Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

otomatik park sistemi bmw den ;)

Redogski

Öne çıkan mesajlar

selam,

çok büyük bir teknolojiye gerek yok bu tarz bir sistemin yapılması için. zaten park sensörleri ile yeterli hassaslıkta mesafe okuma ve engel tespiti yapılabiliyordu. servo kontrollü direksiyonlar zaten günümüzde otomobilimizin standart bir parçası oldu.

'neden bunları haberleştirip, mevcut manevra kapasitesi ile bunları yoğurup otomatik park ettirecek bir sistem yapmayalım' demişler ve yapmışlar :) eskiden bir çizgi film vardı (muhteşem(!) hafızam beni yarı yolda bıraktığı için adını anımsayamadım) pilotların bindiği uçaklar 'değiş tonton' repliği ile robot oluyor ve elleri çıkıyordu. otomobiller de o yönde ilerliyor. 3-5 tuşa basarak çok gelişmiş özelliklere kumanda edebilir hale geldik. artık biz de birer giriş-seviyesi robot kullanıyoruz/kumanda ediyoruz diyebiliriz.

teknoloji yine aynı şeyi yapıyor. yavaş yavaş ruhu öldürüyor. sürücünün hislerini geri plana itip, silikon beyinler karar vermeye başlıyor. bir yere kadar bu gelişim iyiydi ama bir yerden sonra insanlar o eski hazzı yaşatan otomobillere dönmek isteyecekler. bu şansımız olacak mı merak ediyorum.

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...