Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kasa fanı sorunsalı

oper

Öne çıkan mesajlar

ya arkadaslar ben şöyle bişe yaptım ama doğru mu yaptım bilmiyorum.. şimdi kasanın fanından bayagı bi ses geliyordu hızlı calısmasından dolayı.. ben de deneme amaclı kabloyu ters taktım ve fanın deviri düştü.. aynı yönde de dönüyor..bilgisayar da cok sessizleşti ayrıca.. bu bi sorun yaratır mı sizce ?
Sosyal ağlarda paylaş

o fiş uclarını ters takmakda marifettir aslında , kasayasadece tek bi yönden giriyor olması gerek ;)

konuya dönersek, çok şaibeli gördüm bilgisayarının durumunu. eger elinin altında cpu ve mb sıcaklıgını gösteren programcıklardan varsa, direk acıp sürekli kontrol ediver. anakartın bios ayarlarında eger destekliyorsa, cpu ve mbnin alabilecegi max sıcaklık degerleri vardır, bu rakamlara ulaştıgında bilgisayarı kapatır. bu bölümü bul ve sıcaklıgı düzenle. oyun oynarken en heyecan verici yerde bilgiayarın kapanması söz konusu olabilir ama en azından, boot tuşuna basında açılacak bi bilgisayara sahip olmaya devam edersin. yinede özellikle işlemcilerin, aşırı yük altında iken çok hızlı bir şekilde ısındıgını da unutmamak lazım.

en mantıklı tavsiyem, sessiz fanlar satılıyor, sana uygun olan bi tane bulup onu kullan.
Sosyal ağlarda paylaş

cpu ve sistem sıcaklıgı 37 ye 40 derece..arkadasa sordum gayet güzel o zaman dedi... benim derdim ilerde bişe olmaması.. olmaz herhalde ama bilmiom artık =)

fiş uçları derken o 3 lü ince kablonun uclarının yerini değiştirdim (sagdaki ve soldaki. ortadaki kaldı) benim için gayet kolay oldu ya neyse :))

[ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 00:21 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

dc çalışan motorlarda kutupların (+ ve -) yani uçların yerlerini ters çevirdiğinizde aksi istikamete dönmeye başlar. bunu lise ve hatta ortaokul fiziğinden/feninden bilmeniz gerekir.

sadece ac~220v olan cihazlarda kutupların yönünü değiştirdiğinizde yön değişikliği olmaz.

her fanın sütünde dönüş yönünü gösteren işareti vardır. tavsiyem bunu kontrol etmendir. bir anda güç kaynağının yanmasına imkan vermemek gerek.

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

@karakedi.. yannız oynanılan oyunun en heycanlı yerinde bilgisayar kapanmasın da, kişi de eli böğründe kalmasın die, cpu sıcaklıı max değerini yükseltmek, oyun sırasında çok ısınan işlemcinin kapatılması yerine daha da devam ederke yanmasına ve makinenin de birdaha hiç açılmamak üzere kapanmasına sebep olabilir :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...