hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 "konuyu açan arkadaş o kadar saçmalamış ki, bu konular hakkında pek bilgisi olmadığı belli yani. başka da bir şey demek istemiyorum, derin konular bunlar. darwin hakkında da söyleyeceğim tek şey, evrimleşmede olusan yeni türler ile eski turler arasındaki ara sınıfların neden var olmadığını bana biri açıklasın. [ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 18:29 tarihinde, taz tarafından güncellenmiştir ] " Penth birseyler yazmis ama bunuda ben aciklamak istiyorum. Yanlis bilinenin aksine evrim(yada dogal seleksiyon) mukemmel canliyi degil,cevre kosullarina en iyi uyum saglayan canliyi meydana getirir.Bu o cevre kosullarinda ayakta kalmayi basaranlarin genlerini o turun bir sonraki neslin gen havuzuna aktarmasiyla olur,ayakta kalamayanlar ise(yani bir baska deyisle hatali/zayif gen kombinasyonuna sahip olanlar) hic bir sey birakmadan yok olup giderler(nasil olur bu diye soruyorsan penth'in yazdiklari bir fikir verebilir.) Senin deyiminle ara tur,o gunku kosullara gore ise baskin tur olan canlilar degisen kosullar icerisinde kendilerinide degistirmek zorunda kalir ve o tur degismeye,kendi populasyonu icerisinde farklilarmaya baslar(bu farklilasmanin nedeni cografi farkliliktir-farkli kosullar ayni atadan da olsa farkli canlilar meydana getirir) Canlilar kendilerini degistirirken artik eskiye ait ozellikler(araturlerin ozellikleri) bir ise yaramadigindan yada hayatta kalma mucadelesinde bir yarar saglamadigindan o ozellikleri tasiyan bireyler seleksiyonun eleginde elenir,geriye yeni canlilar kalir(yada yeni canlilar gelir) Kisaca ozet boyle,degisen kosullar nedeniyle canlilar da degisir ve eski yok olur.
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Once you go black, you can never go back lafi taa atalarimizdan kalma o zaman. Ayrica, meger taa köklerimiz interraciala dayaniyormus, duygusal firtinalar yasiyorum su an :S
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Yok ya interracial değil benim kasteddiğim(eğer benim anladığım şeyi söylüyorsan değil) örnekle acıklayacağım direkt. Eskiden kıtalar birdi ya hani?O kıtaların üzerinde yaşayan bir canlıyı ele alalım,bu canlılar bir populasyon içinde yani Türkçesi topluluk içerisinde yaşarlardı. Kıtaların ayrılması,dışa göç gibi etkenler eğer bir canlı populasyonunu ikiye (yada üçe?) ayırırsa eğer o iki populasyon zaman içinde farklılaşır,çünkü artık farklı çevre koşullarının etkisine girerler.Atatürlerden bugün var olan türlerin oluşmasında da bir etken de budur. Irklar arası çiftleşme filan yok yani :D (aslında ırklar arası çifleşme evrimi ileri yönde devam ettireceğine durdurur çünkü farklı iki canlının çiftleşmesinden verimsiz(kısır) bireyler(katır) meydana gelir ve bunun evrimsel olarak bir değeri olmaz) [ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 23:08 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 23:08 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ]
Romario Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 ya kimileri dine "insanın toprakta çürüyüp yok olma korkusundan kurtulmak amaçlı oluşturduğu bir kuramdır" der kimileride "yaratan "o" dur biz ona inanırız der" şahsen bunu ölmeden bilemiyeceğimiz ortada :D doğal seleksiyona gelince einstein ın sözüne katılıyorum bizim ateist bi kimyager abi vardı(rahmetli beyin kanamasından öldü çok fazla içki/sigara yüzünden :( ) neyse o derdiki "ben bile -40 derece fahreneit tan öteye gidemiyorum" ya sonuçta her iki kurumunda kendine göre savunacak şeyleri var.Mükemmel yaratıldık diyoruz gerçekten iç organların çalışması fln mükemmel ama bazı "cahiller" bunu sadece dış örneklerle gösteriyor "aha bakın üç taşı üst üste koydum aha bina yaptım ama bu kendi kendine oldu diyenlerde var" "ya gözümüz kafamızda diil sırtımızda olsaydı çok iğrenç olmazmıydı?" belki o zamanda kafanda ne kadar iğrenç olmazmıydı diye düşünürdün sonuçta darvinin yaratılışa dair hiçbir itirazı veya öngörüsü/teorisi yok (en azından benim okuduğum/bildiğim kadarıyla) sonuçta herkez bi yerde tıkanıyo o yüzden çok kasmanında bi alemi yok :D
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 yok hikmet ben elvyn e cevap vermsitim : )
elvyn Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 ben bilgi aktardım aracıyım ayar merciin kurandır o zaman bre kafir
paspatur Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Flameoffear kardeşimiz (bir önceki sayfada) biyoloji okuyan üni. li bir akademisyen olarak duygularıma tercüman olmuş.Altına imzamı atmak suretiynen katılıyorum...
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 demek ki ülkemizde artik bilim adami yetistirilmiyor ne yazikki, yanlis anlamasin ama
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 teolojik bilim. baya in şu aralar. Teoloji zaten bir bilim dalıdır diyenlere, fen anlamında bilim demek istedim. Bilim adamlığı dedim vs vs [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 00:00 tarihinde, elaidi tarafından güncellenmiştir ]
thelegbra Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 evet elaidi, hiç şey gördünüz mü bilmiyorum ama ben gördüm çok yarıldım :D hücrelerle ilgili lise ayarında biyoloji (teoloji mi desek) belgesel vcdleri :P gayet güzel teknolojik olarak hazırlanmış görüntüler ve üstünde her cümlesine allahın kudretiyle diye başlayan bir narrator :D eheheh
Messor Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Ademle Havva nedir ya? Bilimin yokluğunu zamanında doldurmak için bir masal. Evrim teorisine inanmayanın ben biraz olsunda dünya hakkında düşündüğünden şüphe ederim. Bilim adına birşeyler bildiğinden şüphe ederim. Evrim teorisinin asıl mantığı güçlü olanların, yani ortama ayak uydurabilenlerin ayakta kalmasıdır. Örneğin zürafaların boyunun uzun olması. Kısa boylu zürafalar da vardı, fakat bunlar ağaçlara uzanamadıkları için aç kaldılar öldüler. Böylece zürafalardaki kısa boyluluk geni yawaş yawaş yokoldu. Günümüze böyle geldiler. Vucudumuzda herşey bir evrim sonucu gelişti. Yemek yeme bile. Yemek yeme içgüdü olmayanlar elendi mesela. Çarpıcı bir örnek vereyim, maymunların hayatını incelerseniz veya bir çok memelinin, sürekli akraba ilişkilerinin olduğunu görürsünüz. Ama sakat çocuk çıkma oranı çok çok az. Çünkü diğer canlılar sakat doğanları anında öldürürler. Biz yaşatıyoruz tıp sayesinde. İşte görüldüğü gibi, maymunlar güçlü olanı ayakta bırakıp güçlü soylar getiriyorlar. Daha sorusu olan var mı? birşeyler anlatabildiğimi düşünüyorum. Adem Havva diyip geçmek kolay. İlla Adem Havva girecekse işin içine , Adem ve Havva = ilk çiftleşmiş varlık, büyük olasılıkla bakteriler.
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 üsküdar amerikanda göstermiyolardı öle şeyler haliyle haha.. bigün biyoloji hocasına gidip sormuştum müslüman mısınız diye. evet demişti e peki bu kadar içten evrim teorisini nasıl anlatabiliyosunuz ki dedim. ıı şey diyebilmişti. düzeltiyorum öğretmenim ben demişti hatırladım. Hak vermiştim. [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 00:27 tarihinde, elaidi tarafından güncellenmiştir ]
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 semihaydı adı sanırım. ya semiha ya seniha. yönet işte.
Flameoffear Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Penthesilea Ben diyorum ki, sizin oradan buradan duyduğunuz şeyleri ben ders olarak alıyorum. Yani boş konuşmuyoruz, birşeyleri ifade ediyoruz. Akıldan mantıktan söz ediyorsunuz, lakin bu konuda gram akıl yürütmüyorsunuz. Siz insan yada başka bir canlının metabolizmasını ne kadar biliyorsunuz ki, milyonda bir ihtimal filan yavaş yavaş gelişmiş diyorsunuz? En basidinden al 20 tane zarı at bakalım hepsinin 6 gelme olasılığı nasıl. Diyelim geldi (canlı azcık evrimleşti) Sonraki atışında ilk seferde 20 de 20 yapabilecekmisin, yapamadın canlı öldü, baştan bir daha başla. nereye kadar gidebilirsin ki böyle? Ayrıca hala o ilk hücre zımbırtısı nasıl oluştuğu acıklanmıyor. Dünya dışından atmosferi canlı geçecek bişi varmı? Diyelim var, geldiği yerde o canlı nasıl oluştu?
Messor Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 flameoffear sana sorarım bu dünya kaç milyar yıllık [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 00:35 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 kaç milyar yıllık? Ya bişey dicem, biz madem bu dünyaya sınanmaya geliyoruz, yüce rabbin kullarıyız. bize güzel mekan yapmış 6 günde hazırlanmış 1gün de bakıp bakıp keyif yapmış. E peki biz ne diye bu kadar geç geldik? ortam mı hazırladılar bize yani
aquila Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 demek ki bizden once baskalarini sinamis...
Messor Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 2. el dünya kullanıyoruz o zaman lanet olsun evet kaç milyar yıllık?
wildpervert Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 din ve bilim arasındaki ince sınırı güzel tutabilrseniz herşeye çözüm bulursunuz bence. insanlar çamurdan geldi vs yi bilimle bağdaştırıp tek hücre den şöle böle oldu dersen mantıklı bi açıklama yapmış olabilirsin ama onları gözardı edip daha dorusu düşünmeye bile yeltenmeyip ÇAMUR AHA İNSAN dersen bu bağnazca olur işte cicek
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 arkadaşım ya din ya bilim. yada ikisi dicem ama birinin dediği birinin dediğini yalanlıyo. ne yani şimdi t-rex'ler kafakoparanus tükürükus ateşatarus'larla beraber mi olcaz biz şimdi öbür tarafta eğer versa öbür taraf =(( korkuyorum [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 00:46 tarihinde, elaidi tarafından güncellenmiştir ]
wildpervert Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 benim yorumlamama göre ikiside birbirini tamamlıyo. işte sınama dünyay gönderilmiş adem havva falan diye bakıyoruz, tamam buraya kadar normal. bundan sonra dünyaya gönderilmesini ve bunların dünyevi duruma olağan olarak aktarılmasınu düşünürsen bilim ve din uyuşur. kitaplarda yazanlar diğer dünyanın gözünden, sen bunu dünyaya göre yorumlarsan bağdaştırabilirsin
elaidi Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 he sen ilk insanların topraktan yaratılmış olduğuna inandın Sonra da işin içine bilim mi soktun? değişik geldi bana
Absolut Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 50 kere tartışıldı ve sonu olmayan bir konu.
Öne çıkan mesajlar