Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux under Windows

unity100

Öne çıkan mesajlar

bazi ihtiyaclardan dolay windows altinda linux boxu calistirabilecek bir yazilima ihtiyacim var. bu konuda en iyi olan, en az kaynak tuketen, en az karmasa yaratan bir program tavsiye edebilecekler lutfen ses versin.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

WMware süferdir tavsiye edilir. Kaynak tüketim konusunda emülatör değilde sanal makine olduğu için diğerlerinden fazladır ama karmaşa yaratma bakımından ve çalıştıracağı programlardaki başarı bakımından tartışılmaz.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Apprentice Sharpshooter
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer program compile etmek istiyorsan belki cygwin ile gcc kullanmak ( veya g++ ) işini görebilir. Ha ama ben herşeyi ile kullanmak istiyorum diyorsan, vmware'den başka bir şey düşünmemelisin..

Aynı zamanda Linux versionu için de vmware mevcut. Hatta fantezi yapıp, vmware içinden vmware falan bile açabilirsin.

NOT : Vmware ile açtığın sanal ya da belirli bir partitiona kurulu makina, networkteki ayrı bir makina gibi gözükür. masquerade veya nat kullanman gerekebilir internete çıkarman için.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi bu vmware ya da cgywin bana benim calistircagim linux app in ihtiyac duyacagi tum libraryleri vs verecek mi ? yoksa essek gibi tirmalayip kendim kurmak zorunda mi kalicam ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Vmware'in vermemesi gibi bir durum söz konusu değil, çünkü varolan bir Linux partition'unu baştan ya da virtual bir space'e sıfırdan Linux kurup boot ediyorsun. Kendi BIOS 'u bile var :)

Cygwin'in ise belki bazı sorunlar çıkarabilir. Ama Vmware kadar uğraştırıcı olmayacağı kesin. Fakat bazı compile problemleri yaşayabilirsin.. Örneğin gets() 'i Linux 'da lambır lumbur kullanamamana karşı, cygwin ile rahatlıkla kullanabiliyorsun :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
]www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

e iyi de abicim madem koskoca partition vereceksem o zaman alirim direk redhat suse vs efendi gibi bi partition ayirir, dual boot yapiveririm makineyi. benim derdim partition hetition ugrastirmasin.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Direk olara kwindows altında stabil çalışan bir linux dağıtımı yok bildiğim kadarıyla. Linux emulator var mı onuda bilmiyorum. VMWare sana windows altında sanal bir makine kurarak aynı makine üzerinde hem windows kullanırken ona ethernet ile bağlı gibi görünen bir sanal makine çalıştırmana izin veriyor. VMware'e bütün bir partition ı verebileceğin gibi sanal bir hdd de ayırabiliyorsun. Bunda da my documents'in içinde My Virtual Machines diye bir directory açıyor ve oraya bir dosya atıyor. sanal hdd senin belirlediğin bir miktardır. VMware bir emulator değil bir sanal makine. Yani o sanal makineyede linux u kurman gerekecek.[hline]What if the prophecy is true
What if tomorrow the war could be over?
Isn't that worth fighting for?
Isn't that worth dying for?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShARkY, 08 September 2003 22:37 tarihinde demiş ki:
Vmware'in vermemesi gibi bir durum söz konusu değil, çünkü varolan bir Linux partition'unu baştan ya da virtual bir space'e sıfırdan Linux kurup boot ediyorsun. Kendi BIOS 'u bile var :)

Daha dikkatli okuyalım.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
]www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...