Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nüfus cüzdanıyla ilgili tuhaf yenilikler

Warhero

Öne çıkan mesajlar

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/3987022.asp

konu açılmamış, bu haberi görünce çok şaşırdım.
nedir bu, yani bu değişikliklerin mantığı nedir?

1- nüfus cüzdanımı kaybetmek nasıl bir suçtur? çaldırdığımda da mı suç olacak?
2- bazı yerlere girerken veya bazı şeyleri alırken nüfus cüzdanı bir nevi kefalet gibi alınır. karşılığında giriş kartı verilir veya gerekli hizmet yapılır. bu durumlarda ne yapılcak? bu olay tarihe mi kalkacak yoksa ehliyet almamış olanlar bahsettiğim durumlarda gerisin geri gitmek mi zorunda kalacak?
3- nüfus kaydına ilişkin örnek ve bilgi alınamıycak diyor. bu neyin bilgisidir? cüzdan fotokopilerindeki sıra no sayfa no felan da bu bilgilerin içine dahil midir?

şahsen haberden birşey anlamadım. açıklarsınız belki size sorayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

nüfus cüzdanını hiçbir kişi ve kurum alıkoyamayacak.
çok güzel olmuş bu.

üçüncü şahıslar, bir kişinin nüfus kaydına ilişkin örnek veya bilgi alamayacak.
bu da güzel olmuş.
internete girip adını soyadını dogum yerini vs bildigin adamın kütük nosundan tc nosuna kadar öğrenebiliyodun.

[ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 00:16 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
3. şahıslar diyo arkadaşım.polis istediğinde sen 1. şahıs polis 2. şahıs

hangi 3. -şahıs, ben de onu soruyorum.
polis benden kimliğimi istediğimde zaten başka birisi ondan alamaz ki?
ha polis arkadaşına verdi göstermek için, e bu sefer de o kişi 2. sahış olmuyacak mı?
bunun bellirli sınırları çerçeveleri felan var mı?
benim için tanımadığım herkes 3. sahıştır mesela..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
alalaa. o an ilgi ve alakan olmayan her kimse 3. şahıstır senin için.anladın mı?

hayır ben anladım da sen benim dediğimi anlamadın. alla alla :d

yav bak, dediğin gibi o konuyla ilgisi olan kişiler zaten benim kimliğimi alabilirler diyoruz.
bu durumda benim kimliğimi alan herkes zaten olayla ilgili olacaktır.

bir örnekle açıklamaya çalışayım. polis beni çevirdi kimliğimi sordu diyelim.
a: problem çıktı başka bir polise göstermek için polis otosuna gitti ve arkadaşına verdi. bu sefer bu işle ilgili olan o oluyor.
b: yandan geçen birisine benim kimliği verdi, birşeyi okumasını rica etti. bu durumda kimlikle ilgili sorunun ilgilisi o oluyor.

yani iki durumda da benim muhattabım kimliği alan kişi değil midir?
3. kişinin alması neden suç olsun?

hem böyle bir durumlarda 3. kişinin alması suçsa, neden suçlu 2. kişi değil de 3. kişi oluyor?

3. kişi ve 3. kişinin kimliği almasına dair kesin bir madde var mıdır bu yasalarda. onu soruyorum deminden beri.
Sosyal ağlarda paylaş

hangi ucuncu sahis... hani vakti zamaninda buraya birileri gelip demisti ya uo accout'u icin tc kimlik numaranizi girmeniz gerekiyo diye... iste o 3. sahislar... vergi numarasi vs. bunlarin hepsini tc kimlik no'na bagliyolar, bu nedenle nufus cuzdani fotokopisi artik onem tasiyo. her yerde her zaman olabilecek seyler degil ama bundan 3 4 sene sonra insanlar bunlari kullanarak birbirinin kimliklerini calacaklar, bu yonde ceteler falan haberlere cikacak; sonra goreceksiniz ki bireylerin gayrimenkulleri satilmis, isimlerine kredi kartlari cikmis vs. vs...

3. kisinin almasi neden suc oluyo? cunku senin rizanla verdigin yerler 2. kisi sayiliyo. devlet daireleri 2. kisi sayiliyo. 3. sahis ihtiyaci olmadigi halde keyfiyen bunu isteyen kurumlar oluyo ki onlarin boyle bi haklari yok. ancak vermezsen senin isini yapmayacaklarini soyluyolar ve bu durumda kendilerini hakli goruyolar. sen ister seve seve verir onlari 2. kisi konumuna sokarsin ya da vermezsin ve 3. kisi konumunda senden zorla nufus cuzdani fotokopisi istediler diye sikayette bulunursun. boylece kuruma dava acilir; emsali varsa bilmem kac ayda, yoksa zaman asimina ugramazsa bi kac yilda biter...

[ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 09:00 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...