Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türbanlı sosyeteler de estetik yaptırıyormuşş

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
rahan ben yaşadığım yerlerin hiç birinde ezanın desibeli hakkında bir değişiklik fark etmedim. merak ediyorum artık senin imam sizin cama mı bağırıyor nedir?
şöyle söyliyim. taksimdeki kilisede çan sesleri azınlık olmalarına rağmen nasıl bir çoğunluğu rahatsız etse de etmese de o çan orda bulnabiliyorsa.. çoğunluğun dini gereği olan ezan da sonsuza dek çoğunluğun ülkesinde rahatsız olanları rahatsız edicektir. işte özgürlük ve hukuk budur ister rahatsız ol, ister rahatsız olma. ben şimdi otomobil seslerinden rahatsız oluyorum benim oturduğum yere 1km yakın otoyol yapılmıycak dersem şeyiyle gülerler adama. o yüzden laf ebelikleri yapma konuyu daldan dala uçuruyorsun.
Mesaj tarihi:
bak şimdi eğer, ben dışarda elimde megafonla atıyorum ki x desibelden yukarıya ses çıkartamıyorsam. mesela keyfim için mesela domates soğan satmak için. ezan da o x desibeli geçmemeli. eğer geçerse benim hakkımı gasp ediyorsundur. eğer x desibeli %10 geçiyorda kimse rahatsız olmuyorsa bu sefer benim de x desibeli %10 geçme hakkım vardır.
Mesaj tarihi:
senin sokakta seyyar bir şekilde domates sogan satman yasak!

kaldıki bu ezan insanların duyması icin okunuyor.
hukuk hukuk diye bagırıyorsun gidip bir dava acsana ezan sesinden şikayetciyim diye sana nasıl cevap veriyorlar gorursun..
Mesaj tarihi:
dedim ya şu üniversiteden kurtulayım görecez dava açınca neler olacak.

türkiye de durum nedir tam olarak bilmiyorum ama laik devlet için patates soğan satıcısıyla ezan onunla çan sesi birbirinin aynı olmalıdır. tabi diyanet işleri diye bişiyin olduğu laik bi ülkede bunun nası bi uygulaması olur bilemiyorum.
Mesaj tarihi:
seyyar sogan satıcısıyla (yani illegal bir satıcı) camii imamının ezan okumasını bir tutan bir insanla bosu bosuna tartışmışım ben.

bir tavsiye dava acmadan once daha onceden acılmış davalara ve sonuclarınada bakarsan senin icin kolaylık olur..
Mesaj tarihi:
aihm'ye kadar yolu var biliyorsun demi? onun da ateist ezan için izin veren emsal teşkil eden kararı var. yani günde x defa megafonla ibadet etmeyin diye ezan okuyabilecem.

ha ama diyorsan bu ülkede egemen olan benim inancım, benim ümmetim, benim söylediklerimdir, istersem 300 desibele dayarım gıkın çıkmaz.. o biraz zor paşam. senin istediğin ancak laik olmayan devlet düzeniyle olur onu da koruyan çok ilginç, enteresan kurumlarımız var.

edik; hayda bree e ben senin dinine inanmıyorum ki niye ezanı özel bişi olarak göreyim.??

idare hukuku diye bir kitap varmış onu bulayım akşama şu camiilerin kamu kurumu olma şeysine de açıklık getiririz. ama şindilik benden bu kadar. sindirmeye bakın.

[ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 11:57 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
hukuk böyle bişi işte kardeş.
şimdi referandum yapsak %90 apo denen iti asalım deriz. <-this is demokrasi
70*0.90 milyon emrah olsanda 1 bu adamın canını alamıyoz.

[ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 12:01 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
eh ama ezanı 300 desibele (uçak sesinden fazla bu) dayarsan ya da böyle 10-15 megafon yaparsan arada bi yerlerde hukuğa toslarsın sanırım.

ha bi de ilginç olan şu var ben aihm ye kadar gidip "tanrı yoktur tanrı yoktur" diye ezan okuma kararını çıkarttırırsam sen nedeceksin? peki ben o ezanı 300 desibele dayarsam nolacak? hadi çıkın işin içinden. ama egemen olan benim demeden.

[ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 12:13 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
desibeli kac onu bilmiyorumda 99 kişi rahatsız olmazken senin rahatsız olman kimseyi baglamaz. malasef kişiler ozel yasalar cıkartamıyoruz.. toplum denen şey izin vermiyor buna..
Mesaj tarihi:
hahahaha kaçmaaa istersen 99 kişi ol istersen 70*0.90=63 milyon ol yine o diğer 1 kişinin canına okuyamazsın. bu arada 300 desibel dediğim galba insan kulağına zararlı yükseklikte.. araştırmak lazım.

ayrıca benim de istediğim de ezan okumaya hakkım olacak onu da unutmayasın.

neyse ben kaçtım çalışmam lazıııım.
Mesaj tarihi:
diğer bir kişi otobus sesinden rahatsız oluyorsa diger bir kişide vapur sesinden diger biride motor sesinden.. diger biri ucak sesinden diger biri tren sesinden rahatsız oluyorsa ne olacak?
Mesaj tarihi:
otobus tren gemi sesleri gunde 5 kere hoparlorden ve gecenin körü dahil olmuyor ayrıca rahatsız oluyorum yani beni hayır rahatsız olmamalısın diye telkin yapmanın mantıgı nedir ki? rahatsız oluyorum birinin hoparlorden bagırmasına. dikkatinizi cekerim ezan okumasına degil yuksek sesle yayın yapılması rahatsızlık veren kısmı. ha bu degisebilecek birsey degil onu da biliyorum ama rahatsızlık veriyor. ben rahatsız olmuyorum diyebilirsiniz ama bebeginiz olunca inanın gecenin o saatinde ezan sesini duyunca yav yarın gidip rica edeyim geceleri biraz kıssınar diye dusunup sabaholdugunda unutuyorsunuz.
Mesaj tarihi:
rahatsız olmak değil kıstas.
o izin verilen herkes için geçerli olan x desibel. eğer otobüs x desibelden fazla ses çıkarıyorsa şehir içine giremesin, vapur x desibelden fazla ses çıkarıyosa iskelede ötmesin, uçaklar x desibelden fazla ses çıkarıyorsa ki muhtemelen çıkarıyolardır, şehir üzerinden alçalmasın.

aslında bana ne ya naparlarsa yapsınlar? x desibel üstüne çıkmasınlar.

mesela eskişehirdeki jetler de aynı şekil hatta onlar olabilecek en beter ezandan daha beter, ona da bi çözüm bulmaları gerekir. o da hukuksuz sayılıyordur herhal.

[ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 12:33 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
gecenin bir vakti gecen trenler vede sabagın korunde gecen otobuslerde beni cok rahatsız ediyor. ama değişrilemez bir şey oldugu icin şikayet etmiyorum. ben sabah yatagımda uyurken duydugumz otobus sesinden rahatsız ourken o otobos yuzlerce binlerce yolcu taşıyor oluyor o hatta.
ayni bazıları ezan sesinden rahatsız olurken 100lerce insanın duymak icin camlara cıktıgı gibi..
Mesaj tarihi:
istersen milyonlarca ol, tek bir sınır olmalıdır ve bu sınır camii için de, otobüs için de tren için de hatta eskişehir deki 1. jet ana üssü için de. aynı olmalıdır.

o belirleneni geçmeyecen ya da geçmek zorunda kalınıyorsa benim madur olmayacağım düzenlemeler yapacaksın. mesela al uçaklar tezek var sanki karadeniz üzerinden dönüyorlar yeşil köy marmaranın dibinde dön ordan. kafamı şişirme.
Mesaj tarihi:
nae olayı yanlış algılıyorsun. ben ezandan degil yuksek sesle birinin bagırmasından rahatsız oluyorum hoparlor ile. yoksa ezan sesi anlamasamda gayet guzel ve ninni gibi bir ses.
  • Yeni Oluştur...