Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkçe Ezan

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Hiç Türkçe ezanı dinlediniz mi? Benim çocukluğumdan beri bahsedilir bu, işte "zamanında ezan Türkçe okunurdu" derdi dedem. İlk defa dinleme fırsatı buldum, ilginç geldi.
Takdir sizin.

http://www.geocities.com/tabiiafet2/Turkce_Ezan_Saadettin_Kaynak.mp3
Sosyal ağlarda paylaş

dinlemedim ama dosya isminde Saadettin Kaynak yaziyor. dogaldir muhtesem olmasi.

insanin ibadetini anlamadigi bir dilden yapmasi bana hep sacma gelmistir. tanri ile arana anlasabilmek icin elci koymaktan baska bir ise yaramaz baska dilden dua etmek. nereden baksan elle tutulur, mantikli bir tarafi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

açıyorum,

gereksiz çünkü;

dinler ulusal değildir.bu müslümanlık içinde böyle hristiyanlık içinde böyle, bilmem hinduizm içinde böle.
eğer türkiyede ezan türkçe okunursa fransada fransızca, nijeryada nijerce, papua yeni ginede papuaca okunur.ondan sonrasını varın siz düşünün.

olayı bir örnekle açalım, hristiyanlarda pazar günleri ayin için çan çalınır.ülkeler deselerki kardeşim çan da neymiş ben ülkemin etnik ve yerel çalgısıyla çağıracam ayine.olur mu olmaz...
Sosyal ağlarda paylaş

Çan ile ezanı karşılaştırmak biraz saçma olmuyormu sencede.
İkincisi almanyada incili ingilizcemi dağıtıyorlar...
Bide afedersinde biz müslümanmıyız arapmıyız. Adamların dilinde neden ibadetimi yapmak zorundayım. Yani müslüman bir insan allah ile olan ilişkisinde neden arapça bir şey kullanmak zorunda...

Bana biraz saçma gelmekte bunları düşününce amam arkadaşlarımızın birisinin yazdığı gibi bu hükümetler nereye. Tartışmak zaman kaybı sadece. Size iyi tartışmalar (derse geç kalıyorum ?!?!)
Sosyal ağlarda paylaş

18 yıl deneme mi olurmuş allasen ?

ayrıca

said:
dinler ulusal değildir.bu müslümanlık içinde böyle hristiyanlık içinde böyle, bilmem hinduizm içinde böle.
eğer türkiyede ezan türkçe okunursa fransada fransızca, nijeryada nijerce, papua yeni ginede papuaca okunur.ondan sonrasını varın siz düşünün.

olayı bir örnekle açalım, hristiyanlarda pazar günleri ayin için çan çalınır.ülkeler deselerki kardeşim çan da neymiş ben ülkemin etnik ve yerel çalgısıyla çağıracam ayine.olur mu olmaz...

dam üstünde saksağan vur beline kazmayı..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...