Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yaw benim kafama takıldı şimdi .
normal bi vatandaşı öldüren biri 5 - 6 yıl hapis cezası alıp sonra cıkıyo fakat medyatik önemli birini öldürünce neden cezası artıyo müebbet fln bile alan oluyo .
sonuçta ikiside insan ha kahveden mahmutu öldürmüşüm ha tayippi.
örnekler tamamamen uydurmadır
Mesaj tarihi:
o zman tayippi öldürünce tahrik var derim hafifletici sebeblerden daha az hapis yatmam lazım
hani gecen çifcinin tekine lan dedi ya adam orda öldürse nasıl öle dersin die azmı yatcak hayır . ben böle durumlarda ayrıcalıklı davrandıklarını düşünüyorum

[ Mesaj 03 Mart 2006, Cuma - 02:04 tarihinde, 2pacAmaruShakur tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
2pac'cim, türk adaletinde ayrıcalıkla alakası yok bu konunun.bu adamlar afdan yararlanıp çıkmışlar.
bi kimse senin dediğin gibi ünlü birini ölüdrse, dediğin gibi 25 yıl hapis yatsa da bu aftan yararlanıp ayrıcalıklı davranıyolar desen bile erken çıkacaklar.
af bu af.adaletde ayrımcılıkla alakası yok.
Mesaj tarihi:
ya adli suç dedektifi die bişey var discovery de neyse onu ızlıyorum adam karısını sigortadan alıcagı para ıcın öldürüyor 28 yıl hapis yiyor başka biri 2 çocugu öldürüyor idam ediliyor ama türkiyede adam karısını dogruyor 9 sene yatıp cıkıyor türk adeleti böle.
Mesaj tarihi:
arkadaşlar, durum sanılandan farklıdır.

türkiyede bir infaz kanunu vardır ve hapis cezalarının nasıl uygulanalacağı anlatılır.

şimdi siz adam öldürmeden normalde ortalama 12 yıl fln yersiniz. fakat infaz kanununa göre bu sürenin %60'ını fln yatarsınız. neden mi infaz kanununda böyle öngörülmüştür? basit.

türkiye hapishanelerinde yer yoktur.

ayrıca tutukluluk süresinin hapis süresinen düşülmesi vadır, yargılamalar 6 aydan daha uzun sürer normalde, o sürede kişi tutuklu bulunur. bu sürede hapis cezasından düşülür.

birde duruşmadaki iyi hali fln gibi bir kaç aydan bir küsür yıla kadar indirimde gelebiliyor.

ben şuan istanbul 3. ağır ceza mahkemesinde avukatlık stajımı yapıyorum. duruşmalarda sürekli yaşanan birşeydir bu; adama 18 yıl verilir. şuydu buydu derken sonuçta adam 7 yıl 3 ay gibi bir ceza alır.

tabii en önemli etkense aflardır. rahşan affı mesela. 6 kişi öldüren adam 8 yıl yattı o af sayesinde. biz canlı örneklerini gördük, bir kıza tecavüz edenler aftan faydalanmazken tecavüz ettiği kızı tecavüzden sonra öldürenler af kapsamındaydı.

sonuç olarak bütün bu durumlar adalet sisteminden deil, siyasi nedenlerden kaynaklanmaktadır. afların saçmalığını yukardaki örnekte verdim. infaz kanunundaki komedinin nedeni ise bütçede adalet bakanlığına verilen yüzdenin 1.5 ten az olması ve onunda deil yeni hapisane yapımına, adalet görevlilerinin maaşlarına ve adliyelerin ihtiyaçlarının en az düzeydede olsa karşılanmasına ucu ucuna yetmektedir.
Mesaj tarihi:
ya aslına sole olucak adam birini oldurdu mesela cok net kanıtlar da var bide adam ustune itiraf etti sucunu hiç vakıt kaybetmeden cat olduruceksın . sonra hırsızlıkda mesela gene adam sucunu itiraf etti kesın kanıtlarda var o zman kesıceksın adamın kolunu bacagını odun gibi yasıycak hayatını rezil olucak hayattan bezicek sonra trafik kasazi yada dier kazalara gelelim adam alkollu 8de8 de kusurlu işte bununda kesıceksın ayaklarını gozunu kulagını oyucaksın omru billah koturum kalıcak bak bakalım o zman insanlar suc işlemeye cesaret edeibliyo bi muddet sonra insanlar yerde buldukları paraları bile almaya cesaret edemiyecek...
Mesaj tarihi:
bence adam öldürmenin cezası ya ömür boyu ağır hapis ya da idam olmalı.(ancak öldürme sebebide önemli tabi,kendini korumak ve onun gibi durumlarda farklı cezalar verilir)
  • Yeni Oluştur...