Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkçe Ezan

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hiç Türkçe ezanı dinlediniz mi? Benim çocukluğumdan beri bahsedilir bu, işte "zamanında ezan Türkçe okunurdu" derdi dedem. İlk defa dinleme fırsatı buldum, ilginç geldi.
Takdir sizin.

http://www.geocities.com/tabiiafet2/Turkce_Ezan_Saadettin_Kaynak.mp3
Mesaj tarihi:
Zamanında çok tartışılmış bu konular ama bencede türkçe okunması en mantıklısı..

[ Mesaj 09 Mart 2006, Perşembe - 12:05 tarihinde, SenariouS tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
dinlemedim ama dosya isminde Saadettin Kaynak yaziyor. dogaldir muhtesem olmasi.

insanin ibadetini anlamadigi bir dilden yapmasi bana hep sacma gelmistir. tanri ile arana anlasabilmek icin elci koymaktan baska bir ise yaramaz baska dilden dua etmek. nereden baksan elle tutulur, mantikli bir tarafi yok.
Mesaj tarihi:
kendini en iyi ifade edebilecegin tek dil olan anadilin disinda bir dille tanriya ulasmak = gereksiz
anlamadigin, ezberledigin sözcük öbekleriyle ibadete cagri = daha da gereksiz.

türkce gibi bir dilimiz varken degerini bilmiyoruz ya
Mesaj tarihi:
açıyorum,

gereksiz çünkü;

dinler ulusal değildir.bu müslümanlık içinde böyle hristiyanlık içinde böyle, bilmem hinduizm içinde böle.
eğer türkiyede ezan türkçe okunursa fransada fransızca, nijeryada nijerce, papua yeni ginede papuaca okunur.ondan sonrasını varın siz düşünün.

olayı bir örnekle açalım, hristiyanlarda pazar günleri ayin için çan çalınır.ülkeler deselerki kardeşim çan da neymiş ben ülkemin etnik ve yerel çalgısıyla çağıracam ayine.olur mu olmaz...
Mesaj tarihi:
Çan ile ezanı karşılaştırmak biraz saçma olmuyormu sencede.
İkincisi almanyada incili ingilizcemi dağıtıyorlar...
Bide afedersinde biz müslümanmıyız arapmıyız. Adamların dilinde neden ibadetimi yapmak zorundayım. Yani müslüman bir insan allah ile olan ilişkisinde neden arapça bir şey kullanmak zorunda...

Bana biraz saçma gelmekte bunları düşününce amam arkadaşlarımızın birisinin yazdığı gibi bu hükümetler nereye. Tartışmak zaman kaybı sadece. Size iyi tartışmalar (derse geç kalıyorum ?!?!)
Mesaj tarihi:
ayrıca bir yanlış anlaşılmayı da düzeltmek gerek sanırım,

"eskiden ezan türkçe okunurdu" söylemi çok doğru değil.

Zira ezanın türkçe okunması sadece bir dönem denenmiş ve vazgeçilmiştir.
Mesaj tarihi:
18 yıl deneme mi olurmuş allasen ?

ayrıca

said:
dinler ulusal değildir.bu müslümanlık içinde böyle hristiyanlık içinde böyle, bilmem hinduizm içinde böle.
eğer türkiyede ezan türkçe okunursa fransada fransızca, nijeryada nijerce, papua yeni ginede papuaca okunur.ondan sonrasını varın siz düşünün.

olayı bir örnekle açalım, hristiyanlarda pazar günleri ayin için çan çalınır.ülkeler deselerki kardeşim çan da neymiş ben ülkemin etnik ve yerel çalgısıyla çağıracam ayine.olur mu olmaz...

dam üstünde saksağan vur beline kazmayı..
  • Yeni Oluştur...