wildpervert Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 haytır kuş bakışı olarak topraktan yaratılmıştır ama bunun süreci atıyorum 4 milyar yıl sürmüştür. anladın mı demeye çalıştığım şeyi, yani bi ucu toprak sonuçta mikroorganizmalar falan bişiler, yani dinsel olan biçok şeyi bilimle açıklayabiliyosun. bu demey çalıştığım şey edit: aynen sonuç yok tartışmaya devam :P [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 00:53 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 e ben başta demiştim lol sonra baktım madem tartışılıyo dinlemio insanlar. katılayım dedim. buyur sen de. nasılsa biyere varmıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Kuş bakışı yaratılmak kelime öbeğinin anlamı nedir? Bir de, 4 milyar yıl sürmedi. Allah bizi topraktan yarattı. 6 günde dünyayı yapan ilk kulunu 4 milyar yılda mı yapıcak : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 said: En basidinden al 20 tane zarı at bakalım hepsinin 6 gelme olasılığı nasıl. Diyelim geldi (canlı azcık evrimleşti) Sonraki atışında ilk seferde 20 de 20 yapabilecekmisin, yapamadın canlı öldü, baştan bir daha başla. nereye kadar gidebilirsin ki böyle? Ayrıca hala o ilk hücre zımbırtısı nasıl oluştuğu acıklanmıyor. Dünya dışından atmosferi canlı geçecek bişi varmı? Diyelim var, geldiği yerde o canlı nasıl oluştu? aha aha aha sen akademisyensen ben camdan atlarım burdan. ya da direkt sen atla camdan. "amip evriliyor evriliyor evriliyor tam kertenkele olacakken annesi eve çağırdı" yok böyle bişi. nesilde çeşitlilik oluşuyor mutasyon mayoz bölünme ıvır zıvırla, sonra canlı doğaya uyum sağlayamazsa ölüyor, doğaya daha çok uyum sağlamış olan hayatta kalıyor. bu döngü nesiller boyu devam ediyor. ayrıca şu ilk hücreyi sormanla zaten kopardın beni burda. nasıl akademisyensin anlamıyorum. evrim teorisi yaradılışın muadilidir sanrısından oluyor bunlar hep. evrim teorisi ilk hücrenin var oluşuyla ilgilenmez ki niye açıklasın?? niye açıklasın??? ilk hücreden sonrasına bakıyor evrim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 kızdırmışsınız adamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Flameoffear, eger gelismis yasam zaten kolay elde edilen, büyük bir ihtimal olsaydi, milyarlarca yillik dünyada su anda amorfus tipler falan gezerdi heralde. ben de matematik ögrencisiyim sevgili arkadasim, sayilari da senden daha iyi yorumluyorum sanirim. Olasilik arka arkaya 20 tane zar atmak degildir. Sayisal lotoda 123456 arka arkaya gelebilir mi sorusunun cevabi bellidir: Hayir. Ama aslinda bu 8,5 milyonda bir bi ihtimaldir. Sayisal loto kac yildir var, ben ilkokuldaydim iste basladiginda simdi üniversite 2 deyim, bi 8-9 sene falan olmus diyelim. Her sene 52 cekim yapiliyor, artan günler de var tabi arada. 515-520 cekime yakin yapar bu. 8.5 milyon ihtimallik bir olayi, 520 defa denemisiz yani. Dünya'nin yasi 4.6 milyar yil. Bizim seviyemizdeki insanlar, yani Homo Sapiens Sapienslerin ilk görüldügü zamanlar sadece 60.000 yil öncesi. En eski dinozorlar 220 milyon yil öncesine dayaniyor. Ve tekrar ediyorum, dünyanin yasi 4600 milyon yil. Her saniyede, yerkürede milyonlarca dna eslemesi yapiliyor, milyonlarca crossing-over oluyor, milyonlarca mutasyon oluyor. 4.6 milyar yil kac saniye yapar bilmek ister misin? 145,065,600,000,000,000 saniye. Sen daha iyi bilirsin, her ne kadar fen lisesinde okusam da (teolojisel yaklassa da) bir biylogdan iy ibilemem, ama milyonlari buluyordur diye umuyorum eslesmeler. Her mayozda crossing-over olmuyor gerci, hadi diyelim 500.000 crossing-over oldu yer kürede ki farkettiysen cok cok cok cok ufak bir rakam söyledim. O cikan sayiyi bir saniyede olan crossing over ve mutasyon sayisiyla carp. Tamamdir, simdi elinde dünyanin basindan bu yana olusan potansiyel genotip degisimi sayisi var. Bunlara nükleer, kimyasal vs. etkiler de dahil degil. Dogal secilim veya cevre sartlari dahil degil. Ve elindeki bu akla sigmaz sayiyi, primitiv insanlardan günümüze gelmek icin gereken gen degisimi miktariyla oranla. Hatta istersen organgutanlarin atalariyla oranla. Bir olasilik icin, en azindan bir teori icin cok yüksek bir olasilik bulursun. Duyduklarimla konusmuyorum, hem lisemde baya iyi bir biyoloji egitimi aldim hem de üniversitemde zorunlu olarak biyoloji (basta Mendel ve kalitim olmak üzere) gördüm. Sikistigim zaman yukariya degil, kafamin icindekilere ve onlarin mümkün kildiklarina bakiyorum sadece. Cünkü yukarida biri varsa, bana gereken her seyi yanimda verecek kadar mükemmeldir, ondan hic kuskum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 araya dünyalar girmiş be @elaidi ya düşünceyi basitleştirirsen tabiki işin içinden çıkılmaz. dünyalar arasındaki farkıda düşünebilirsin sanırm, yani yapabilirsin bunu, inanıyorum. yani 6 günde yaratılmasının açıklamasıda, dünyasal olarak uzun bir süreç, yani emek verilmiş anlamında. bu cümle 600 yıllarındaki insanların anlaması için bence gayet yeterli. [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 00:58 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 e versin emek zaten bi zahmet. madem koyuyo bizi buraya sınamak için yok yere. e mekanı hoş tutucak tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 eet haklısın aslında, yollasa 2-3 huri bende gelirim imana yani çok kafiyeli oldu lol [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 01:00 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 adriana lima var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Penth'i de kızdırmışsınız. Ben diyorum sakin olun diye, adam biliyor da konuşuyor. Ama nedir? Kardeş evliliğinden çıkmış sonuçta haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 wild sen diyince düşündüm yukardakinin de hakkaten allahı var. Bize güzel ortam hazırlamış. Güzel ağırlıyor bizi. Tabi bazılarımızı. Hakkını vermek istiyorum huzurlarınızda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 allah ilk canlıyı yaratmış, bu canlı evrim ile gelişip diğer canlılara dönüşmüş. benim fikrim budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 valla beni güzel ağırladığı kesin ama bi gidipte cuma kılmadım, ulan suçluluk hissettim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 kılınan cuma ile mi teşekkür etmek caizdir illa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 ya espiri yaptım ya abso :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elbrech Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 ben teravihle teşşekkür etmeyi tercih ederim mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Şimdi öncelikle olayın kökü hakkında bir iki söz söyleyeyim. Diyorlar ki "O ilk canlı hücre nerden geldi? Bilim bunu açıklayabiliyor mu?" E be adam, eğer bilim bunu açıklayabilseydi, şu anda din diye bir şey kalmazdı. Bir kaç ay önce bir hatimle konuşmuştum. Diyor ki, "Evrim teorisi doğru olsaydı -ki bu imkansız.. (bir sürü şey sayıyor arada).. ilk canlı nasıl var oldu? İlk canlı var oldu diyelim, nasıl bu kadar mükemmel gelişti? Bilim bunlar hakkında hiç bir şey söyleyemiyor." Bunları yaratan bir güç olması lazım. Müslümanlıkta buna yaradan Allah diyoruz. Kimi dine inanmayanlar buna "doğa" diyor, kimi enerji diyor, kimi başka bir şey diyor. Bir yaratanın olması, sıkıştığında sığınılabilecek bir gücün olması rahatlık veriyor ki, yüzyıllardır dinler var ve olacak. Ama herhangi bir dine inanan bir çok kişi, evrim teorisini kendilerince -bana göre çok komik bir şekilde- çürütüyorlar. Nasıl mı? Basit mantık.. "İlk hücre (yada ilk varlık.. her neyse) nasıl var oldu? Bilinmiyor, bilim bunlar rastlantıyla var oldu diyor, olmaz öyle şey. Demek ki bir yaratıcı var." Burda göz ardı edilen şey şu ki, varlıkların başlangıcının nasıl olduğunun daha bulunamaması, bilinmemesi; bunu araştırmaya devam etmemeye gerekçe değildir. Matematikte de ve diğer bilimlerde de bu böyledir. Bir şeyi ispatlamaya çalışıp ispatlayamıyorsanız, bu o şeyin doğru olmadığını göstermeye yetmez. Bunun tek yolu, doğru olmadığını bilimsel bir şekilde ispatlamaktır. Bu da "İlk canlı kendi başına var olamaz" yada "Her şey Adem ve Havva'yla başladı" demekle olmaz. Sonuç olarak bir çok kişi, bilimsel olarak evrim teorisi kanıtlanamıyor diye çözümü dinde arıyor, sanki din kanıtlanabiliyormuş gibi. [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 01:22 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 allahın evrimi organize etmesine gavurlar "creation by evolution" diyor. harun yahya buna şey diyor, "evrim materyalizmi desteklemek için yapılmış bişidir, o yüzden allaha bile yaptırılmış olsa bile desteklemeyecen" hah oldu paşam. bütün bilim materyalizmin üzerinde duruyor sen kalkmış heeay hey.. ya bırak nalet getirdim tamam be evrilmedik tamam adem vardı havva vardı allah var tamam harun yahya da en bi bilim adamı tamam bırak ya kaburgası vardı tamam al git ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 O değil de, bugün stankovic fena bi gol attı ajax'a. İzlemeyenler izlesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 ha ben izlemedin upload etsene çekelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elbrech Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 rapid kulanma ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 allah ol demis gerisi evrim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Valla televizyonda izledim. UEFA.com'da vardır heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 rapid yerine http://www.hemenpaylas.com/ varmış yeni gördüm flashgetle falan da iniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar