rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 camii ve benzeri yerler hicbir kanunda kamu kurumu olarak tanimlanmaz dini alan tanimi icine yerlestirilirler yani: cami, kilise, tapinak, mezarlik, manastir veya benzeri ibadet yerleri. seriat butun yasami dini alan olarak gorur, medeni demokrasiler ise dini alan`i yukarida tanimi yapildigi sekilde gorur. tartisma da buradan cikiyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 çok alakasız bir ayrıntı olacak da, bi üstteki mesaja "hö?" demek için atlıyorum konuya, "mezarlık" ne alaka abi ya? ciddi ciddi bir tartışmayı okurken birden gülme tuttu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 ben bayıldım bu topicten artık:d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 bu ne ya? sekseninciye laf yine nereye geliyor. burda şeriata dönmeliyiz diyen var mı? yada şu an ki düzenin hataları yok diyen? hiç birşeyi okumadan konunun içine 4 burgulu artistik dalış yapan adamlar da kim neyi savunuyor diye fark edemeden öylesine birşeyler yazıyorlar. sevgili rahan sence bir devlet okulu kamu binası mıdır? aslında bende de hata var bu soruyu başta sormalıydım sana. işte bir okulun devletle bağı bir caminin devletle bağından farksızdır. ha keşke elm arkadaşımızın bahsettiği şekilde olmasaydı şu ülkedekiler de bağımsız olabilseydi din ve devlet tamamıyle ama olamıycak ne yazık ki hiç bir zaman. benim bahsettiğim ben rahatsız oluyorum ezan sesinden. toptan kaldıralım ezan seslerini, yada ben türbanlılara gıcığım hepsini bombalıyalım demek mantıklı mı? senden daha fazla şu ülkeye hayrı dokunmuş, senin tam zıt fikirlere sahip olan bir adam ben kıl oluyorum başı açık kadınlara hepsini yere gömüp taşlıyalım, recm edelim. kilise neymiş, inanmamak neymiş bunları ortadan kaldıralım hepsini yakalım derse aranızda pek fark kalıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 uclarda olmak her zaman kötüdür de, ezan konusunda katilmiyorum acikcasi, ezan gayrimüslimlere bir dayatma olarak geliyor bana. istiklal marsi demissin bi yerde, gereginden fazla dini unsur iciriyor mehmet akif ersoy sebebiyle, ama cok güzel bir mars. yani ondan örnek vermek pek dogru degil bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 sonuçta o marş gereğinden fazla dini unsur içermeseydi, hiç bir marş olmazdı. o beğenmediğiniz din sayesinde makinalara karşı süngülerle atalarım veya atalarımız korkmadan koşarak gidebilmiştir şehit olmak düşüncesi ile. o beğenmediğiniz türbanlı analar taşımışlar cepheye mermileri. ezan konusuna gelince makul şeyler istenilmeli bence. ezan istemeyen 1 emrah karşılığında ezan isteyen 100 tane emrah çıkar bu ülkede. ben hiç bir zaman kilise çanı duyduğumda rahatsız olmadım ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 "emrah" kötü bir örnek oldu gibi... "emraah koş , ezan okuyolar" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 hahaah. emrah yetiş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 yok ortada dini begenmemek yok yanlis anlamissin, sadece günümüz sartlari biraz farkli. can ezan gibi degil, canda bir dini icerik veya unsur yok. ama bir gayrimüslim, inanmadigi bir tanriyi öven icerigi günde 5 saat dinlemek zorunda. ben hep su sekilde düsünüyorum sahsen, bir hristiyan olsam rahatsiz olur muydum ezandan? evet, inancimin gecersizligini simgeleyen bir inanc sistemini günde 5 vakit öven birsey beni rahatsiz ederdi. cana benzer bir sistem gelse cok daha saygi dolu bir hareket olur bence gayrimuslimlere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 yok be penth. tamam haklısın da sonuçta övülen şey iki tarafın da inandığı şey oluyor. hadi tamam o da bir yere kadar ama uykum bozuldu lea! ezanları keselim yeterin flashberk tarzı animeler olur sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 @penth; varsayımlara göre konuşuyorsun abi, sanırım bu yüzden bu fikrine karşı çıkıyorum... "topla pılını pırtını, git bu ülkeden beğenmiyosan" demek kolaydır, yanlıştır, sanırım hemfikiriz bu konuda... ama toplumunun büyük bir çoğunluğunun müslüman olduğu bir ülkede yaşayan bir insanın, bunu gözönüne alıp kabullenmiş olması gerekir... bu fikri şu noktaya kadar savunuyorum, sadece yeterli sayıda cami olur, her köşe başında olacağına, müslümanların dinine gösterilen saygı, aynı oranda gayrimüslimlerin dinlerine de gösterilir -verdiğin çan örneğinde olduğu gibi- o zaman çıkıp da "rahatsız oluyorum kardeşim!" diyenin karşısına çıkarım, ezan duymaktan haz almasam da, hakları vardır çünkü... ama şu anki yapıya baktığımız zaman, yüksekçe bir binaya çıktığınız zaman, dam sayısı kadar minare görmek, ister istemez insanda bir tepki oluşturuyor... p.s : (bu arada, istemeden de olsa konuyu yine "cami sayısı"na getirdim. tartışma konusunun esnekliğinden kaynaklanıyor efendim, kastî birşey yok, kusura bakmayınız...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 konu zaten cami sayısına geldi bir ara yine değişir. neydi o semra remixi. daldan dala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 once oku anla, bilmeden sallama demisler. cami hukukta kamu alani olarak gecmez dini alan olarak gecer. okul essek gibi bir kamu alanidir. aman banane ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 arkadaşım rahatsızlık verme.. kamu: hep, herkes,evren, bütün ve halk anlamına gelen bir kelimedir. caminin de okulun da herkese açık yerler olduğu ve bu görevin devlet tarafından bizim vergilerimizle yürütüldüğü için her ikisi de kamu binasıdır. devlet hastaneleri, devlet öğrenci yurtları gibi camiler de aynı kulvardadır. yeter artık son verelim bu konuya bıkkınlık geldi. [ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 03:10 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 yani camiler kamusal alandır hmm.. bunu gerçekten istediğine emin misin? ayrıca verdiğim linkteki kaymakamın açıklamasını bir okuyabilir misin? orda camii ye asılan bayrak neden indirilmiş. (daha güzel kaynak bulacaz da şindi bu yasaları karıştırmak faln lazım galba) dini beğenmiyoruz diye bişi yok. beni ırgalamaz senin hayatın senin seçimlerin. tek isteğim var beni o seçimlerin içine katma. said: ezan konusuna gelince makul şeyler istenilmeli bence. ezan istemeyen 1 emrah karşılığında ezan isteyen 100 tane emrah çıkar bu ülkede. ben hiç bir zaman kilise çanı duyduğumda rahatsız olmadım ayrıca. o 100 emrah 1 emrah'ın hakkını gasp edemez. haberin ola. said: devlet hastaneleri, devlet öğrenci yurtları gibi camiler de aynı kulvardadır. sen böyle saçmalamaya devam ettikçe bitmeyecek pek tartışma. camiiler müslümanlar hususi alanıdır ve devlet kurumu olamaz. eğer devlet kurumu olsun diyorsan zaten bu şeriat demektir. said: toptan kaldıralım ezan seslerini, yada ben türbanlılara gıcığım hepsini bombalıyalım demek mantıklı mı? ikisi aynı şey olur mu yau? bak bakayım yukarda ben şiddetle ilgili ne demişim? bak bakalım yukarda sufi megafonu hayvan gibi açıp böğürtü şeklinde ezan okuyanlar için ne demiş. ikisini beraber savunuyoruz gibi bi durum yok. benim türbanlılarla derdim ya yok. ezan da uyandırmadığı sürece problem değil. ama sen namaz kılacaksın diye beni de uyandırman hakkatten haksız bişi. sen kıl namazını beni niye uyandırıyon ki? [ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 10:42 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 o 1 emrahta 100 emrahin talebini gormezden gelemeyecegine gore bos bir tartisma olur o isleri birakin once . sonra camiiler devlet kurumu degilse neden imamlari diyanet atiyor . diyanet devlet kurumu degilse neden web sitesinde gov.tr diyor ? turkiyede her is arap saci . bu tartismalar asar bizi . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 rahan 100 emrah 1 emrahın hakkını gasp edemiyorda nasıl 1 emrah 100 emrahın hakkını gasp edebiliyor? ole ütopik şeylerden konusuyorsunuz ki. herkes iyi anlasın ve bellesin bunu ezan sesleri asla susturulamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 ben o 100 emrah için bi ton şey yaparım da problem o değil. ezan eğer etrafındaki insanları rahatsız edecek ses düzeyinde ve çirkinlikte oknurusa haksızdır diyorum. "haksızdır" yani kalkıp ben bu ülkenin sahibiyim istediğimi yaprım hakkımdır demeyin. ülkeye sahipsek ben de en az senin kadar sahibim. ibadethane alanı diye geçiyor camiiler anladığım kadarıyla farklı bi şey, dokunulmazlıkları falan var içeriye sığınanı dışarı çıkaramıyorsun suçlu bile olsa. ama devlet kurumu olması mantıklı mı yani bi lisede öğrencinin attığı adımın sınırı, giydiği üniformasına kadar herşeye karışır devlet. böyle bir karışma ihtimalinin camii için de olmasını mı istiyorsunuz ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 rahan camii zaten devlete bağlı aslan parçası. önce dıyanete sonra da başbakanlığa bağlı ta 1924ten beri yeter artık boş laflarından gına geldi. 100 emrahın hissesi 1 emrahın hissesinden daha fazla ve 100 emrahın dediği olucak. doğru yada yanlış hadi tek taraflı düşünmeyi bırak artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 rahan camiide okunan hutbeyi bile devlet belirliyor daha ne kadar karisabilir ki devlet camii ye . laiklik laiklik al sana laiklik iste . turkiyede devlet dinin her turlu isine karisir . cemevleri ibadethane degildir der , patrikhaneyi kabul eder ama laikim ben diye patrikhanenin ruhban yetistirmesine izin vermez ve daha neler neler . turkiyenin kicinden uydurdugu laiklik anlayisiyla olmasi gerekeni karsilastiriyorsun sen . italyada danistay hac okullara girebilir der biz ogretmen okul disinda bile basini kapatamaz deriz . bu ulkede kalifiye din adami yetistirecek hangi kurum var ki kotu okunan ezani bu tartismaya sebep gosterebiliyorsun ? neyse dedigim gibi bu islere bir cozum bulunacaksa cok genis dusunup akilli isler yapmak lazim . 1000 lerce sorundan olusan bir yumakta gundeme gore bir ipin ucunu cekistirip duruyoruz her seferinde . ondan bos beles tartismalar oluyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 istersen 1000 emrah ol yine 1 emrahın hakkını gasp e de mez sin. türkiye demokratik laik hukuk devleti aç bi sözlük karıştır. böyle yapmaya kalkanları hilafeti bile getirirsin diye gazı alanların durumunu tarihten izleyebilirsin. camiilerin devletle alakasını devlete göre sınıflandırılmasının kanundaki yerini bulur bulmaz konuşucaz o konuyu tekrar. boş laf boş laf kiminkiymiş görecez. @huun;az yukarıyı incelersen, diyanetin varlığının da laik devletle çeliştiğini söylüyorum. olmaması lazım bunun. karışamaz devlet camiinin içinde olana. ayrıca tam tersine camiiyle ilgili olan şeyler de devleti ırgalamaz. yani ırgalamamalı. yanlız tek bir sorun var ezan camiinin dışına taşıyor onun da belirli standartları olmalı. [ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 11:28 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 akıllı bıdık. 1 emrah 100 emrahın hakkını nasıl gasp edicek? o yüzden salak saçma isteklerde bulunmayın. gelmiş bana laiklik dersleri veriyor senden daha laikim evladım ben. sen değil misin türban yasağı kalksın kamusal alanlarda diyen? ben kalkmasın diyorum her ne kadar ezandan rahatsız oluyorum ezan engellensin saçmalığına karşı çıksam da. [ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 11:26 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 rahan bu hak gasp etmek deil demogoji yapma 100 muslumanın oturdugu bir mahallede bir gayri muslum ezan sesi duymak istemiyor diye ezan sesimi okunmayacak bunu mu savunuyorsun? rahatsızlık varsa gayrimuslım oldugu icindir. sorun bakayım musluman birine hic rahatsız oluyormuymuş ezan sesinden... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 gasp etmektir arkadaşım eğer ki o megafonun sesi normalde inanç dışı bişi için izin verilenlerden yüksekse gasp etmektir. ister beğenin ister beğenmeyin. hepsini kapatın gibi ütopik bişiyi söylemiyorum sesin standardı olmalı diyorum bu kadar basit ve eğer standart dışıysa camiden çıkan ses haksızdır diyorum bu hak sız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 cami mikrofonun inanc dışı ne cıkabilir mac yayını felan mı yaptıklarını gordun? ses kime gore kotu duzeyi kime gore cok? neysesi demokratik bir ulkede yaşıyorda bu tur kararları alacak insanları halkın cogunlugu seciyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar