thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 elektrik su guvenlik? yazimda bir cumle daha vardi, bunlarin olmadigi ulkeler evet vardir ama hemen hemen her ulke zaten bunlari vermiyor mu demistim. afrikanin ucra ulkelerindekilere kiyasla SÜPER bir yaşamımız var kabul ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 aquila sacmalama kac yildir burdayim kanitlama ihtiyacim olsa 100 kere yazardim. sildim hadi o kismi yeter ki senin gonlun olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 tamam hocam sen silgi dagitarak vicdanini rahatlat, fakirler olsun guneydoguda nolucak canim... ne söylemeye çalışıyosun sen ya. askerlik yapmak istemeyip de fakirlere yardım etmek göstermelik bişey mi yani? ben vicdanımı falan rahatlatmaya çalışmıyorum vermesem de rahat olur çünkü okumuyor çoğu insan. okusalar daha iyi durumda olurlar. bazıları okuyamıyo, ben de onlara yardım etmeye çalışıyorum. sen bazı arkadaşlara göre kutsal olan askerlikten çok daha kutsal olan bir şeyi suç gibi gösteriyosun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 az delikanli olun da gidin askere ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 oque edit: okkeaaa yazmam lazımmış :D [ Mesaj 23 Şubat 2006, Perşembe - 23:55 tarihinde, thelegbra tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 devlet bize birşey vermedi diyorsunuz, gazilere, şehitlere çok şey mi verdi? bana saygısızlık ettin diyorsunuz, siz bana sayfa sayfa küfür ettiniz. profesyonel askerlik diye hala sayıklıyorsunuz, profesyonel askerlerin piyade gücünü size anlattım, itiraz edebildiniz mi? hayır. askerlik yapmak istiyor musunuz? hayır. o zaman delikanlı gibi söyleyin, bizim özel yaşamımız uymuyor kardeşim, yapmak istemiyoruz deyin. size hain diyen yok, bize ne! ama, siz profesyonel askerliği askere gitmemek için savunuyorsanız, biz de bugünkü düzeni bu ülke piyade gücünü kaybetmesin diye savunuyoruz! anladınız mı? [ Mesaj 23 Şubat 2006, Perşembe - 23:56 tarihinde, ninjaturtles tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ya tamam askerlik vatan görevi. peki madem o kadar bağlısınız atatürk ün gençliğe hitabesine ki ben de öyleyim), "istikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir." , """"bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere"""", memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. ey türk istikbalinin evladı! işte; bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen, türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır! muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur." diyor. yani dış düşmanlardan daha tehlikeli olmak üzere diyor. şimdi biri dese ki hadi beyler (ya da 80 senedir biri deseydi) hükümet cumhuriyetin ak uyo gelin savunalım diye, naparsınız. hadi elimizdeki tüm imkanlarla ayaklanalım der misiniz. demezsiniz. niye çünkü size belirli güç odakları tarafından itaat öğretilmiş. karşı çıkan herkes cumhuriyete karşı çıkmış gibi görülmekte. bu soruma kesinlikle cevap bekliyorum benden sonra yazan karşıt görüşlü arkadaşlardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 said: askerlik yapmak istiyor musunuz? hayır. o zaman delikanlı gibi söyleyin, bizim özel yaşamımız uymuyor kardeşim, yapmak istemiyoruz deyin. onun için başlığın adı vicdanı ret, bu hakkımızı istiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 siz bana sayfa sayfa küfür ettiniz. kimse küfür etmedi profesyonel askerlerin piyade gücünü size anlattım, itiraz edebildiniz mi? hayır. piyade güçleri daha mı az oluyo yani yuh. 5,5 ay eğitim alan adam yıllarca profesyonel yapan adamdan daha iyi asker yani. ayrıca piyade gücü önemini kaybediyor özel hayatla ilgisi yoktur, özgür olmalıdır, zorunlu olmamalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 devamını da oku o zaman: askerlik yapmak istiyor musunuz? hayır. o zaman delikanlı gibi söyleyin, bizim özel yaşamımız uymuyor kardeşim, yapmak istemiyoruz deyin. size hain diyen yok, bize ne! ama, siz profesyonel askerliği askere gitmemek için savunuyorsanız, biz de bugünkü düzeni bu ülke piyade gücünü kaybetmesin diye savunuyoruz! anladınız mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ya tamam askerlik vatan görevi. peki madem o kadar bağlısınız atatürk ün gençliğe hitabesine ki ben de öyleyim), "istikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir." , """"bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere"""", memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. ey türk istikbalinin evladı! işte; bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen, türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır! muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur." diyor. yani dış düşmanlardan daha tehlikeli olmak üzere diyor. şimdi biri dese ki hadi beyler (ya da 80 senedir biri deseydi) hükümet cumhuriyetin ak uyo gelin savunalım diye, naparsınız. hadi elimizdeki tüm imkanlarla ayaklanalım der misiniz. demezsiniz. niye çünkü size belirli güç odakları tarafından itaat öğretilmiş. karşı çıkan herkes cumhuriyete karşı çıkmış gibi görülmekte. bu soruma kesinlikle cevap bekliyorum benden sonra yazan karşıt görüşlü arkadaşlardan. cevap bekliyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 @nileppezdel, arkadaşım senin zeka sorunun mu var? bak bakayım piyade gücü hakkında ben ne söylemişim, ne söylediğimi