Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Komunist Yumurtalar ve Demokrası

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

cok saygıdeger basbakanımıza hatırlarsanız yumurta atmıstı bır gurup genc bu gencler yagılandı ve cezaları bellı oldu

komunıst rejım egtırmek ıcın devlet rejımını zorla degiştirmeye calısmak

O_o

komunızmın kalamdıgı bır dunyada 82 den kalma anayasamızın kılıfına uydurulmus cok sahane bır suc

demekkı tayyıp kafaya yumurtayı yıyınce ısabet ettırınce ulkemızın rejımı degışıyor dırek komunızme gecıyoruz saldırganalrda amaclarına ulasıyorlar ne kadar kolaymıs rejım degıştırmek at yumurtayı rejim degişsin tabı bıde pastorıze yumurtamız var o konuya hıc gırmıyorum bıle ama başbakana yumurta atmakla rejim degişseydı başımzıudakıler şimdiye kadar soyulmus yumurtaya boyardı başbakanımızı bızde pastorıze yumurta coook kdv sıde duşuk hem, super

hukumetı eleştirmek yasak hukumetle ılgılı negatıf yorum yasak basın agzını kapamak zorunda yoksa dırek dava acılıyor efendım gazetenın bırı halkın sıkayteelrını basbakan a ıletmeye calısıyor hemen ertesı gun basbakan ıckıp hortumcualrın hortumalrını kestı kdıye bıze saldırıyorlar dıye aklınca kontra atak yapıyor patıcıkte bıle hukuemtı elestıren bıseyelr yazdıkmı konu bıtarafımıza monte edılır korkusuyla cat dıye kıtlenıyor

hukumetı ak aprtıyı elestırmek yasak chp yı elestırebılırsınız ama ıstedıgınız kadar
yaşar paşa 4 bır yandan ataturkcu dıye ablukaya alınıyor butun kılıt noktalara yapılan tayınlerın eşlerı muhakkak turbanlı oluyor korkunc bır akdrolaşma var pastorıze yumurtamız taşı sıkıp suyunu cıkaran unakıtan jr larımız var kıbrısta kukla bır hukuemtımız ve ver kurtul anlayısımız var her gun bıraz daha ılerı gdıen ve uslupları her gun dahada sertlesen yonetıcılerımız var ataturkculukten laıklıkten bahsetmıyorum bıle

pekı neyımızı kaybettık mılelt olarak
onurumuzu haysıyetımızı degerlerımızı bır bır kaybettık ama hepsınden onemlısı demokrasımızı kaybettık
sırada ne var sosyalıst ıslam mı? hukuemtı eleştirmek hangı demokratık yoentım bıcımınde suc sayılabılırkı başka gırmek ıcın tavıs uztune tavız verdıgımız avrupa bırlıgınde bıle başbakana yumurta atmanın cezası yok bızde ıse yumurtayı gectım başbakan a şikayette bulununca terbıyesızlık yapma lan saldırısı yıyıp valıdemızı alıp gıtmek zorunda kalıyoruz pekı o hukuemt oraya kımı temsılen cıktı bızı temsıl edıyor gucunu demokrasıden alıyorsa bu uygulamalar bu dayatmalar neden

acaba tayyıp e yumurta atsak demokratık bır rejıme kavuşabılırmıyız yoksa bu rejım degiştirmenın cooldown u cok yuksekte bızımmı haberımız yok?
Sosyal ağlarda paylaş

Düşüncelerini az çok biliyorum Viktor da her yazında komünizme-sosyalizme laf sokmaya çalışman ayrı bir komedi oluyor.

