Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vbulletin forum hakkında..


abramelin

Öne çıkan mesajlar

bu konu asla warez vs konusu değildir öncelikle bunu belirtmek isterim. sadece merak ettiğim bir konu var ve bu konuda bilgi almak istiyorum. vbulletin forum almayı düşünüyordum tam alıcakken bazı arkadaşlarım "olm ona para mı verilir, lisansız versiyonunu netten indir kullan" dediler. kullanacağımdan demiyorum zaten lisansız o forum kullanılmaz da benim merakım bu olay cidden var yani ortalıkda dolaşıo bu forumun lisansız versionu ve kullanan var mı acaba merak ediyorum? kullananlar hiç bir sorun yaşamıyorlar mı ? o zaman niye 80 -160 dolar gibi lisanslı alsın ki insanlar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bişi olmaz kullanırsan, ama host admini tanıdık olcak yada host admini kullanmana izin vercek.

öyle 100 üyeli forumu filan mahkemeye vermezler. ama 5000 üzeri üyen varsa parayla al derim.

ayrıca direk mahkeme filan yaptıklarını görmedim. yani eğer server makinası yurt dışında ise sorun yaşayabilirsin çünkü vb'nin çalıştı bi firma var adını unuttum güvenliklerini saplıyo datacenterlar il işbirliği içinde. o nedenle sunucun yurtdışı sunucularda sorun yaşama ihtimalin yüksek tabi ama üyen fazla olursa.

kısaca sunucu yurtiçi, sunucu admini ile aran iise bişi olmaz ama kurmadan önce sunucu adminine söyle :)

ipb kur yada onlar bişi yapmıyo :d
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ipb iimiki ya? onun da son versiyonu zaten ücretli değil mi?
yaw baya kalabalık bir forum olacak açacağım forum ama vbulletine de 180 dolar vs verilmez yazıktır yaw off arada kaldım tavsiye pls :)

[ Mesaj 05 Mart 2006, Pazar - 21:26 tarihinde, abramelin tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

50-100 üyeli bir forum açıyorsan zaten kullandığın şeyin hiç bir önemi yok ki? paticik özelliklerinde bir forum yapçaksın mesela, phpbb ile gayet rahat halledebilirsin gereken şeyleri.
modlar var mesela, bunları kurup vbulletinden daha güçlü yapabilirsiniz kolayca. işinize yaramayan şeyleri toptan kurmak yerine, modlar sayesinde işinize yarıyabilecek şeyleri yüklemiş olursunuz.

maden düşük çapta kullanıcıdan bahsediyoruz, kaçak kullansan bile çakmazlar diyoruz, e o kadar az sayıda kullanıcıyla ha vbulletin kullanmışsın ha phpbb, pek bir fark olmaz.
neden "opensource olmasın, free olmasın, mutlaka en pahalı olsun ama parasızkullanıyım" düşüncesinde hareket ediyorsunuz, onu anlamıyorum :)

[ Mesaj 05 Mart 2006, Pazar - 22:10 tarihinde, Warhero tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir host sahibi olarak;
öncelikle paralı olan forumu kötülemiyorum ama birebir onunla kapısabilecek (özellikler anlamında) fakat çok destekcisi olmadıgından geride kalma ihtimali olan bir forum önerebilirim http://www.simplemachines.org/

ama phpbb acık var filan demeyin kullanın açıklar en hızlı burada fixleniyor ve 2.0.19 sanırım ip show dısında bir sorunu yok onuda kücük bir oynama ile düzeltirsin suana kadar hiç sorun görmedim.

örnek siteler
phpbb : www.turkpano.net
smf : www.geyk.net (tasarıma bakmayın cyclone'un eseri :) )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

brigand bende önceden kendi forumunuzu kendiniz yazin derdim ama kendim forum yazınca öyle demeyi bıraktım.
1ton satır kod yaz sonra o kadlarda 5ton yazım hatası vs olsun günlerce uğraş uğraş uğraş sonuçta ne var diğer forumlardan çokta farklı olmayan bir forum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...