bilmeden "piyade gücü daha mı azmış, yuh yani" deyip dellendirme beni.ne dediğime bi bak, sonra cevap yaz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 @shimana, ey türk gençliği! birinci vazifen, türk istiklalini, türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 eee tamam da ne alaka? ben de savunmıcam demedim ki. şu soruma cevaplar gelsin. ben senin bu dediğine çok güzel bişi söylicem nincatörtılcım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 gitti onlar arkadasim, sen askere hazirlanirken coktan yoneticiler bitirdi olayi, sen askere git bakalim turkiye kurtulucak mi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 o aşağılanan cumhuriyet muhafızları, hava desteği olmayan abd askerlerine kan kusturdu, abd askerleri o strateji ile umm kasr'dan bir adım ileri gidemezdi. sonra ne oldu, umm kasr bombalandı, perişan edilen tümene longbow desteği geldi.peki bu durumda irak'lı kuvvetler ne yapacaktı, uçak mı kaldıracak? elbette çekilip işgali gerilla savaşına döndürecek yani düzensiz kuvvetlerle küçük ölçekli harekatlar tertipleyecek, mantıklı olan bu.10km lik alanda 128 hedefi tespit edip en tehlikeli 16sını anında imha edebilme özelliğine sahip longbow önde piyadeler arkada ilerleyen ordunun karşısında irak nasıl durabilir? bunu söylemişsin. ben burada profesyonel askerin bi eksisini göremedim ama sen farklarını gördünüzmü yazmılşsın. ameika teknolojiyi kullanırken onlar gerilla savaşı yapıyo. bana göre abd'nin taktiği çok daha üstündür. ölümden korkmaz senin dediğin gerçek direnişçi ve korkakça gerillla savaşı yapmaz, gerekirse kahraman gibi kaybeder savaşını. ama tabi bence savaşmaya lüzum yok, insanlar ölmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 bakıyorum da kimse ayaklanmıyo. kimseden ses seda yok. noldu peki gençliğe hitabe, atatürk ün kurduğu cumhuriyeti koruma falan? haa demek ki olmuyomuş öyle boş keseden atmakla hesap kitap yapmamakla. ayrıca ninjaturtle sana da şunu söyleyeyim. askerlik diyosun cumhuriyeti türk ordusu koruyo diyosun ya arkadaşım. geçen seneye kadar bu ülkede mgk diye bişi vardı. cumhuriyetin temel ilkesi olan halkın kendi kendini yönetmesine aykırı buna ne diyosun peki? atatürk meclis açıldıktan ve de milli mücadele sona erdikten sonra meclisteki asker kökenli milletvekillerine şunu söyledi: "ya askerlik ya milletvekilliği" neden??? çünkü biliyordu cumhuriyete karşı en büyük tehdidin ordu olacağını. salvador allende de yaşadı bunu, türkiye de farklı bir şekilde yaşıyor. kaç kez darbe oldu "cumhuriyete karşı". kim yaptı, gene ordu. konuşturmayı beni burda akşam akşam. cumhurşyetmiş kılmış yünmüş beyni hislerine yenik insan zayıf insandır, unutmayın. gerçekleri görün artık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 @shimana, sen bana istediğin çok güzel cevabı veremeyeceksin arkadaşım. devlet/ulus/askeriye mevzularını emin ol çok düşündüm, okudum ve çok tartıştım, devrim sempatizanı, parti cephe yanlısıyım. bugün desinler ayaklanıyoruz, en önde gitmezsem onun bunun çocuğuyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 @nileppezdel, cehaletini örtmeyi dene, daha fazla kasma kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 oku bi sn. vermiş miyim acaba??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 hocam yavas cok gaz olmayalim :) sahsen benim profesyonel askerlige karsi olmamin tek sebebi esitlik dalgasi. hala da dediklerinizin hicbirine ikna olmadim. not: birbirimizi kirmaya gerek yok bi tartisma icin, usluba dikkat edelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 @shimana: laikliği ve cumhuriyeti yıkmaya çalışan sarıklılardan da ordu kurtardı bizi. ordu cumhuriyet düşmanı mı yani? şimdi o sarıklılar yine yükseliyo, ordu müdahale etmezse iran'a mı dönelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 okudum, verememişsin ben yönetim yanlısı değilim beni istediğiniz kalıba sokamazsınız. fakat askerlik mevzusu, parti cephe yanlısı birini bile çileden çıkarıyor demek ki.yazdıklarımdan bunu anlayın, başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ne yalan söyliyeyin, tüm yazıları baştan aşağıya okumadım... bu konunun bir çok boyutu var tabii. bir gün babası teğmen olan, hafif asker ruhlu (ki pek sıcak bakmadığım bir insan çeşididir) arkadaşım ile bu konuda konuşurken, o zamana kadar pek üstünde durmadığım bir açıdan yaklaşmıştı olaya, ona da hak verdim. şöyleki türkiye'de 20 yaşına gelmiş, doğru düzgün okuma-yazma dahi bilmeyen ya da eli iş tutmayan bir sürü genç var. bu forumdaki bir çok insan çevresinde bu gençleri görmüyor doğal olarak (bende dahil). ama böyle insanlar var ne yazıkki... hemde azımsanmayacak sayıda. öyle ya da böyle ordu bu insanlara birşeyler öğretiyor. haaa bunu optimal düzeyde mi yapıyor? bence hayır. elinde çok fazla olanağı bulunan bir ordu olarak fazlasını yapabilir bence ama bu başka bir tartışmanın konusu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ülkenin ve milletin savunmasında gerilla savaşı korkakça onursuzca bir davranış değildir.bence burda yanlış düşünüyorsun.tepeden uçakla, tomahawklarla büyük darbe verip sonra zayıf kalanlara karşı askeri operasyon düzenlemek mi kahramanlık?tarihimizin en onurlu ve kahramanca savaşı kurtuluş savaşıydı burada kullanılan taktiklerden biriyde gerilla savaşıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar