunuorum? kafam karıstı anlıcagınız gibi biraz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle anlatayım. O ufak jenaratörün büyüklüğüne x de, koluna da y de. Kabaca 10000x büyüklüğünde bu tipteki bir jenaratör için 10000y büyüklüğünde bir de kol bulman lazım ya da bu büyüklükteki bir kolun etkisini yaratman lazım :)

Bu aynı tip sistem için düşünülürse böyle. Mesela dersin ki kurarım bi vadi içine rüzgar onu sallar durur. E yel değirmeni denen bişey yapılmış. Koskoca motoru sallayacağına pervaneyi döndürsene. Dimi ? :))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

barbunun dediği mantıklı bişey aslında araştırmak lazım nedir ne değildir..
mesela yaptık diyelim bi sistem.
1 saat hareket edicek kadar bi enerji verdik diyelim.o sure içersinde 1saat 1sn daha çalışmasına imkan sağlıycak kadar bi enerji üretmesi lazım sistemin.az çalışıp çok enerji ureten bi sistem varsa bu olur. ki varmı o konuda bi bilgim yok..
olsa bulunurdu şu saate kadar diyebiliyorum sadece.ki keşke öle olmasa.. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğiniz konu her fantastik fizikçinin oturup kafa yordugu, ancak bilimsel olunduğunda imkansızlığı ortaya konulan bir şeydir.

Öncelikle enerji yoktan var edilemez, vardan da yok edilemez. Ancak formu değiştirilebilir.

Sürtünmeyi sıfıra indirdiğiniz taktirde sistemi yürütmek için kullandığınız enerjiyi birebir sistemden kazanmanız teorik olarak mümkün. Ancak dünya üzerinde böyle bir düzeneğin (belkide evrende) oluşması mümkün değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende böyle birşey düşünüştüm zamanında; elimizde bir elektrik motoru var misal bu bir çarkı döndürüyor olsun. Çarka bağlı birde dinamomuz var buda dönünce elektrik üretiyor. üretilen elektriğide motora veriyoruz. sistemin çalışmaya başlaması için biraz enerji yeter sonrasında sürekli dinamodan beslenir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Termodinamiğin 1. yasası enerjinin asla kaybolmayacağını söyler. Farklı enerjilere dönüşür ama asla kaybolmaz.

Ancak termodinamiğin 2. yasası yüzünden böyle kapalı sistemlerin oluşması mümkün değildir. Kabaca 2. yasa der ki, herhangi bir anda enerjinin transferi yapılırken bu enerjinin bır kısmı ısıya dönüşür ve bir kayıp oluşur.

Evet enerji asla kaybolmuyor, ama bu enerjiyi mekanik bir sisteme iletmek istediğiniz anda işte o zaman sorunlar başlıyor.

Her türlü sürtünmeyi yok etseniz bile moleküler yapıdan kaynaklanacak entropi yüzünden yine enerji kaybı oluşuyor. Bu da önemli bir ayrıntı.

Son olarak biraz daha anlaşılabilir olsun diye benden önce mesaj atan arkadaşın örneğinin neden olamayacağını anlatayım.

Sistemde bir motor bir de dinamo var. Dinamonun motoru çalıştırabilecek kadar elektrik enerjisini sağlayıncaya kadar dışarıdan besliyoruz ve sistem eşit olduğu anda dış beslemeyi kesiyoruz.

2. yasa hemen faaliyete geçiyor. Dinamodan gelen enerjinin bir kısmı motorun dinamoyu çevirmeye çalışırken yaşadığı zorlanma yüzünden hemen ısıya dönüşüyor. Dolayısı ile bir sonraki an için dinamonun üreteceği enerji daha az oluyor. Böylece parabolik bir eğri ile enerji azalıyor. Azalıyor demiyelim de dönüşüyor, bu daha doğru. En sonunda ise ısınmış ve durmuş bir motorumuz oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendi kinetik saat mantıgımı curuteyim=)) simdi kinetic saat dedigim gibi kendi ihtiyacının 2-3 katının uretebiliyor ama kolumuzu hareket ettirirken ona verdigimiz enerji saatin calısması icin gerekli olandan daha fazla bir sey... yani hayallerim suya dustu:P ama bulacam bisi elbet=) fizigi altust edecem=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...