Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni üniversite yasası !!!

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

cumhurbaşkanı'nın veto ettiği 15 yeni üniversite yasası aynen meclisten geçti

cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere meclis'e iade ettiği 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasa, tbmm genel kurulu'nda aynen kabul edildi. sezer'in bu kez veto şansı bulunmuyor. cumhurbaşkanı yasayla başbakan'a rektör atama hakkı verilmesini eleştirmişti:

15 ilde yeni üniversite kurulmasını öngören yasanın sezer tarafından iade edilen geçici maddesi, yeni kurulan üniversitelerin kurucu rektörlerinin 2 yıl için, milli eğitim bakanı ve başbakan'ın önereceği 3 isim arasından cumhurbaşkanı'nca atanmasını öngörüyor.
yasayla, daha önce başka üniversiteler bünyesinde eğitim veren fakülte ve yüksekokulların bütçe, teşkilat, kadro, demirbaş ve her türlü malları yeni kurulan üniversitelere devredilecek.

yasayla kurulması öngörülen yeni üniversiteler şunlar:

''kırşehir'de ahi evran üniversitesi, kastamonu üniversitesi, düzce üniversitesi, burdur'da mehmet akif ersoy üniversitesi, uşak üniversitesi, rize üniversitesi, tekirdağ'da namık kemal üniversitesi, erzincan üniversitesi, aksaray üniversitesi, giresun üniversitesi, çorum'da hitit üniversitesi, yozgat'ta bozok üniversitesi, adıyaman üniversitesi, ordu üniversitesi ve amasya üniversitesi.''

yorumları size bırakıyorum , konuşmak istemiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

ilkokul açıyolar sanki.
dünya çapında bi üniversite kurmak varken, köy üniversiteleri ne kadar yararlı olur.?
hadi onu geçtim gençleride soğutcaklar üniversiteden.herkes okudugu şehrin üniversitesinde lise ye devam eder gibi okuyacak euhe.
olmaz böle.
ele avuca gelen bi tane üniversitemiz yok
Sosyal ağlarda paylaş

abi üni.ler açılsın bol bol olsun gönül ister yurt dışındaki gibi sınavla değilde bir öğrencinin eğitim hayatı boyunca sorunsuz ve başarılı tarihi ile alınsın.

üniversite açmalarına sözüm yok çok güzel olacak ama bereberindeki yasa sinirimi bozuyor.

rektörleri tayyip ve uşağı atayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

şok şeker bir yasa cidden ben bir kaç sene daha bekliyim nasıl olsa yakında sıfır yapan bile üniversiteye girebilicek baksanıza her taraf üniversite mezunu kaynar ne güzel...

ah tabi birde başbakanın ataması var ne güzel ya kadrolaşsınlar mis gibi çok hoş bir sistem oluşturmuşlar tebrik etmek lazım.

nereye gidiyoruz acaba?!!
Sosyal ağlarda paylaş

biliyor musunuz bilmiyorum
ama bu 15 üniversite icin tek bir tugla bile konulmadi. mevcut üniversitelerden binalar, bölümler kesilerek yeni üniler yapilacak yani.
hem mevcut üniversiteleri yipraticak bu olay, hem de daha kötüsü, hükümet bu rektörleri kendine yakin isimlerden secip, üniversiteleri kontrol altina almaya calisacak.
ve milletimiz her zamanki gibi uyuyor

"vay beee, 15 üniversite ya, yürü be basbakan, cocuklarimiz okucak valla üniversiteli olcak."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...