Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kızılderililer-orta asya türkler.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
akıl var mantık var be birader, niye zorluyosun ki?

sen bana, karşılığında ağzımı açmadan şaşkınlıktan bakakalacağım bir kanıt getirmediğin sürece, şu yazdığklarını okumak benim için zaman kaybından başka birşey değil, istediğin kadar bağır sen "kızılderililer türk'tür"diye...
Mesaj tarihi:
bu arada hep garibime gitmistir hadi adamlar asyadan gitmisler diyelim, turk olduklari ne malum? gorende asya`yi ufacik ici dolu tursucuk saf konsantre turk milleti ile dolu bir yer sanacak.
Mesaj tarihi:
verilen bu tepkilerin nedeni "olabilir" diyenlere karşı değil, sonuçta katliama kurban gitmiş bir millet ve kültürel vs. olsun, hakkında çok detaylı bilgi yok. bu nedenle, "kızılderililer çinli olabilir" de diyebilir herhangi birisi. ne yani, donan boğazdan onlar geçemez mi?

verilen tepkinin nedeni, üstüne basa basa, kesin bir şekilde "kızılderililer türktür" diyen arkadaşlardır. o kadar kendilerinden emin konuşuyorlar ki , sanırsın ellerinde bilimsel kanıt niteliğinde belge var...

ondan sonra, yok kelebekmiş yok einstein'mış...
Mesaj tarihi:
kız kulesindeki kızılderili adlı kitapta bunula ilgili bir dialog vardı, tam ayrıntısıyla hatırlamıyorum ancak; yurtdışına geziye giden bir fotoğrafçı(ya da gazeteci) gördüğü bir kızılderiliye bu akrabalık olayından bahseder, kızılderili bir süre tepki vermeyip sonra "çok uzak değil mi?" der. oldukça gülmüştüm okuduğumda (:
Mesaj tarihi:
verilen bu tepkilerin nedeni "olabilir" diyenlere karşı değil, sonuçta katliama kurban gitmiş bir millet ve kültürel vs. olsun, hakkında çok detaylı bilgi yok. bu nedenle, "kızılderililer çinli olabilir" de diyebilir herhangi birisi. ne yani, donan boğazdan onlar geçemez mi?

verilen tepkinin nedeni, üstüne basa basa, kesin bir şekilde "kızılderililer türktür" diyen arkadaşlardır. o kadar kendilerinden emin konuşuyorlar ki , sanırsın ellerinde bilimsel kanıt niteliğinde belge var...

ondan sonra, yok kelebekmiş yok einstein'mış...

sırf bu konuya yazı yazmak için yazmışsın mesajlarını. sana işte tipik bir saman alevi olarak bakmaktayım. yazılarımın sonuna kadar okusana

neden yazılarımı okumadan beni eleştriyorsun

senin bu gibi eleştirmelerin bana direk 'sus bire şeytan dünya nasıl yuvarklak olacak' diyen orta çağ papazlarını hatılattı. sana bravo diyorum çünkü tarihi bilmek için onunla yaşıyorsun ama günümüz 2006 geri gel. veya da kapasiten almadığı için o günleri ayrıntısıyla yaşayarak bilgiyi beynine yerleştiriyorsun.
ben kızıl derilier türktür dedim mi?

yazılarımı okuma cesaretini gösterirsen görürsün. istersen okuma gercekler yazıyor!

[ Mesaj 25 Şubat 2006, Cumartesi - 16:01 tarihinde, SON_SAVASCI tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
arkadaşlar tarih te belli gerçekler vardır. neden bazıları tarihin güçlüler tarfından yazıldığını göz ardı ederek daha başka değişik ve ilim mantığa dayalı bilgiler olduğunda tepki ve direnç gödteriyor. bunu anlayamıyorum. yaşlarınız kaç ? yoksa ben boşu boşuna çeşitli beyin fırtınaları yaşamak için boşuna mı aldanıyorum. neden yeni bu kadar direnç gösteriliyor. o elinizdeki tarih kitaplarını aldılar ilk yazışta çıkardılar değil mi? bunu böle mi görüyosunuz. zamanda tek değişmeyen değişkenliktir. değişkenliğe karşı direnç gösterenler bugüne kadar olduğu gibi yıkılıp gideceklerdir. ör) osmanlı devleti. bu kadar at gözlükleriyle bakmaya bizi mahkum eden şey ne ben burada sizin at gözlüğüyle bakmanıza tahammül edemezken sizin bu gayet rakhat tavırlarınız yakışık alıyor mu? atatürk e her sabah and i,çerek söz verenler siz değilmisiniz.
ne yani newtonun üçüncü göbekten torunu alacak yazacakta biz de ezberleyeceğiz????? neden bu böle bizi mahkum eden ne ? artık değişime karşı direnç işe yaramıyordu ve yaramayacak. siz artık kanunların değişmezliğinden söz ediyorsanız lütfen kendinizi bırakında tarihe gömülün
Mesaj tarihi:
ya tamam atıyorsun tutuyorsun söleyüorsun yaş soruyorsun,hede höde
ama güzelim bir tane bir tane bile kanıt gösteremiyorsun,bir tane adam gibi inanırlılğı olan b,r belge,bir araştırma gösteremyiorsunki kendini doğrulayacak
şimdi ben cıkıp desem türk ırkı diye bir şey yok biz cinlilerden geliyoruz,evet öyle,hiç asıp kesmeyin,valla kanıtlar oyle gösteryior desem,kaç kişi beni ti ye alır,sen alırmısın?

bişiler iddaa edip belge sunmamak,sonrada sana inanmayanları eleştirmek çok kolay.

tarhi güçlüler yazmış,?eee nası yani,tarihçiler bir araya geliyor,birbiriyle kapışıyor en üstte kalanmı yazıyor tarihi?

peh
Mesaj tarihi:
said:
son_savasci
pati § 19 şubat 2006, pazar - 13:55 [ özel msj ]
--------------------------------------------------------------------------------
kızıl derililer ve eski molar neden türk olmasın. lütfen entelliğe vurupta olmaz öyle sey falan demeyin.

...

bizki bu kadarcık zaman dilimin de ve bu kadarcık kanıtla nasıl bunu inkar edebiliriz. olabilir de olmayabişlir de . bu konuyu çabuk geçiyorum . çünkü aranız da şu mantıkta kişiler var türkler at biner kızılderililer de o zaman ????? kızılderililer türkkkkkk

ulan dana aleyhisselam konuşturma şimdi beni...

kendi yazdıklarını okumuyosun ki sen, kaldı ki beni suçluyosun okumamakla...

salak salak konuşmuş yine, açacam ağzımı olan bana olacak...

beyin fırtınası yapmak için, beyin olması gerekir iki tarafta da...
Mesaj tarihi:
valla ben açıkçası, bir mesajda saçmalayıp sonra bir sonraki mesajda benim sana diyeceğim şeylerle kendini savunmanı anlamayadım... takdir etmedim de değil gerçi.

şimdi son savaşçı, yaptığın şey kanıtlayamayacağın bir fikir öne sürüp, sonra tartışmayı başka noktalara çekerek ve sana eleştiri getireceğimiz kanalları tıkayarak kendini haklı çıkarmaya çalışman. belli politikacılar tarafından başarıyla uygulanan bir yöntemdir, eyvallah.

ancaak, bizim de oyunun kurallarını bildiğimizi ve en burada yazı yazıyorsak tarihe ve tartışmaya senin kadar aşina olduğumuzu bilmen lazım. bu bakımdan laf salatası yaptığın zaman ne kadar karizmatik, allı pullu, ağdalı sunsan da anlaşılıyor.

kızılderililer tüüürk dedikten sonra "ya ben öyle demedim, siz niye olayı karıştırıyorsunuz, ben şöyle dedim" deyip sana karşı yazılmış bir mesajı ileri sürmek ve çamura yatmak da yakışık almamış. madem yanıldığını düşünüyorsun, ya susarsın ya kabul edersin. yanılmadığını düşünüyorsan haklılığını ispatlarsın. laf salatalarına başvurup konuyu çarpıtmaya çalışmak ancak diyecek düzgün sözü olmayanların yöntemidir bilesin.

gerçi ben sonrasını tahmin edebiliyorum, çünkü bu forumda daha önce başkalarının bana çok yaptığı bir şey. yine seni yanlış anladığımı savunacak ve ilk fırsatta (belki hatırlamadığından, belki kasten), benim bu mesajda sana karşı getirdiğim eleştirileri yer yer aynı kelimelerle bana karşı getireceksin. dilerim öyle bir şey yapmazsın, sonra asteroth gibi biri çıkıp da eskiden ne dediğini yüzüne çarpabilir.

ortalığı gerip alevlendirerek tartışmanın özünden de tarihten de uzaklaşıyoruz, o bakımdan konuyu burada kapatalım yeter. daha da itişip kakışmak isteyen olursa ben de şikayet hakkımı kullanırım bilesiniz.

saygılarımla,
Mesaj tarihi:
son_savasci
pati § 19 şubat 2006, pazar - 13:55 [ özel msj ]
--------------------------------------------------------------------------------
kızıl derililer ve eski molar neden türk olmasın. lütfen entelliğe vurupta olmaz öyle sey falan demeyin.

...

bizki bu kadarcık zaman dilimin de ve bu kadarcık kanıtla nasıl bunu inkar edebiliriz. olabilir de olmayabişlir de . bu konuyu çabuk geçiyorum . çünkü aranız da şu mantıkta kişiler var türkler at biner kızılderililer de o zaman ????? kızılderililer türkkkkkk

bakin yukaridakileri bensöyledim. demedim demiyorum. ayrica bana hakaret eden o aptal salak gerizekali şapşala hitaben orada yazdiklarimi neden okumadin bak ne demişim:

biz bu kadarcik zaman dilimin de bu kadar kanitla bunu nasil inkar edebiliriz. burada kizil derililer kesinlikle ve kesinlikle türk değil diyen elemanlara yazdim. bak sonra ne demişim: dikkatini çekiyorum asteroit mi ne karin ağrisiysa olabilir de olmayabilir de demişim mi?

bak alta gelelim şimdide ne demişim asteroit salaği bu konuyu geçiyorum demişim yani içimi bir sikinti basti senin gibi dangalaklar çikacak diye çünkü araniz da şu mantikta kişiler var demişim:

o mantikt kişilerin özelliği demişim ki örnek vererek ( ilkokul çocuğuna anlatiyorum hissediyorum kendimi) türkler ata biner kizilderililer de bu doğru mantiğa bak şimdi o zaman kzilderililer türktürrrrrrrrrrr. böyle diyen şapşallar var dedim. bunlara bulaşmamak için bu konuyu kisa geçiyorum dedim.

şimdi anladin mi?

bir de ne demişim alttaki mesaja bak

[ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 15:09 tarihinde, SON_SAVASCI tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
arkadaşlar tarih te belli gerçekler vardır. neden bazıları tarihin güçlüler tarfından yazıldığını göz ardı ederek daha başka değişik ve ilim mantığa dayalı bilgiler olduğunda tepki ve direnç gödteriyor. bunu anlayamıyorum. yaşlarınız kaç ? yoksa ben boşu boşuna çeşitli beyin fırtınaları yaşamak için boşuna mı aldanıyorum. neden yeni bu kadar direnç gösteriliyor. o elinizdeki tarih kitaplarını aldılar ilk yazışta çıkardılar değil mi? bunu böle mi görüyosunuz. zamanda tek değişmeyen değişkenliktir. değişkenliğe karşı direnç gösterenler bugüne kadar olduğu gibi yıkılıp gideceklerdir. ör) osmanlı devleti. bu kadar at gözlükleriyle bakmaya bizi mahkum eden şey ne ben burada sizin at gözlüğüyle bakmanıza tahammül edemezken sizin bu gayet rakhat tavırlarınız yakışık alıyor mu? atatürk e her sabah and i,çerek söz verenler siz değilmisiniz.
ne yani newtonun üçüncü göbekten torunu alacak yazacakta biz de ezberleyeceğiz????? neden bu böle bizi mahkum eden ne ? artık değişime karşı direnç işe yaramıyordu ve yaramayacak. siz artık kanunların değişmezliğinden söz ediyorsanız lütfen kendinizi bırakında tarihe gömülün

bir de cafein sana yakıştıramadım bunları ne demek yazdıkların yüzüne vurulur. sonra inkar edersin ........... ben seni böyle birisi olarak tanımıyordum ama bir an için hatan olarak görmeye çalışacağım. bana kesinlikle ön yargılar ile baktığını sanıyorum. ney se ben bukadar sabit görüşlü arasında fazla tartışmak istemem . birisi de oradan çıkış atasözü söylüyomuş. al sana atasözü cahil ile tartışma taşlaşırsın.burada cahil kelimesini sabit görüşlü olarak lanse etmek istiyorum

[ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 15:25 tarihinde, SON_SAVASCI tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
"aptal salak gerizekali şapşal" ?

vay be, sen bayağı bi düşürdün seviyeyi...

neyse, senin yazdığın mesajlar seni yeterince aşağılıyor zaten, bir daha üzerine gelmeyi yersiz buluyorum...

(ülen hadi hepsini geçtim, bari biraz akıllıca aşağılasaydın... "aptal salak gerizekalı şapşal"ı en son ilkokulda kızlardan duymuştum ben...)
Mesaj tarihi:
bisi sorcam kizil derililer türk ciksa ne olcak basiniz gögemi erceksiniz ne yapcaksiniz dünyada bir sürü türk var orta asyada sag solda yani kizilderililerde türkmüs degilmis bence pek önemi yok sonuçta bir olay oldugunda biz onlara yardim etmiycez onlarda bize bu bakadar basit ve acik
Mesaj tarihi:
kızılderililerin türk veya eskimoların türk olması bizim için önemlidir.çünkü ülkemiz ab hayalinden ne zaman uyanır da türk dünyasına yönelirse,işte o zaman bunlar sayesinde avrupa,afrika ve asyada tıkılı kalmayıp amerikalara açılacağız.türk birliği yani.
Mesaj tarihi:
@fırat;

onu en son enver paşa denemişti, pek de rahmetle anılmıyor günümüzde...

uyarayım da ben sevgili turancı arkadaş, patlamasın sonra... (elinde tabii... elinde patlamasın...)
Mesaj tarihi:
dünyada doğru düzgün kızılderili kaldı mı? kalmadı. türk olduklarını ispat bile etseniz ne yapacağız, arkadaşların dediği gibi amerika'dan toprak talebinde mi bulunacağız (bir taraflarıyla gülerler adama, iyi siz de ermenistan'ın talebini karşılayın anlaşalım derler). bu yüzden diretmenin anlamı nedir?

eskimolar türk olsa ne yazar, alaska'ya mı yerleşeceğiz bu saatten sonra?

artık turan hayalinin ne anlamı var? türki cumhuriyetlerde "soydaş" dediğiniz adamlar bile birbirlerini anlamadıkları için rusça anlaşıyorlar, bize en yakın türkçe'yi konuşan azerilerle bile gerek dil gerek kültür açısından ne kadar farklıyız baksanıza? kalkıp bu kadar farklı adamı tek bir ülkede buluşturmak ve süper güç olmaya kalkışmak... bence hiç gerçekçi değil, tabiri caizse "ütopya" olmaktan öteye gidemez.

bir türk gencinin kafasını bunlarla doldurup, "efendim yunanlar bu yüzden düşman, yahudiler böyle düşman, türkün türk'ten başka dostu yoktur, herkesi asalım keselim" diye hareket etmeye çalışırsanız, bırakın süper güç olmayı, cucumbik diye afrika ülkesi bile olamazsınız. o bakımdan ezberlediğiniz boş fikirleri bir daha sorgulayın efendiler, dünyada neler oluyor bakın, değişip güçlenmek için sorunların ne olduğunu görün ve ondan sonra ülkenizi seviyorsanız bu ülkeyi varolan dünya değerlerinin üstüne çıkartmak için çalışın. çok eleştirilen atatürk'ün 1923-1933 arasındaki 10 sene içinde yaptıklarını tekrar gözden geçirin, bu halk bu hızda hareket etmeye alışkın, neden bir daha yapamasın ki?

dilerim "haa hööö" diye karşı çıkmadan önce dediğim noktaları tekrar gözden geçirirsiniz. aksi takdirde tartışmaya bile gireceğimi sanmıyorum.

saygılarımla,
  • Yeni Oluştur...