Famy Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 'zihin sağlığı vakfı'nın araştırmasına göre, yararlı yağların, vitamin ve minerallerin eksik alınması ile fast food tarzı beslenme, 'depresyon, alzheimer ve şizofreniye' neden oluyor ingiltere'de yapılan bir araştırma, son zamanlarda halkın beslenme tarzındaki değişikliklerin zihin sağlığı üzerinde olumsuz sonuçlara yol açtığını gösterdi. 'sustain' adlı örgüt ile zihin sağlığı vakfı'nca desteklenen araştırmanın sonuçlarına göre, fast food tarzı beslenme ile yararlı yağların, vitamin ve minerallerin eksikliği 'depresyon, alzheimer ve şizofreni' ile doğrudan ilişkili. araştırmacılardan courtney van de weyer, "vücudu iyi beslemek, zihni de iyi beslemek anlamına geliyor" dedi. araştirmaya göre, yemlerde kullanılan katkı maddeleri ve tarım ilaçları, hayvan organizmasında değişikliğe yol açıyor. bu nedenle de insanlar, omega 6 adlı yağ asidini, omega 3'ten çok daha fazla tüketir hale geliyor. bu dengesizliğe vitamin ve mineral eksikliği de eklenince, depresyon ve hafıza sorunları ortaya çıkıyor. araştırma raporunda, beslenme tarzında aminoasitlere, özellikle de balık tüketimine daha fazla yer verilmesi gerektiği belirtiliyor. beyne faydalı yiyecekler: sebzeler (lifli olanlar) tohumlar ve fındık meyve buğday, kepek organik yumurta organik olarak yetiştirilen ya da vahşi olarak avlanan balıklar (özellikle yağlı olanlar) beyne zararlı yiyecekler: kızartılmış fast food yiyecekler rafine edilmiş ve işlenmiş besinler alkol şeker çay ve kahve besinlere konulan bazı ek maddeler tarım ilacı içeren besinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 batı filmlerinde/çizgi filmlerinde çocuklara balık yağı yedirirler hep (ya da yedirmeye çalışırlar). yazılanlar kanıtlanmışsa, hayatım kaydı. bi ara çılgınlar gibi fastfood tüketiyodum. şimdi geçti gerçi. bi de tavuk napıyo merak ettim. çok sevdiim bi et; kuş gribi yüzünden tavuğa hasret kaldım ühü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 tavuk, hindi, benzeri kanatlı hayvan ürünlerini 70 - 80 derecede pişirerek yiyin, içlerinin iyi piştiğinden emin olun. kanatlı hayvan etleri ve yumurtaları (70 derecede 5 dakika) iyice pişirildikten sonra tüketilmelidir. sağlık bakanlığının yaptığı acıklama yenebılır yonundde ii pişmesine dıkkat edıldıkten sonra dıkkat edılırse sorun yok gıbı gozukuyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gmefaraday Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 kanatçı hilmiye selamlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bugvan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 doktor hanım :) peki ızgara tavuk yiyebilir miyiz :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 fast food şirketlerini batırmak için yapılmayan kalmıyo ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 aynı zamanda patates kızartmasının kasnsere karşı iyi geldiğide kanıtlanmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 nileppezdel pati § 24 şubat 2006, cuma - 16:01 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- fast food şirketlerini batırmak için yapılmayan kalmıyo ya... ye ozaman sen ya burda bi arastırmadan bahsedılıo dımı...cıkcık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 nuki yazsana o arastırmayı bız de öğrenelım dalga geçmıyorum cıdden warsa soyle okuyalım bız de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 fast foodun zararli oldugunu anlamak icin profesor olmaya gerek yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 off karnım acıktı =) bu arada verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 said: ye ozaman sen ya burda bi arastırmadan bahsedılıo dımı...cıkcık ya famy benim söylemek istediğim sigara bundan kat kat daha zararlıyken sigaradan çok fast food'un üstüne gidiyolar ki ayarını kaçırmazsan fast food yenebiir. ama sigaraya bi bvaşladın mı bırakamıyosun, üsteik de günde bi paket rahat içer sigara içen bi insan. sırf zehir ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 ya nilep burdan sıgara olayını nasıl çıkardın sankı burada bir karşılaştırma yapıoruz da benım dediğim fast foodun zararları sıgarayla bir alaka kurmadık sıgara heralde zehir ve heralde zararlı yani ama bu topıcte soylenen sey fast food zararları...ayrı bır topıc acarsın sıgaranın zararları dıe orda tartısılır bu kadr basıt.burda konuyu baska yere çekip muhalefet olacam dıe saçmalamayın yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 @nuki: kaynak lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 muhalefet olmaya çalışmıyorum da yani güzelim mc donalds'a laf atıp sigaraya dokunmamaları kıl ediyo beni. neyse ya, zararlı mararlı kaç kere geliyoruz şu dünyaya yiyip içip gidelim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 pardon kaynak istediğinizi görmemişim. televizyonda görmüştüm. internetten bulduğum en yakın kaynak takcim gazatesinin. http://www.takvim.com.tr/2006/01/22/akt107.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 kusura bakmayın ama bir doktor olarak buna inanmam imkansız. mümkünse gerçek bir kaynak varsa bakalım. yapma bir haber olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 ek olarak sigaraya dokunulmaması gibi birşey söz konusu değil. muazzam bir savaş o konuda. mevzunun mcdonald's ile de bir ilgisi yok zaten. evde yapılan kızartma ile oradaki kızartma arasında pek fazla fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 bahsi geçen doktorun yayımlanmış iki çalışması var. - effect of food components and processing parameters on dna degradation in food. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=retrieve&db=pubmed&dopt=abstract&list_uids=16028798&query_hl=1&itool=pubmed_docsum - influence of dough ingredients on 3-chloropropane-1,2-diol (3-mcpd) formation in toast. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=retrieve&db=pubmed&dopt=abstract&list_uids=15823998&query_hl=3&itool=pubmed_docsum eğer kanser üzerine etkileriyle ilinti olsalardı yapılan çıkarsama mutlaka abstract'ta geçerdi [ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 20:53 tarihinde, Qui tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 ben bu tıp haberlere ınanmıyorum artık bıgun cıkıyor amerıkada (hep amerıakdır zaten) yapılan bır arastırmaya gore soya saglıga ayrarlı soya kanser yapıyor patates yıyen zayıflıyor patates selulıt yapıyor domates yıyın guzellesın domates beyın hcurelerını tarumar edıyor bla bla bla artık hangısıne ınanıcagımızı sasırdık bırıelrı hep brı arastırma yapıyor ve her bırı bırbırıyle celısıyor en guselı hıc kafaya takmadan doya doya yemek zaten 40 yasını egcınce her haltı yasaklıcaklar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 tüketimi farklı yönlere çekmek için yapılan planlı olaylar bunlar, şaşırmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 ewt çok doğru geçen sene deli gibi yiyordum sorun olarak yaptıgı şey kılo ama tabi kılo alıncada insan psikolojik olarak morali bozuluyor falan fılan bence fast food tadımlık yenmelı yani onu bı öğün olarak deilde agızı tatlandırması için alınan bi aparat gibi görülmeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2006 Ya fast food yiyeceklerinin kaplarının üzerine; FAST FOOD ÖLDÜRÜR. FAST FOOD SİZE VE ÇEVRENİZDEKİLERE CİDDİ ZARAR VERİR. SAĞLIK KURULUŞLARI FAST FOODU BIRAKMADA SİZE YARDIMCI OLABİLİR. falan yazsinlar direkte kurtulalim, dilediğimiz gibi yiyelim yaw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar