Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

saygı sorunum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
daha önce kimsede görmediğim bi problemim var ya. insanlara saygı duymuyorum. şu şekilde oluyo:

hep derler ya büyüğe saygı diye. işte ben bunu reddediyorum. o büyük sadece yaşı benden büyük diye ya da statü sahibi diye gerçekten saygıyı hak eder mi?? benim ona saygı duymamı sağlayacak bi hareketini görmeden nasıl saygı duyabilirim ki ona? yani benden büyük ve statü sahibi milyonlarca insan var. e bunların yarısı şerefsiz oluyo, hele türkiye'de. ben onlara saygı mı duyacağım. işte böyle. bu yüzden çok kızıyolar ya da dışlıyolar beni ama ben buna inanıyorum ve arkasındayım. yaşı veya statüsü gereği kimseye saygı duyamam
Mesaj tarihi:
bir yamuğunu bilmediğin ya da görmediğin birinin iyi niyetli olduğu farzedilir dolayısıyla herhangi sana ters gelen bir davranışını görmediğin birine saldırgan, alaycı, rahatsız edici davranmamakla yükümlüsün.
Mesaj tarihi:
yaşı ve statüsü ne olursa olsun her insana, insan olduğu için saygı duymak lazım. tanırsın, pisliğini, adiliğini görürsün işte o zaman sallamazsın bile. ben böyle yapıyorum.
Mesaj tarihi:
ama onun söylediği şeylere de büyük diye saygı duymak zorunda değil, ya da görüşler hakkında yorum yapamaz diye bir şey yok. böyle bir saygı bekleniyor ülkemizde. o da naber lan yr..m desem demiyor sanırım...
Mesaj tarihi:
insanlık onuru gereğince mahkumlara ya da yamuğunu gördüğünüz size zarar vermiş kişilere de saygı göstermeniz gerekir . saygının gerçek anlamı budur.
Mesaj tarihi:
zaten nbr lan y...ram demiyorum ben de. saygılı konuşuyorum ama mesela bazı adamlar sırf büyük oldukları için ya da sırf statüleri olduğu için saygıyı hak ettiklerini söyleyenlere böyleyim genelde. özellikle öğretmenler ya da bi konuda tartışırken ezilince bunun arkasına sığınan büyükler

ayrıca el öpmemeyi de saygısızlık olarak kabul ediyolar. ben beraber yaşamadığım, bayramdan bayrama gördüğüm ve gerçekten saygı duyulacak birisi mi emin olmadığım kişinin elini neden öpeyim??

edit: ayrıca insan olduğu için saygı duyuyorum ama bana hak ettiğini göstermedikçe ekstra saygı göstermem, beklemem de...

[ Mesaj 27 Şubat 2006, Pazartesi - 18:06 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
hakkaten öpmem ama ya. para nedir ki. o eli öpmekle düşeceğim durum yanında ki bence çok düşük bişey. bi kere üstünlüğünü kabul ediyorsun elini öptüğün kişinin. o üstünlük paraca üstünlük mü? yaşça üstünlük mü? statüce üstünlük mü? ben bunların hiçbirine üstünlük de demem, saygı da duymam. hak etmesi lazım.

bu arada özgürce laf sokabilirsiniz yani alışkınım, türk toplumundapek hoş karşılanmıyor benim gibiler :)
Mesaj tarihi:
fistan kopardın yine :)

ayrıca ben yaşlanınca da saygı duyulmam gerektiğini o çocuğa kanıtlamadıkça bana saygı duymasını beklemem

ayrıca fistan'ın yaptığını yapmıyorum. saygılı da konuşuyorum genelde. sadece başkalarının saygı vs yüzünden yapmadığı başkaldırışlarda bulunuyorum, adam gibi tartışıyorum ve sırf o sebeplerden dolayı saygı beklerse de saygılı konuşma kısmından kesiyorum çünklü bence en büyük düşüklüklerden biri statünü ya da yaşını kullanarak saygı beklemek ve bunu karşındakine açıkça söylemektir.
Mesaj tarihi:
en iyi örnek işte. başbakan. o statüye geldi ama şu dünyada en son saygı duyacağım adam. statüye torpille gelip rüşvetle devam edenler de var. bunlar saygı mı hakediyo statüleri var diye??
Mesaj tarihi:
saygıyı hakeden adama saygı göstermezsen saygısız olursun . sözlükten saygısız kelimesinin anlamına baktığın zaman hoş olmayan açıklamalar alırsın . Asi gençlik , sen de bir gün saygı görmezsen anlarsın .
Mesaj tarihi:
tamam işte. ama o saygı statü veya yaşla hak edilmemeli. daha yapıcı yollarla, benim ona saygı duyabilmem lazım. hak edene saygım sonsuz. ama hak edene..

ayrıca kaç kere söyledim ben de hak etmedikçe bana saygı duymasınlar. ki saygı duymuyosam da saygısızca konuşmuyorum. önceki sayfada açıklamıştım
  • Yeni Oluştur...