Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adem-Havva vs. Darwin

bejawe

Öne çıkan mesajlar

"Yaradılış insanın kendine hayranlığından başka birşey değildir." demişti biri Darwin de olabilir ama hiç emin değilim. Bu söz doğru bir söz bence. İnsanlar kendilerini öven şeylere taparlar her zaman. Aynı yaradılış gibi... "Demek ki ben özel üretimmişim!" düşüncesi var yaradılışın arkasında.
Oysa ki insan denen hayvan, fiziksel olarak dünyadaki en aciz, en güçsüz yaratıklardandır. Eğer Tanrı bizi seçilmişi olarak yarattıysa, herşey bizim içinse neden en hızlı koşan, neden en güçlü olan canlı değiliz, peki neden bu özellikleri en kötü olanlardanız?
Sosyal ağlarda paylaş

@saykoleo
dünyanın en hızlı koşan hayvanından, en güçlüsünden aşağı kalan bir yanımız var mı? akıl denen bir şeye sahibiz, daha hızlı koşamıyorsak, araba yapmışız. gücü arttırmak için kaldıraç vs gibi sistemler kullanmışız. ki zaten dünyada dominant tür insanlar, çita vs değil.
Sosyal ağlarda paylaş

çok dindar bir insan olmamama rağmen sırf bağnaz insanların düşüncelerini çürütmek için her gün neredeyse 1 saatim kuran.gen.tr sitesinde geçiyor. ve tüm meallerde herşeyin birbirinden farklı yazdığını görüyorum. herkes çünkü mantığına göre yorumluyor. çünkü dinimiz mantık dini öyle değil mi?

yazılan yazıları, verilen emirleri yine allahın verdiği akılla, mantıkla yorumlayıp, doğru yorumlayıp, öyle uygulamamız gerekiyor değil mi?

peki neden o zaman o yazıları başkaları bizim için yorumluyor, neden din emirleri gelenekleşerek geçmişteki insanların mantıklarıyla, onların yorumlarıyla geliyor bize?

siz topraktan yaratılmışsınız cümlesini okuyup, üstüne bir de biyoloji eğitimi aldıktan sonra dinden gelen bilgileri ve doğa gerçeklerini üst üste koyup diyebiliyorum ki. bu cümle bence siz doğadan geldiniz anlamındadır. topraktatır çünkü elementler, topraktadır çünkü mineraller, toprak da bir zamanlar su altındaymış. her canlı bir zaman bir hücreliymiş. insan aklını mantığını kullanınca darwin teorisini buluyor işte.

ama eğer hala içinizde o kadar eğitimi, allahın kullarının milyonlarca yıl araştırıp her yıl geliştirip, yine allahın beyniyle keşfettiği şeyleri hiçe sayıp, "HAYIR, İNSANLAR TOPRAKTAN OLUŞTU, ADEM HAVVADAN GELDİ, MAYMUNDAN GELDİ DİYEN GÜNAHKARDIR, KENDİNİZE GELİN" diyorsanız lütfen okuduğunuz okulu veya yaptığınız iş bilim üzerineyse, biyoloji dersi alıyorsanız, pozitif bilim adamıysanız, mühendisseniz bırakın o işleri, gidin din adamı olun, veya başka birşey yapın ama size verilen bilgilere inanmayan bir bilim adamı olup bari bilime zarar vermeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Hristiyanlık'ta galiba şöyle oluyodu olay ama emin değilim
Havva yerden taşları alır, Adamse kemikleri; ve omuzlarının üstünden geriye atarlar taşlar kadın olur, kemiklerse erkek. Böyle diye hatırlıyorum emin değilim, ama doğruysa İslam'ın Hristiyanlık'la büyük farkları olmadığına da dayanarak İslam'da da böyledir heralde diyorum, yani sakat olmazlar :)

Ayrıca kötü niyet yok ama bir soru:
Herşey bizim içinse öncesi niye, öncesi yoksa fosiller niye?
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz
Adem ile Havva'nın tamamen aynı genetik yapıya sahip olduğunu nereden çıkardın? Sonuçta akraba değiller ki çocukları özürlü olsun.

----

ama şöyle bişey var eğer onların çocukları üremek için sonuç olarak birbirleri birlikte oldular dimi ondan sonra özürlü olma ihtimalleri var 0_0
ya tamam saçma idi özür diliyorum !
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi nerden başlasam bilmiyorum, dindar bir adam değilim, üni. de biyoloji okuyan birisiyim. Evrim, genetik, moleküler genetik, vs bir sürü ders gördüm. Ve diyorum ki bu konuda bir halt bilmiyorsunuz. Bilmem hangi yaratığın kolunu, kanadını 23432 nesil koparttık bişi olmadı diyenlere zaten gülerim. Vücüt hücrelerinin üreme hücreleri ile hiçbir alakası yoktur. Milyar senede koparsan genede bir halt olmaz. Darwin canlıların ortak bir atası olduğundan bahseder. Doğal seleksiyon güçlünün hayatta kalması demektir. Ama Darwin o ilk atanın nasıl ortaya çıktığını anlatamaz. O ilk ata nerden geldi peki? Yukarda birileri milyon senede o bir hücreli canlıdan şimdiki halimize gelebileceğimizi savunmuş. Azcık Anatomi, biyokimya filan bilsen bunun ne kadar gereksiz bir düşünce olduğunu bilirdin. Nedense doğa kendini tesadüfen yaratırken hep en mükemmeli kendisine seçmiş. Bak sen şu tesadüfe. Tek hücreden milyarlarca hücrelik bir organizmanın oluşma ihtimali diye birşey yok. Böyle birşeyin ihtimali bile sözkonusu değil. Vücud öyle bir dinamikle çalışıyor ki bunu "tesadüf işte, kendiliğinden oluvermiş" diye açıklamak çok zekice.
Evrim vardır arkadaşlar, ama bu ortak ata saçmalığı filan değil. Evrim sadece bir kelime. Anlamı da Canılıların iyiye doğru gelişmeleri demektir. Bu vardır, 10000 küsür sene önceki insan ile şimdiki arasında bir çok fark vardır. Çünkü Dünyamız giderek değişiyor ve canlılarda buna ayak uydurmak zorunda.
Hz. Adem ve Havva konusunda ise, buna inanıyorsan eğer. Belirli bir nesil sonra kardeşlerin kardeşlerle evlenmesinin yasaklandığınıda bilmen gerekir.
Kısacası bedeninize bakıpta "Tesadüf işte" diyenlerdenseniz size diyecek birşey yok devam edin böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, kalitsal degisiklikler ancak üreme hücrelerinde olursa olusur.
Ve bunun olma ihtimali vardir. mayoz bölünme sirasinda olusabilecek herhangi bir sorun da bunlarin basinda gelir. Ve evet, mutasyonlarin 99% u zararlidir. Ama 1% de bir ihtimaldir.

Bu evrende bildigimiz milyonlarca gök cismi arasinda, konumu sayesinde sadece dünyada yasama olanak saglayan sartlar varsa. Ise ilk olarak burada nbaslayabilirsin, milyonda birlik birlik bir sans tutmus zaten.

Ondan sonra, üremede secicilik var, dogal secilim veya iste. Toplumda öne cikan özellikleri, hayatta canliyi daha güclü yapacak özellikleri tasiyanlar ciftlesir, yakin dnalar sayesinde ortak özellikler gelisir. Ve herhangi bir dogal mücadelede, bu yapisal olarak daha güclü olanlar yasamina devam eder. yapidan kastim hep vücut yapisi degil, alet kullanabilme, zekayi kullanabilme vs. gibi seyler de olabilir ve insanlarin evriminde asil olarak bunlar rol oynamistir. Dogal secilim sayesinde, vücutsal degisimler aktarilmasa bile, güclü özelliklerin güclendirilmesi saglanir. Bu sayede, bir canli toplumu ister istemez bir evrim gecirir. Cok basit bir örnek, kisa boyunlu ve uzun boyunlu zürafalarin oldugu bir toplumda, uzun boylu zürafalar uzun boylu zürafalari sececektir ciftlesmek icin, yavrulari da yakin dna tasiyacagindan o özellikleri devam ettirecektir. Ve örnegin yapraklari yere yakin agaclar yokoldugunda veya baska bir dogal afette, uzun boylular sag kalacaktir. Veya, yükseklerde yapragi olan agaclar bir cesit toksin üretir ve uzun boylu zürafalar nallari diker, böylece o bölgedeki zürafa populasyonunun kisa boyunlu oldugunu görürüz.

Bunun gibi (ve tabi bundan cok daha kompleks) dogal secilimler olurken, bir yandan da doganin bize oynadigi oyunlar olan mutasyonlar ortaya cikinca, degisim kacinilmaz oluyor.

Göz var nizam var, asyali bir insan ile avrupali bir insanin arasinda bile bu kadar karakteristik farklar varken, nasil ayni atadan geldigimizi ve hicbir sekilde degisime tabi olmadigimizi söylebilirsiniz? ve insanlik tarihi, canlilik tarihi yaninda saka gibi bir süreyken
Sosyal ağlarda paylaş

yaradılışta adem ve havva her turlu geni taşıyor. ornek veriyorum bir oglu sarı saclı mavi gozlu oluyorsa oteki kapkara buyuk dudaklı oluyor. nitekim adem (yine yaradılışta) 1200 sene kusur yaşamış.

bunları şimdi bilimle açıklayamazsınız, kuranda bilimle açıklayamayacagın bir ton şey var. aklını kullan kullan bir yere kadar kuranda yazan da belli sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...