Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çift işlemci, çift çekirdek

Brigand

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar kimileri çift çekirdek diyor kimileri çift işlemci diyor ben bunları ayıramıyorum.

mesela çift işlemcil dediğimizde bi anakarta iki işlemci takıyoruz değil mi? peki anakartlar genelde bunu destekliyor mu özel anakart mı almak gerekir?

çift çekirdek ne oluyo? hiçbi fikrim yok.

http://www.tahribat.com/haberdetay.asp?id=294 şöyle bi haber buldum da aklıma geldi sorayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

yani hangisi daha avantajlı durumda? aynı özelliklerdeki çift çekirdek mi

yoksa çift işlemci yani iki ayrı işlemci mi?

sorularımın tamamına cevap alabilir miyim acaba =) 2 işlemciyi tek anakarta bağlayabilir miyiz? yani piyasadaki anakartlar bunu destekler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

çift işlemci teknolojisi bayağı eski bir teknoloji ve ev kullanımı için tasarlanmış değil. zira birden fazla işlemciye o zamanlar ihtiyaç olmazdı, hatta çoğu program threading'i bile adam gibi kullanmazdı. teorik olarak ilk dual cpu 1982'de geliştirilmiş olsa bile şimdiki anlamda kullanımı 90ların ikinci çeyreğini, en kötü ihtimalle ilk çeyreğin sonunu bulur. zaten ondan hemen sonra da 4 işlemciyle başlayan multi işlemci süreci gelmiştir. çoklu işlemciler daha ziyade birden fazla requesti aynı zamanda işlemesi gereken bilgisayarlarda kullanırlar. web serverlar ve superbilgisayarlar bunun en güzel örneğidirler.

dual core ise çok yeni bir teknoloji. detaylarına çok hakim değilim ama bir cache'i kullanan iki işlemci gibi çalışıyorlar sanırım. yani teorik olarak iki ayrı işlemci olarak çalışıyorlar. fakat pratikte, watt başına performansta ve toplam performansta iki işlemciye yetişebileceklerine inanmıyorum. bu teknolojinin gelişmesinin sebeplerinden biri mevcut işlemcilerin kullanıcı ihtiyaçlarını yeterince karşılaması ve yeni bilgisayarların işlemleri hızlandırmak yerine birden fazla işlemi aynı anda yapabilecek şekilde konumlandırılması. yani tam anlamıyla pazar kazıklaması, ya da ne derseniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...