MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 bayağı bir zaman olmuştu. ilk http://forum.paticik.com/konu.php?id=117839 topicde başladı ne yalan söyleyeyim. gaza gelmiştim. zaten gezmeyi seven bir adamdım. türkiye'de 25 şehir falan gezmiştim. biraz daha farklı düşünüyordum. interrail hayalim vardı bari onu yapayım dedim. oturduğum evimden çıktım ve ailemin yanına geçtim. başladım para biriktirmeye.... gel zaman git zaman interrail vakti geldi. interrail biletini aldım, sağlık sigortasına kadar herşeyi yaptırdım.. amacım 2 bölge gezmekti ve uçakla gidip bölgeleri gezip geri dönmeyi planlıyordum yine uçakla.. tam sezon'a denk geldi gidebileceğim vakit ve uçak bileti bulamadım. tek bilet buldum oldukça pahalıydı, kısacası sadece uçak bileti parasına bir tur şirketiylede benelux turu yapabiliyordum. ve inanılmaz aksilikler çıktı bu interrail macerası için. neredeyse sinirden çıldırıyordum aptal aksiliklerden dolayı. fransa konsolosluğuna schengen vizesi almak için gittim. ilk defa gidiyordum fransa konsolosluğuna. ön kapıya geldim kapılar açılmadan 2 saat kadar önce.. sonra baktım ki hiç bekleyen yok. gittim kahvaltı ettim. tekrar baktım bekleyen yok. gittim kahve içtim.. tekrar gidip geldim derken şüphelenmeye başladım. bir konsolosluk bu kadar boş olamaz dedim. güvenlik görevlisine sordum. vize sırası arka tarafta dedi . bir gittim, en az 100 insan.. sıra aldım.. tabii o gün geçti... aklıma o sıralar yurtdışında eğitim düştü.. geçmişte de bir kaç kere başarısız girşimim olmuştu bu konuda.. yüksek masraflardan dolayı kaçmıştım hep.. ertesi gün fransa konslosluğuna tekrar gittim. herşeyim hazırdı, vizeyi alıp 10 gün sonra gidecektim ki, kapıda bana sıra gelmesine 10 kadar kişi kalmışken döndüm kapıdan.. gittim interrail biletini iade ettim. hazırlıklarımı iptal ettim.. hatırı sayılır bi miktar yanmıştı. fakat umrumda değildi, eğitime gidecektim.. bu sefer nerelere gidebilirim diye araştırmaya başladım. tüm araştırmalarım sonucunda en uygun yerin avustralya olduğunu gördüm. vize'ye başvurdum. yine defalarca aksilikler yaşadım, zaman zmaan yılma noktasına gelsemde devam ettim.. amacım 6 aylığına gitmekti, işlerin bu kadar uzaması yüzünden bir avantaj yakalamıştım. avustralya eğtim fuarı yapıldı, gittim. ve %50 indirimli bir yer buldum. yararlandım.. şimdi 11 ay oradayım gözüküyor. uzatılabilir vize almış oldum 10 aylık sınırı geçtiğim için.. ve belli olmaz vizemi uzatırım hayatım belki daha farklı olur, belki dönerim.. hepsinden önemlisi hayttaki bu ince ayrıntılar insanın kaderini nasıl değiştiriyor.. sabah 12:45'de uçağım var, jet-lag den aen az etkilenmek için sabahlıyorum..... :) edit: çok ilginç bir şekilde, şimdi dikkat ettim tam 1 sene olmuş 5 gün eksikle.. vay be... [ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 05:30 tarihinde, MartinLGore tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 umarım oraya gidince de aksilikler ya$amazsın :) o kadar uğra$tığına ve geçen 1 seneye değer in$. :) p.s:imla. [ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 16:09 tarihinde, Pyro tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pegasus_end Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 hayatinda basarilar dilerim,insanin emelleri dogrultusunda haraket edebilmesinden guzel birsey yoktur bu dunyada eminim ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 iyi eğlenceler ve yolculuklar. ben dum8ur vaziyetteyim ama şu an. interrail bileti alıpta uçakla gidip uçakla dönmeyi planlayan tek kişi olabilirsin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LoWNeR Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 bende herşeyi hallettim eğer bir aksilik olmazsa bu yıl önce tüm doğu illerini gezicem.yazın sonlarına doğruda hollanda - belçika - ispanya - fransa - isviçre gibi ib rotam var.avusturalya'ya 2 yıl kadar önce gitmiştim ve inanılmaz medeni ve güzel birülke.umarım mutlu ve başarılı olursun.her ne kadar daha evvelden bir iletişimimiz olmasa da her şey dilediğin gibi olsun ve pati'yi unutma :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 teşekkürler iyi dilekleriniz için.. 4 saat kadar önce vardım.. ve her yerim ağrıyor.. direkt bayılacam az sonra.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creus Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 arkadaşım avusturalytada, seninle aynı sebeb yani okumak için gitti.. dediği tek şey herşey çok güzel süfer ama hayatın biraz pahalı olduğu yönündeydi.. bide çok sıcakmış :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arina Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 sana ordaki yeni hayatında sonsuz başarılar dilerim.arkadaşın dediği gibi hayallerinini peşinden koşmak gibisi yok.birde onları gerçekleştirince tadından yenmiyo zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar