Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adem-Havva vs. Darwin

bejawe

Öne çıkan mesajlar

Başta şunu vurgulamak isterim ki bu konuyu tamamen dinler üstü değerlendiriyorum.

Charles Darwin' in Evrim Teorisindeki sorun insanın maymundan geliyor olması değildir.İnsan oğlunun atalarının maymun ırkı olması kuvvetlede muhtemeldir.

Evrim Teorisindeki asıl sorun tüm teorinin dayandığı "doğal seleksiyon" yani doğal seçilim dir ki buda evrendeki herşeyin bir tesadüfler zinciri sonucu oluştuğunu savunur.

İşte benim BİLİMSEL OLARAK (dini hiçbir temele dayanmıyorum) inanmadığım şey budur...
Sosyal ağlarda paylaş

olasılıklarla olmuş?saçma gelio.
evrimin ara canlı olayı tam anlamıyla safsata gelio bana,ama modifikasyon ve adaptasyon olayı gayet de mantıklı gelio.

kısaca ara tür olayı dışında evrimin mantıklı olduğunu düşünüorum ve olasılık mantığı da değil yine birileri kontrolünde devamedegelen çok sayko bi sistemin bi kolu olarak görüorum evrimi.

şimdi mühendislik okuorumda bi makina yapacam böle emek verip,işte stressini strengthini falan uğraşacam paso yapacam bi şeler.
elemanda alıp kulllanacak bunu,içindeki teknolojiyi ve yenilikleri sallamayacak öle kullanıverecek.bi de bu kadar ince ayrıntılar hesaplamama rağmen çıkıp bana parçaları birleştir oluo gibi bi şeye dayandıracak.bunu benim tasarladığımı düşünmeyecek.
açıkçası ben o çocuğa dümdüz söverim,işi Yaratıcının anlayışına döküorum da hakikaten çok sabrlı.
Sosyal ağlarda paylaş

buna "tesadüf" olarak bakmanız gerekmiyo ki. zaman kavramını düşünün. başı veya sonu yok, di mi?zamanın olmaması mümkün değil. ve zaman sonsuz. sonsuz zaman, sonsuz olasılık demektir. yani evrenin alabileceği şekillerin, oluşacak canlıların kombinasyonlar olmuş, olagelmiştir ve olacaktır. sen de şu an bir kombinasyonun ürünüsün, evrenin bir zamanının bir kolunun bir parçasının elverdiği varlıksın. tek bir evren veya tek bir zaman kavramı olacak diye bişey yok. şu halde tesadüf diye de bişey yoktur, zaten bütün kombinasyonlar yaşanacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Akraba evlilikleri %100 özürlü çocukla sonuçlanacak diye birşey yok.Akraba oldukları için hastalıklı gene çiftin de ayrı ayrı sahip olma şansları arttığı için akraba evlilikleri sakıncalı.

Ayrıca Einstein dinle ilgili olan sözüne katılmıyorum.Einstein organize dinlere inanan biri değildi.O söz ona ait değil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilimde tesadüf olmaz ne demek ya?
O zaman bunu diyerek Mendel genetiğini, ondan çıkan popülasyon genetiğini bilimden saymıyosun o zaman, ama bu tesadüfleri inceleyen şey sayesinde biz kaliteli tohumlar, kuşlar üretiyoruz..
Aynı Darwinin kitabına başladığı paragraftaki gibi, ilk bölümde Darwin bir kuş çiftliğini anlatıyor. Çiftliğin sahibi güzel kuşları, çoğalmasını istediği kuşları çiftleştiriyor. Böylece o kuşların sayısı artıyor. Yapay seçilim budur işte. Doğal seçilimse nerdeyse aynı şey. Canlılarda mutasyonlar olur(ve bu mutasyonlar tesadüf diyebileceğimiz olaylara bağlıdır Örnek: radyasyon, yaşlılık vs.). Bu mutasyonlar sonucunda canlının özellikleri değişebilir veya hiçbirşey olmaz. Eğer ki mutasyon üreme hücrelerinde meydana gelmişse alt döllere taşınma ihtimali vardır (tamamen şansa dayalı olarak, sonuçta o spermin yumurtaya ulaşma şansı 1/ tüm spermler). Eğer ki alt döle aktarılmışsa ve eğer ki bir değişikliğe neden olmuşsa mutasyon (ki az bir ihtimal) doğal seleksiyon başlar. Doğal seleksiyon tamamen çevre şartlarına bağlıdır, basit canlıların yaşamasına uygun ortamlarda basit olan tür çoğalır(yani evrimin yönü ileriye doğrudur diye bir durum yok), tam tersinde karmaşık olanlar.

Böyle aşırı tutarlı bir teorinin nesini anlamıyorsunuz merak ediyorum. Belki ihtimal çok az olmaz öyle şey diyosunuz, ama 1/100000000.. şansı olsa bile yeni bir tür doğuşunun, sonsuz bir zaman diliminden bahsediyoruz.

[ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 17:43 tarihinde, Saykoleo tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

300 kere tartisildi.. burada gerçekten birşeyler bilerek konuşanların sayısı 2 elin parmak sayisini geçmez.. Ben herşeyi biliyorum demiyorum.. Ciddi bir araştirma yapilabilir. Yani bu konu hakkında en az 100 tane kitap vardir. Tavsiye edilenler okunabilir.

Burada gelip din hocası gibi, "bi sinek almişlar kanatlarını kopartmişlar.. ondan sonra 15. kuşağa kadar sürekli kanatlarını koparmişlar ama hiç bir değişiklik olmamiş. yani evrim diye birşey yok." gibisinden saçma sapan örnekler falan veriliyor. Neden maymunlar hala var neden biz variz gibi ikileme düşeceğinize ciddi biraz araştirma yapin.

Biraz mantikli olun ya..
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu açan arkadaş o kadar saçmalamış ki, bu konular hakkında pek bilgisi olmadığı belli yani.
başka da bir şey demek istemiyorum, derin konular bunlar.
darwin hakkında da söyleyeceğim tek şey, evrimleşmede olusan yeni türler ile eski turler arasındaki ara sınıfların neden var olmadığını bana biri açıklasın.

[ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 18:29 tarihinde, taz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ara Karavana Sam vardı paticigi doldurmuştu evrim topicleriyle o geldi aklıma =)
Bu kadar bilim adamının üzerinde tartıştığı kitaplarda bile okutulan şeyler hakkında yorum yaparken size yanlış gelen şeyleri söyleyebilirsiniz ama evrim teorisi saçmalık , bi boka yaramaz darwin demek olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

doğal seleksiyon olmasa ortada teori mi kalır yaw? evrim dediğinin en bi temel öğesi doğal seleksiyon zaten.

diyelim ki elinde 100 tane aynı türde farklı farklı genetik özelleiklere sahip bakteri olsun, imdi bunun üzerine X döküyorsun, %90ı öldü. Xe direnç gösterebilecek gen yapısındakiler kaldı. sonra bıraktık bunları yine 100 oldular sonra üzerine X döktüğümüzde bu sefer çok daha az bakteri ölecek çünkü bu bakterilerin ataları X e direnç gösterebilecek gen yapısına sahip.

bu "X e direnç gösterebilme" yerine "koloni kurabilme","zeka sahibi olma","alet kullanabilecek organlara sahip olma","hem zeki hem alet kullanabilen olma" olarak gibi zilyor tane filtreyi 4 milyar yıl boyunca yaparsanız elinize bir şeyler geçer, hagadden geçer.

hayır bi garipsiniz, takıldınız bu evrime, doktorlar, eczacılar kadere karşı gelmeye kasıyor hiç bir şey demiyorsunuz, mühendisler abs yapıyor "ya ecel yoksa" diye ona bir şey demiyorsunuz, ama biyologlar evrimle uğraşınca kafayı yiyosunuz.

olm siz gazı almış gidiyorsunuz, bir etrafınıza bakının bilim nedir, ne değildir amacı nedir diye, bi kasmayın bu kadar. kendinize zarar sırf. bi korkmadan düşünün, bi düşünün ki kur'an da geçen "özünüz bir damla pis sudur" lafını yorumlayın bi hele.
Sosyal ağlarda paylaş

www.kurandaara.com dan teyyid ettim de konuşuyorum, sureyi ayeti mi ezberleyip geleyim?

"...sen kendini büyük görme. senin özün pis sudur" anlamlı bir ayetti, elmalılı hamdi yazır suyu meni olarak yorumluyordu gerisini hatırlamıyorum.

kanıt olarak da sunduğum yok, sadece böyle bir şey de var diye işaret ediyorum. yoksa, varlığına inanmadığım tanrının, kutsallığına inanmadığım kitabını kullanıp önerme falan yapmam ben.

[ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 20:01 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...