arina Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 bu seneki dönem ödevim için hazırlamam gereken makale gibi bişey bu.niçin matematik öğreniyoruz??(bencde niye öğreniyoruzki toplama çıkarma yeterdi aslında=)) google'da arattım bişeyler ama bulamadım böyle bi yazı bu konu hakkında bilgisi olanlar yada bişeyler bulabilenler varsa buraya yazrasanız çok makbule geçer.saolun şimdiden=))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 matematiksel düşünme ve zeka gelişimi, pratik zeka bunlar için, bu konular üstüne araştırabilirsin bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 fundamentals of mathematics diye arat, en basindan baslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 ben zorla dayatildigi icin gereginden fazlasini ogreniyorum. isyanim var. ogrenemiyorum. =(( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 aslında bende çok merak ediyorum acaba neden matematik öğreniyoruz diye? hele hele bir mat2 varki hiçbir zaman öğrenemiyecegim anlaşılan ve öss'yi bu sene benim için yalan etme potansiyeli çok yüksek bütün dershane sınavlarında boş mat2 hatta ve hatta dershanedeki puanımın yükselmemesindeki en büyük nedenlerden birisi,o kadar sıkılıyorumki dersten bugun kaçmak istedigim ama dershanenin müdürüne yakalandım bir güzel azar işittim :) anlamıyorum bu dersten birşey diyorum ancak ne ailem nede dershanedeki insanlar buna inanıyor güya ben anlamak istemiyormuşum belkide haklılar çünkü ben o kadar işlemi yaparken bunalırım... derslerde yazmaktan bile sıkılıyorum 1 sayfada 1 soru çözülüyor,acaba öss'de nasıl bulucaz biz o kadar soru çözücek sayfayı çok merak ediyorum . aslında mat2 yapabilen arkadaşlar bu başarılarının sırrını bizede açıklasalar hiç fena olmayacak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 kimi görsem mat 2 den dert yanıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 hmmm "gercekten fen/mat okumak isteyenler yapiyo" gibi bi oneride bulunsam? hani moda oldugu icin degil, yapmak istedikleri icin yapanlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 valla kötü değil, sınav girmese işin içine ömrümün sonuna kadar ugrasırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 matematik, bilimin yarattıı en büyük sanat eserlerinden biri. o kadar esnek ki, her şeyimizi ona bağlamışız artık ve yine de belirleyemediimiz yerleri var. sacrifice adlı oyunda, eldred'in marduk'u summon etmesi ve kontrol edememesi gibi; matematii yarattık ama sırlarını tam bilmiyoruz. bi de mat2'yi anlamanın, insanların düşünce yapısıyla alakalı olduunu düşünüyom. benim, nası anladıımı bile açıklayamadıım şeyleri birinin anlayamamasından yakınması gibi bi durum söz konusu olduu için böle bi kanıya vardım. ve söylemeden edemeyecem; lipoproteinlerle, protein sentezleriyle, kimyasal tepkimelerle uğraşmaya, mat2'deki konularla uğraşmayı tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 iyide mat2'de size matematik gosteriyolar sonucta. uni'ye gittiginiz zaman zaten bunlari goreceksiniz... yani uni matematiginin cok da farkli oldugunu sanmiyorum sizin gorduklerinizden. eh tabi lisede orta okul islemleri yapacak haliniz yok, eskiden kim daha hizli toplar muhabbeti donuyodu, artik kim dusunur olayi oldu; iyi de oldu. liseden uni'ye gecince ondan sonra insanlar matematigi bastan oorenmeye kalkiyodu, mat bolumu secenler nefret ediyodu. artik secmeden once ne oldugunu gormus oluyosunuz iste. bence fazla yakinmayin cunku istediginiz bolume girerseniz (bunun mat'la iliskili bi bolum oldugunu varsayiyorum) bunlari goreceksiniz yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 matematik yan dal yapiyorum daha ben bulamadim bu sorunun cevabini, sen hic kasma bence : p saka bi yana, erdal inönü'den bilim tarihi dersi aliyorum, bugünkü konu matematikti cok güzel anlatmisti, notlari maile falan gönderirse c/p yaparim, yoksa aklimda kalanlari yazabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Lazım çünkü. Mimariden bilgisayar programlarına kadar herşeyde var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arina Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 penth aklında kalanları bile yazsan bana yeter.çünkü herkesin fikirlerinin birleştirip birazda internetten bulup hepsini karıştırıp öyle bişey yazcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 matematık benım hayatımı zehır etsın dıye yapılmıs bısey olarak goruyorum ben valla matematık yetenegım sıfır yapamıyorum sozelım cok guclu ee ben uluslararası ılıskıler/sıayasal veya kamu yonetımı okumak ıstıyordum efendım ılla tm okumam lazımmıs okuduk ıte kaka okıycagım bolum sozel bolumden cıkınca yapıcgaım iş tamamen sozel sırf ıskence olsun dıye bana nıye matematık ogretıyorlar sımdı kamu yonetımı okuyorum ılk senede balyoz gıbı matematık dayadılar veremıyorum dersı bır turlu kaldı ole yaa kardesım ben kaymakam olucam banane logarıtmık fonksıyonlardan turevden ıntegralden ne işime yarıycak yanı kaymakam cıkan bırının matematık sadece arak hesapalrında benım komısyonum ne olucak sorusunu bulmada ısıne yarıyabılır veya aldıgı cukkayı sayarken ne kadar eksık cıakrsa ıselrı oran orantı hesabıyla o kadar yavaslatmasında ıse yarıyabılır sonrada dıyoruz nıye nıtelıklı yonetıcı cıkmıyor dıye sozel bır işe goturup matematık soakrsan ole olur işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PederRamirez Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 matematikçiler kendilerini eğlendirmek için matematikle uğraşırlar,onlara göre mat oyuncaktır belli kurallara bağlı kalarak(ki bu kurallar çok katıdır)bazı ispatlar yaparlar.matematikçilerin genelde bilim yapmak adına kaygıları yoktur işte ben şu fonksiyonu bulayımda fizikçiler kullansın gibi bir ugraş içinde değiller .matematikçiler konu olunca aklıma hep fenymanın şu lafları gelir "onlar konuları geliştiren ve bundan son derece heyecan duyan bi avuç mutlu çocuktu.sıradan teoremleri tartışırlar,sordugunuz en basit sorulara bile açıklama getirmek için mutlaka birşeyler anlatırlardı." (umarım kimse gücenmemiştir yazdıklarıma :)).birde işin diğer tarafından bakarsanız yani matematiği araç olarak kullananlar var tabiki.(aslında matematikçiler hariç herkes hehe).örneğin fizikçiler (bende fizik bölümündeyim :)) matematikle matematikçilerden sonra en çok içli dışlı olan daldır.ama biz genelde matematiğin işimize yarayan kısmını alırız veya işimize yarayacak şekle getiririz :).örneğin ileri derece matematik diyebileceğimiz complex calculus,fourier transform (hmm çok da ileri olmayabailir :p) matematikçiler bi ton ispatla uğraşır olayın altını üstüne getirirler bundanda zevk duyarlar hehe,ama fizik tarafında sadece nasıl kullanıldığını öğrenir geçersiniz gerisi sizi bağlamaz varsın matematikçiler uğraşsın.hehe baktımda soruyla alakasız bi ton şey yazmışım :),soruya dönersem matematiği niye öğreniyoruz ? dünyayı anlamak için heralde derim.dünyayı anlamak fiziği etkin biçimde kullanmak,analitik düşünmeyi geliştirmek vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PederRamirez Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 ha birde penth gerçektende şanslıymışsın erdal inönü gibi bir üstadtan ders almak güzel olsa gerek.ondan fizik dersi almayı çok isterdim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 valla ben ev, yol , köprü, baraj yapmak için öğrendim matematiği.yoksa toplama çıkarma işlemiyle yapılmıyo hesaplar. öğrenmezsek ölürüz bu kadar basit(basit? ölüm? =p ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 lisede bi fizik hocam vardi derdi ki... "stupid question... " niye cevabina bakarsin ki? kullanmiyo musun? kafani cevirdigin her yerde goruyosun; farketmesen de evinde, arabanda, borsada, bankanda her tarafta kullaniliyo. gelistirilmesi icin daha fazla soru soruluyo; gerilemesi icin degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 lisede fizik hocam vardi diyince benim lise fizik hocam aklima geldi, ey gidi cok super adamdi, neyse konuyla alakasiz oldu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 dört işlemden geriye kalanı günlük hayatta kullanmadığımız için en azından ilkokul süresince (en azından diyorum) gereksiz bi hede. onun yerine yaş olduğumuz için eğildiğimiz yaşlarda iq ya hizmet eden matematik gibi dersleri değil de eq ya hizmet eden felsefe gibi derslere ağırlık verilmelidir. bir de bununla ilgili google dan arama yaparken tadından yenmeyecek bir site buldum. kesinlikle göz atın derim: http://www.cdtl.nus.edu.sg/brief/v2n1/default.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 iyide o kisiye baali. duzgun sekilde ogretildiginde, dinlenildiginde ogrenilmeyecek yapilmayacak bi sey diil sonucta. iq'nun gelismesi de gayet mantikli bi sey. eq'nun geri kalmasini istemez kimse ama zaten bu tur derslere tepki olarak insanlar eq gelistirici yontemlere basvuruyo. sikayet etmemek lazim. tabi sikayet etmeden once, kendi secimimizi kendimiz yapmamiz lazim... sucu baskasina atmak isin kolay kismi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 :s suçu başkasına atmak mı? kimseye suç atmadım ki ben. bir de alttaki linke baktın mı acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 matematik olmasaydı şu anda bu mesajları yazamıyo olurduk, bence bu yeterli bi neden. gerci teknoloji atlı tasımacılık ve postayla da gelisirdi ama nereye kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 abi o matematikle programcılar uğraşsın banane. dört işlemden başkası çıkmıyor karşıma diyorum. benim gözümden kaçmış olabilir günlük hayatta kullandığımız diğer şeyleri söylersen sevinir ve saygıyla kabul ederim. (yüzde hesabı falan değil tabi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 meslegine bagli olarak degisir ne kadar matematige ihtiyacin oldugu. ama lise 1 in sonuna kadar ogretilen bir cok seye ihtiyacin var bence gunluk hayatta. sonrasinda da zaten alan seciyorsun. en azindan 5 sene once boyle idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar