sadATS2 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 tek basıma takılıcam dersende tavsıyem su olur bu bolgedekı yaratıkların davranıs bıcımlerını ogrenene kadar yavas ve temkınlı ol yada acıkcası bır gruba katıl, laırlere dırek saldırıda bulunma, ve yaratıkları tek tek cekmeye calıs bunun ıcın yanında sana yardımı olacak bı hayvan bulundurmanı tavsıye ederım, bılıyosunmite kullanmak ıcın ch skıllıne ıhtıyacın yok o yuzden tame edılmıs 1 tane al ve onunla yaratıkları pull et bolece once ona saldıracaktır, muhtemelen her pull edısınde 2 tane bırden gelecektır ıste bu noktada onları oyalıcak 1 seye sahıp olmak cok onemlı, sonra teker teker ındırırsın,ama sana tehlıkelı bır gezegen oldugu ıcın yalnız dolasmamanı tavsıye ederım tabı bu bır varsayım skillerinin dusuk oldugu dusuncesıne gore yazıyorum yok salamım dersen bu yontemle tek basına avlana bılırsın, yoksa dedıım gıbı grup bulmam sıddetle tavsıye olunur. bizim pek ihtıyacımız olmuyor gruba yaradana sıgınıp allah ne verdıyse gırıyoz.tabı bunda asıl sebep arnanın teraskasi master vanthoini n comando ve ch master benımde bh olmamın etkısı buyuk. dedıgım gıbı yardıma acıgım ama dedıgım gıbı buradakı son gecem olacak.dıer arkadaslara tell atarsan sana yardım ederler bende bu gece ıcın yardımcı olabılırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Benim kasmam gereken skill trapping ve scout ve survival, kamp kurup trap atıp size yardımcı olurum :) Ben de muhtelemen 8den sonra online olurum, tell atarım... Oyundaki nick sad di mi?[hline]Devvo Ki'yyst, Novice Ranger,Novice Creature Handler, Eclipse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gulay Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Herkese Selam, Once birsey sormak istiyorum, su ana kadar cikan oyunlar online oyunlar icerisinde hangisi bug'siz olmustur? Ben 1997-1999 arasi Meridien 59 oynadim (ilk cikan bu tarz oyun), bi yigin bug vardi, exploit ediliyordu vs.. ama sonucda oyunu oynayan topluluk bu tip insanlari fark ettiklerinde disladilar. 1999-2002Everquest Everquest (SWG cikis noktasi) 1999 yilindaki oyun ile 2003 yilindaki oyun arasinda dag kadar fark var. Sanki iki yeni oyun. ama buna karsin everquest sadece 70 kisilik gruplar ile bir NPC saldirip ondan dusen esyayi oyuna verdiginiz efor ile orantili olarak guild liderin size vermesine yada vermemesi ile iniltili , sadece loot based bir oyun. Sonucda elinizde bulunan bir esyanin bir iyisini almak icin kasiyorsunuz. Ikinci bir is gibi. EQ pvp si bir saka. sosyellesme 0, tum olay iyi bir guilde gir, ondan sonra normal oyuncu isen 3 ay kas orta seviye bir karakter hazirla, iyi bir guilde basvur, ustunu basini duzeltmeye basla, sonra icinde buyuk bir hirs ile hergun yapilan raidlerde bana ne cikar diye stress yap dur. ha bi de tabi haftanin 7 gunu raid, ve her zaman ayni yerler ayni npc'ler (ben tam 58 kere savas tanrisini yenmek icin raid e katildim. 58 kere = 32 gun boyunca, her gun ayni sey, basarana kadar), inanilmaz monoton bir ortam DAOC 2002-2002 Yeni conceptler vaad eden, trade skill leri destekleyen bir oyun olarak cikti. ikinci patch de adamlar moblardan sizin gunlerce kasarak yapabileceginiz armordan daha iyisini, dusurduler. Sonuc trade skilleri bitti. PvP kismi ise ironic di. Her allahin gunu ayni pvp bolgesinde ayni gruplar arasi kale bir gun sende bir gun onlarda. scoutlar tek atisda seni yiyorlar, troll bardlar (!!!), daha bi suru sacma sapan concept. sonradan duzelttiler saniyorum. exploit ve bug olarak DAoC ilk 6 ay SWG daha beterdi. AO 2001 Adamlar o kadar kotu bir cikis yaptilar ki, 6 ay sonra tum musterilerine mail atarak, 'biz hata yaptik, yanlis pazarladik, ama artik akillandik, lutfen bizi bir kere daha deneyin, bi cok seyi duzelttik ve duzeltmeye devam edecegiz' dediler. Sonucda da ilk baslarda 10 dakika bile online kalinmazken, missionlar falan komik iken, simdiki duruma geldiler. son halini bilmiyorum ama baya iyi olduklarini okudum. UO zaten malum, exploit ve buglar icin birsey soylemiyorum Yani SWG cok yeni bir oyun, oldurdugun hayvansi yaratiklardan hammadde dusmesi kadar normal bisey yok. bence bir fare'den lazer silahi ve bir miktar para dusmesi cok sacma olurdu (diger oyunlarin aksine), ev kurma, dukkan kurma, icine vendor koyma cok guzel bir fikir, tabi yeni varyeteler yapilarak, cesitlilik arttirilablir, ve eminim arttirilacak da, sonucda bu bir pazarlama teknigi. 3 ay sonra serverlarin 80% composite armor ve olabilecek en iyi silah ile donanacaklar, herkesde en azindan 2 tane faction pet olacak vs.. sonucda SOE de ilgiyi devam ettirmek icin yeni esyalar koayacak trade skill ile ugrasanlar yapsin diye, yeni faction petleri olacaktir falan. Unutmamak lazim su anda en cok oynanan oyun olan everquest in tum tum tecrubesi ve know-how i SWG ye tasinmis durumda. Buglar ve exploitler zaman icinde cozulur, yenileri cikar bu boyle devam eder. icerik mutlaka gelistirilecektir kisa zaman icerisinde bundan da suphem yok. sonuc olarak bir kisi bir gunde master CH oluyorsa bu onun kaybidir. Sonucda isin zevki yapilmasi gerekeni layigi ile yapmak ve her asamasinda zevk almaktdir. yoksa 1 gunde master olunca, buradan marijinal faydayi saglarsin 3uncu gun sana sıkıcı gelir. ama normal yoldan oynadiginda bu is haftalar alacagi icin isin zevki baskadir. ben 1 gunde master CH olup sinifimi tam anlami ile bilmeden, ortada aval aval dolasacagima ve buna para odeyecegime, 4 haftada CH olur, bu sinifin tum inceliklerini ogrenerek dolasmayi tercih ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadATS2 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 [nick sad di mi?[ evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadATS2 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 aslında fıkırlerıne katılıyorum, ve kendımı sucluda hıssedıyorum amaacıkcası su an dedıgını yapmak professıonunu sındırmek manasında hıc bır sey kazandırmıyor. keske ole olsaydı, baska mıssıonlara gıdıp bunları yapmak ve skıllı bu yolla gelıstırmek le exploıdlerle gelıstırmek arasında bı fark yok,bırınden 3k xp alıyosun dıgerınden1 k xp alıyosun yukarıda bahsettıgım gorevlerı grupla yaparsan aslında exploıd oluyor cunku bu hayvanların 10 k hamları ve cesıtlı protectıonları var yanı bunları oldurmek pek de o kadar kolay degıl.hakkaten ıyı skillere sahıp olmak lazım dusuk skiller ıcın burası clone center ve av sahası arasında gecıyor. oyunun eksıklerı yuzunden acelesı yok ben sunları yapğıım o arada skillerımde artar hem de zevk alırım dıcegın bısı yok. normalde benım bu skillerı bh gorevı yaparak gelistirmem lazınm ama cok onemlı bısı eksık benım skill pointim bh oldugunda baska hıc bır seye doru durust yetmeyecek kadar az o yuzden kalanla biraz medıc alabılıyorum elzem ıhtıyac oldugu ıcın oysan madem bh im bu galakside ilginc adamları takıp edıp onları oldurecek ve ılgınc malzemeler loot layacagım veya gorevı tammalayıp bana veren kısıye dondugumde ılgınc hedıyeler alacagım. ama bunların hıc bırını satamayacagım cunku bir vendor kullanabılecek skili alacak skilim yok. evim copluk oldu ıcıne malzeme yıgmaktan evde yapoacak bısyım yok dıe malzemelerımı bankaya koydum 10 gunde 1 gıdıp vergısını odeyıp gerı gelıyorum.nasıl ch olmadan bazı lvl ları dusuk pet kullanabılıyosan vendor da kullanabılmelıydın ıste o zaman cesıtlılık ve harbı bır ekonomı olurdu derım. lok a gıdecem npc oldurecem ve uzerunden weaponsmıthlerın yaptıgından daha yuksek kalıtede silah parcaları cıkartacam ama bunları satmak ıcın wsmıthlere gıdıp pazarlık edecem bence cok yanlıs onlar bana gelıp sıparıs vermelıydı, bolece benım ıcın cok farklı oyun ve heyecanlar olusmalıydı. bh im napabılırım, mıssıon term den gorev alıp okuz gıbı kosup onu yapıp 6k para kazanırım. bos ver o zaman ben 25k yı cebıme rahatlıkla 30 sn de cebıme koyacak gorevıde bılıyorum onu yaparım. senın dedıgın gıbı olmasını cok ısterdım ama degıl malesef degıl umarım haklısındır degısır, rp deneytımın tartısmasız bana gore cok fazla, tabıkı sımdılık bekleyıp gelısmelerı hep beraber gorecegız. ama bır kez daha soyluyor ve kalpten ıstıyorumkı umarım senın dedıgın olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 bu oyunda yapilan herseyin gcw yi etkilemesi lazim.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gulay Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Bence cok sey degisecek, bugun piyasadaki oyunlara bakalim, ciktiklari zamanki durumlarina ve su andaki durumlarina. Bariz bir fark var. Oyle de olmak zorunda. aksi takdirde silinip giderler. SOE arkasinda en buyuk maddi olanagi, ve en iyi takimi olan sirket. EQ1 den diger oyunlara kaybettikleri kani SWG ile karsilamaya calisiyorlar. SWG tahminimce en az 6 ay sonra cikmasi gereken bir oyun, fakat shadowbane ve AC2 nin cikmasi onlari SWG yi planladiklari tarihten once cikartmaya zorladi diye dusunuyorum. Bence istisnasiz tum siniflar onumuzdeki aylarda yogun bir bicimde guncellenecek. Her sinif icin ozel gorev olmasi lazim. exp almanin tek yolu mob oldurmekden gecememesi lazim ve oyle de olacak, (entertainer explore mission vs su an aktif). Gorevlerin cesitliligi de mutlaka degisecektir. Falci degilim ama bugune kadar oynadigim tum oyunlarda istisnasiz boyle oldu. Bu acidan bakildiginda SWG diger butun cikan oyunlarin ciktiklari tarihteki durumundan daha iyi bir durumda ciktigini soyleyebilirim. Sonuc olarak soyleyebilecegim biraz sabretmek, cok degil 6 ay sonra su anki SWG ile karsilastirildiginda, oyunu taniyamayacagiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CriZz Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 acin uo ya veya daoca 1 bakin, sonra swg daha 1 zevkli geliyo :) simdiye kadar cikmis en basarili oyun bence, oyle gunde 300-400k xp alip 3 gunde butun skilleri bitirirseniz tabe zevki kalmaz. 2 aydir oynuyorum daha ne olacagima karar veremedim adam gibi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Bende WoW'ı sabırsızlıkla bekliyorum ama Swg'yide ayni sabirsizlikla beklemistim. WoW'ında Swg'den farklı olacagı ne malum ? insallah olur...[hline]Muhendis A'ab Novice Pistoleer,Novice CH at Eclipse Wolith Wannabe Commando at Ahazi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 blizzardın yaptığı oyunlardan hiç hoşlanmıyorum ben[hline]Eclipse:Eive Ikeste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codmaster Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 SWG yapılırken insanlara fazla bilgi verilmedi,bu yüzden biz oyun şöyle olur böyle olur diye kendi hayalimizi yarattık.Ama hayal ve gerçek farklı çıkınca da bu neden böyle,böyle olması lazımdı vs vs gibi eleştiri yaptık.Mesela benim ilk düşüncem bir starfighter alıp,BH/smuggler tarzı her iki taraf için de çalışan bir karakter yaratmaktı ama böyle bir olay yok şu an. Sonuçta demek istediğim oyuna içeriği dahilinde bakmak gerekiyor.Bence SWG bir çok orjinal fikir barındırıyor.Mesela UOya bakın tavernalar dopdolu olması gerekirken sadece logout yapılan bir mekan.Ancak SWG de böyle değil.Ayrıca oyundaki resource sistemi gelmiş geçmiş en detaylı ve gerçekçi sistem. Eksiklikleri yok değil ama bir çok da güzelliği var,bence eğlenmenize bakın,yeni yerler keşfedin,yeni maceralara atılın,nasıl olsa zamanı gelince herşeyi göreceğiz şimdiden panik yapmaya gerek yok.[hline]Eaglef Ifock of Eclipse,Dark Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Subcribtion Canceled Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2003 swg gerçek bir beta dönemi geçirmedi bütün sorun ondan kaynaklanıyor şuan oynıyanlar aslında oyunun beta testini yapıyorlar amerikada milyonlarca star wars fanatiği var lucas arts ın hedef kitlesi bu adamlar siz olsanız veya olmasanız farketmiyor bu adamlar üzerinde star wars yazan dışkı bulsalar alacak tipler oyüzden oyunu biran önce çıkarttılar bu oyunun soe lucas arts ortak yapımı olmasının tek nedeni soe nin eq deki expansion taktiğinin lucas tarafından had saffada kullanılmak istenmesi bu oyunun ilk lansmanında araçlarda vardı uzay gemileride vardı vs. sonra bunlar biranda kırpıldı vaatlerin 90% ı yapılmadı şimdi 6 ay sonra gelicekler alın size expansion a aracını kullanın ver 40$ bir 6 ay sonra bir expansion daha alın karakteriniz takla atsın ver 40$ vs george lucas gibi bir film i 30 senedir sömüren bir adamın çıkartığı oyundan ancak bu beklenirdi.Bu noktada lucas, soe ile sci-fi tarzında bir oyun çıkarmaması konusunda anlaştığına eminim oysaki swg den çok daha iyi bir oyun yapabilirlerdi wow a gelince ,swg her nenakar kötü bir oyun olsada birçok insan için bir hayalin gerçekleşmesi oyüzden katlanılabilir ama wow hem hergün grafik açısından çağdışı kalıyor hemde oyun pvp de komik derecede zayıf olduğu olduğu hatta pvp nin olmadığı söylenebilecek haldeyken pve ninde durumu tartışılır.kusursuz grafiklerle ve binlerce questle gelen eq2 karşınında tutunması çok zor[hline]MAN WHO WALKS ALONE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar