Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gelibolu [mell gibson]

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar, mell gibson'ın baş rolünü oynadığı, yabancı yapaım bir film olan geliboluyu izleyeninşiz varmı? mell gibson bu filmde çok çok gençken oynamıştı. film muhteşem. eski ama bulmak zor değil. anzak askerlerini anlatıyor. yabancı yapımı olmasına karşın film tamamen objektif. hatta filmde avustralyalı askerler ile türk askerlerini savunuyor, ingilizlerin ne kadr şerefsiz olduklarını gösteriyor. sonunda göz yaşlarımı tutamamıştım. bir de filmde türklerin deli cengaver savaştıklarını mükemmel bir şekilde gösterip sezarın hakkını sezara vermişler. bence mutlaka izleyin arkadaşlar, o savaşı bir de avustralyalıların gözünden izleyin.
atatürkün bir sözü vardır kurtuluş filmin, bir tepe alındığında ölen yunan askerlerinin arasında dolanırken, "vah zavallı yavrucaklar, kim dedi size buralara gelin diye" demiştir.. bu filmde de anzakalr kendilerine bunu söylüyorlar, izleyenlere de söylettiriyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

1981
director : peter weir
producer : patricia lovell,robert stigwood
screenwiter : david williamson
starring : mark lee,bill kerr,harold hopkins,charles lathalu yunipingli,heath harris,ron graham,gerda nicolson,mel gibson

[ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 14:16 tarihinde, Dragonmax tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

izlemiştim ben de, güzel film, her ne kadar gelibolu'ya anca filmin sonuna doğru gelebilseler de.
avusturalyalılar'la aramızda bir sorun yok zaten, adamlar atatürk'ü bizim kadar severler. biri chat'te bana atatürk'ün anzaklara seslenişini (ki çanakkale'de bir anıttır o, bilen bilir) ezbere yazmıştı, hoşuma gitmişti. o film hem türk'ü hem avusturalyalı'yı destekleyişi, ingilizler'in savaşı haçlı mantığıyla nasıl yürüttüğünü göstermesi açısından güzeldir, ve tabi bir de arkadaş sevgisini. kaç kişi orada mel gibson'un karakterinin davrandığı gibi davranabilir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...