Hele yukarıdaki 'dünyada sosyalist ülke mi kaldı?' ifadesine ağlasam mı üzülsem mi anlamadım. Tamam sevmiyorsun onu, hatta kovmak için elinden geleni de yapıyorsun (en azından forumda) ama yalan da söylemeyin be kardeşim! Sırf Latin Amerika bile sosyalizmin yıkılmadığının en güzel kanıtı (Çin, K.Kore'yi saymıyorum). İdeolojileri eleştirirken başka argümanlar kullanın lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben laf sokmaya calısmadım komunzımlede bır derdım yok benım ayrıca fıdel castro cagımızın en begendıgım lıderıdır kendısını ve dusuncelerını cok severım

ama komunızmın devrı kapandı sosyalızm eh belkı de komunızm karsı cıktıgı emperyalızm den farklı olmadıgını 7 cıhana kanıtladı ve sovyet rusyanın cokusunden sonra komunızm dunayda kalmadı bu bır gercek kabul eıdn bunu artık

ayrıca sosyalızm ıle komunızm ı bırlestırmek cok yanlıs ıkısının arasında cok buyuk fark var

komunızm boş bır utopya bır hayal cunkı "butun dunyayı komunıst tek bır develtın altında bırlestırelım" mantıgını bugun dunyada akc kısı kabul eder sanmıyorum sovyetler bırlıgı bıle sılah zoruyla bellı bır noktaya akdar geldı komunızm yok bıttı yuzleşin bunla komunızm boş bır hayal marx ın ortaya koydugu sacma bır utopya

sosyalızm ıse komunızm ın ekonomı polıtıkalarını kısmen uygılıyan ve bır olay sosyalsıt develtlerın aman rejımımı tum dunyaya yayıyım komunıst tek dunya develtı kuryım hayalı yok sosyalsıt kendı yagımla kavrulıyım halkıma hzımet evrıyım ulkemı guclendırıyım dıye bakar kı sonuna akdar saygı duyarım

ama komunızmın devrı bıttı yuzleşin artık bunla
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bir kere Sovyetler Birliği=sosyalizm demek değil; SSCB, Stalin'in ölümünden sonra Lenin'den miras kalan ne kadar şey varsa bunu terketti, ABD ile sidik yarıştırmaya başladı ve Gorbaçov son noktayı 80'lerin sonunda koydu.

Diğer taraftan diyelim ki Sovyetler Birliği hiçbir zaman sosyalist olamadı ve yaptığı herşey birer ütopyaydı. Bu, ideolojinin temellerini değiştirebilir hatta yeniden yaratabilir. Ne var ki bunların hiçbiri o ideolojiyi tamamen silip atamaz. Bir hata varsa tarihten gelen birikimle düzeltilir bu, marksizm dogmalar bilimi değildir; bilakis diyalektik materyalizm temellidir; yani değişimi esas alır.

'Komünizm boş bir inanış, bırakın artık bunları!' ifaden de bilimsel temelli değil. Spartaküs isyanından sonra da Roma İmparatorluğu ve kölecilik için de aynı ifadeler kullanılmış; her iki varlığında ölümsüz oldukları safsatası ortaya atılmıştı.

Kaldı ki hepsi senin dediğin gibi olsa dahi bugün Chavez çıkıp 'gelecek sosyalizmde' demezdi, hele pey bir kişinin 'sosyalizm-marksizm' öldü, bitti diğer çığlık attığı bir devirde.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bak gene aynı seyı yapıyorsun

sosyalızm ıle komunızm aynı kefeye nasıl konulabılır

burda sosyalızm oldu dıyen yok ama amrx ın ortaya attgı utopya bıttı bu saatten sonra globalleşme ve kapıtalzm bu akdar yayıldıktan sonra kısmeye komunıst tek dunya develtı kurdurmazlar

sosyalızm e laf atan yok ayrıca tespıtın dogru konu sapıyor burda konumuz komunızmın olmesı degıl akp nın turkıyede demorkasıyı oldurmesı

komunızmın olmedıgıne ınanıyorsany az tezını ac tarıh forumuna sudur sudur dıye analt ama kulaktan dolam bılgıyle satır aralarında olmaz boyle

buyur tarıh bolumune ullkuculerden ve osmanlı kenkelrden gecılmıyor te kutup oldu nerdeyse gec barı dnege gelsın bıraz azıcık denge saglamak ıcın bolumdekı adamalra muhalefet yapmaktan gına geldı eskdıen gene 2-3 komunsıt vardı tartısma dengelı oluyordu sımdı

1- turkler oalrak bız uberız
-----------------------------------
2- evet uberız ekıekı
4- dunyayı ele gecırelım
1- yok dunya yetmez galaksıye acılıp ıntergalaktık turk bırlıgı kuralım
3- yapalım valla ılk yunanıstan a saldırıcaz ama
2- hayhay
viktor- höööst yani yavaş açılın
1,2,3,4- VIKTOR SUX go and **** yourself noob

bu skeıdle tartısmalardan gına geldı

[ Mesaj 11 Mart 2006, Cumartesi - 13:23 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 11 Mart 2006, Cumartesi - 13:24 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada konuyu saptırmak istemiyorum ama her mesajında değer bildiğim şeylere -temelsiz- laf sokmaya çalışman canımı sıkıyor.

--------------------------------------

hehe viktorun demokrasi anlayisiyla yeni mi tanistin ?

viktor kardesimiz kendi fikrinin dogru oldugunu dusundugu surece - ki aksi bir duruma hic rastlamadim - karsisindakine istedigi tarzda hitap eder .

osmanlici kenklerinden kacip kapagi buraya atmis sen de kucak acmazsan bu adama hali nice olur pekaziz ?

gecmise bir yolculuk yapalim .

viktor ne demis :

kızılderılıler yuzde 80 turktur cunku gerek gelenek goreneklerı gerek yaşam tarzları gerekse adetlerı orflerı turklerın orta asyadakı durumlarına o kadar cok benzıyorkı etnografya aratırması yapıldı aradakı benzerlıkler korkunc boyutta
ayrıca dunyada pek cok soyda aprmagımız vardır cunkı buyuk goc dunya tarıhını ......

http://forum.paticik.com/konu.php?id=77094

ama zaten esitlik olsun diye her telden caldigini kabul etmis viktor bu basliktaki son mesajinda.

yani viktor bundan sonra kizilderililer turktur diyenlere daha az asagilayici davran pls the k3nk
Sosyal ağlarda paylaş

@Farinal
Viktor'a katılıyorum dediğinde neden katıldığını söyleseydin keşke daha sonra da hangi yazıların fikirlerini değiştirip değiştirmediğini de belirtseydin aynen.

Viktor'a katılıyorum. Bu milletin onuru haysiyeti gitmedi mi? Bir yerde, medyayı kontrol altına almaya çalışan ama bunu başaramayıp şimdi de karşı atağa geçen ve medya dış güçlere oyuncak oluyor deyip bir çok gazetecinin şerefiyle oynamaya başladılar. Aslında bu iftiraların hepsi AKP'nin çöküşünün başlangıcı olarak görülebilir. Neden diyeceksiniz. Süleyman Demirel'in de dediği gibi: Eğer milletin sorunlarını bırakıp medyayla uğraşmaya kalkarsan, etrafa iftira veya suçlama atmaya başlarsan senin dönemin bitmiş demektir. Seçimlerden önce Aydın Doğan baba bizi gazetelerinde destekle diye borcunu öteleme sözü veren bu hükümet şimdi aynı Aydın Doğan'a ve bünyesinde çalıştırdığı gazetecilere dış güçlere oyuncak oluyorlar suçlamasında bulunuyor. Bu nasıl bir mantıktır? Kendi açıkları gözler önüne serildiğinde hemen çirkefleşiyorlar. Unakıtan hala ailesinin ve kendisinin ödediği kişisel vergileri açıklamamakta ısrar ediyor. Kendileri bir iftira atıyor yine, mal varlığı hakkında sonra bu suçlamanın altında kendileri eziliyor. Ve hiç bir zaman da cevap veremiyorlar her zaman karşıya iftira atarak kendi sıralarını geçiştiriyorlar. ve işin kötüsü üzüldüğüm nokta şu: insanlar hala bunlara güvenebiliyor. Hala inanabiliyor, hala iyi işler yapacaklarına kendilerini kaptırıyor. hükümet çıkıyor diyor ki Enflasyon'u çok düşürdük. Peki şu soruya neden sorulduğunda cevap vermiyorlar? Sayın Bakanım, enflasyon sepeti neleri kapsıyor? Muhtemelen en az fyat değişikliği yaşayan en çok giden malları koymaktalardır. Bu cahil milletin gözünü boyamak kolay olduğu için de yalan yalan üstüne.. Tayyip görev edindiğin ülkeni pazarlamakta sana başarılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Neden tarih bölümüne geleyim ki? İkinci Dünya Savaşı ile ilgili bir konuda 'Nazi Ordusu' yerine 'Faşist Alman Ordusu' yazdığım için uyarılırken hergün onlarca saçma sapan mesaja hogörü gösterilmesi şaşırtıcı değil mi? Tarih bölümü aynı fikirde olmasam da pek çok değerli insanı kaybetti, onun yerine de hergün Kürtlere sövüp sayanların dolup taştığı ve kimsenin de sesini çıkarmadığı bir yer oldu çıktı. Oraya gidip te bu konuyu açmak, sinirle geçireceğim günlere merhaba demekle eş anlamlı.
Sosyal ağlarda paylaş

eh tarıh bolumundenmı sıkayet edıyorsun bak dusuncelerımı belırttım dıye sadece komunızm oldu demısım alakasız bır konu dısı topıgıne ıkı kısı geldı dırek vıktor sole vıktor bole
benım fı tarıhınde yazdıgım bır seyı postlamıs o zaman kızılderılılerın turk olduguna ınanıyorduk gaz genclıktık sonra okudukca anladım tabı ben tek bır dusunceye ınanıp omrumun sonuna akdar fanatıkce onu savunabılıcek bır ınsan degılım o yuzden senele rocne yazdıklarımla sımdıkıelr arasında barız fark oluyor

asıl kotu olan tek bır dusunceye saplanıp okuamdan arastırmadan o dusuncenın ne anlama gelmedıgını bılmeden körü körüne yıllarca ona fanatıkce ınanmaktır turkıyenın basına ne gelıyorsa dırek bundan oluyor işte

gencken bır kıtap okuyorum hocam ben ulkucuyum laylaylom dıyor baska hıcbırsey okuyup kendını gelsıtırmıyor gelsıen dunyanın egrısınde kalıyor sonra burda gercekelrı soyleyınce dırek vıktor suclu ve muhalıf adam oluyor
sımdıye kadar bana komunist faşist pis kapıtalıst adolf jr kafatascı emperyalıst kopegı satılmıs sosyalıst maocu hatta taocu dedıler
vahdettın haındır dedık turk dusmanı ılan ettıler hatta osmanlı kenk ın bırı gelıpte "turk devrımınden ne kazandık bınelrce yıldır bızı yonetenelrı kendı ulkelerınden kovmaktan başka" dedı ozel mesajdan yada 2. bır kenk adını soyadını ver lokasyonunu ver huleeeyn dedı dedım mıssourı deyım adım şu şu telefon şu cevap geldı
"gelıyorum senın ıcın lan şerefsız nerede bu mıssourı"
...
tarıh bolumu acıldıgından berı oyle cıns adamla ugrastımkı bak yukardada gelmıs bırısı ıste kac sene once yazdıgım seyı referans vermıs
o donem tarıhcıler derste ne anlatmıssa onu bılıyorum konuyla ılgılı bısey okumamışım her saf turk gencı gıbı okulda ogretılene inanmışım sonra bır actım okudum hiçbir kanıt yok kızılderılıelrın turk olduguna daır soylentıler dışında somut bır kanıt yok

neyse konuyu dahada dagıtmak ıstemıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

dunyada hangi ulke darbe yapmis generallerini yargilamadi?

sili bile yargiladi? hangi ulkede universite ogrencileri bu serefsizi alkisladi? Turkiye beyler koyunlardan olusan gutulmeyi hakeden bir ulkeden bu ulkede demokrasi fikir mikir ugrasmayin vurun kirin. Essek icin seven degil vuran onemlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...