Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türbanlı sosyeteler de estetik yaptırıyormuşş

MaUWw

Öne çıkan mesajlar

isteyen istediğini yapar bana saldırmadıgı sürece. nasıl ?
sivas olayları daha yeni konya'da saldırıya uğrayan gazeteci kadın gibi v.s.
sen devlet olarak, benim vergimle; inançsızlar gerizekalıdır, ruh hastasıdır gibisinden yayın yapacaksın (bkz. diyanet yayınları), günde 5 kere kafamı şişereceksin (camiler kadrolu imamlar), yılın bir ayı boyunca gecenin bir vakti sokakta davul çalan adamlar gezecek! sonra da inanç özgürlüğü diye nara atacaksın!

bu nasıl inanç özgürlüğü ? bir tek sunni şeriatçılara yarıyor?
onun dışında kimseye faydası yok!
ne alevi, ne hristiyan, ne yahudi, ne ateist, ne deist, ne şii ...

bırakın bu işleri zaten aihm 100 tane türban davasını reddecekmiş. bkz. hürriyet. yani yemezler bu ayak oyunlarını.

farz marz hikaye. insan olmak lazım, insan.
Sosyal ağlarda paylaş

hayir geffen,
demokrasinin, ata'nin yaptiklarinin, bunlari yoketmek isteyenler tarafindan sömürülmesine daha fazla dayanamiyorum artik, olay bu.
bagnazlikla, sunla bunla alakasi yok.

ya herkes kendi icinde istedigini yapar, istedigini inanir, ama bir gercek var, o da armra'nin yukarda yazdiklari.

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 16:20 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

armra ezan kafanı mı şişiriyor cicim? de get o zaman başka bir ülkeye. Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşının içinde ezanla ilgili gereken şey yazıyor. ha ezan rahatsız ettiyse hangi ülkenin muhipiysen git oraya. orda da çan sesleri rahatsız etmesin seni.
ezan sesinden rahatsız oluyormuş, ramazan davulundan rahatsız oluyormuş. ya sen vergi veriyorsun dimi? o zaman şöyle yapalım paşam. otobüslerin motoruna susturucu takalım sen seyahat ederken sağar gibi hiç bir şey duyma. kuşların gagalarını bantlıyalım ötmesinler.
oha ya hal 5 ken yobazlar 10 der bunlar da 0 diyor. en iyisi siz birbirinizi yiyin akıllı adamlarda ardınızdan rahat etsin.
Sosyal ağlarda paylaş

penth Ata'nın yaptıklarını kim yok etmeye çalışıyor söyler misin? estetik yaptıran türbanlı mı? yoksa ezan okuyan imam mı yada ramazan davulcusu mu? Atatürk'ün yaptıklarını değiştirmek isteyenler varsa onlar laik olduğu yerde hapislerde sürünüyor. bknz: kaplancılar
şunun farkına varın artık başı açık kadınımıza kötü gözle bakandan, inancı için adam gibi baş örtüsü takmış işine bakan insanlarımıza kötü gözle bakan da bir. bölücülük falan diye şikayet ediyorsunuz. bölücülük tek taraflı olmuyor bunu bilin.
Sosyal ağlarda paylaş

şiddetle çözüm olmaz. kabul etmiyorum. faşizanlıktır.

birilerini şeriatçı addedit kesip biçemezsin. şeriat düzeni getirmek için örgüt kuranı, şiddet uygulayanı kesip biçersen hadi bi derece.ama zaten onları da kesmiyoruz uzun zamandır zira hukuk diye bişi var.

birilerini keseceğsen benim gibileri de kesecen önce penth.

said:
armra ezan kafanı mı şişiriyor cicim? de get o zaman başka bir ülkeye.
bu ülke müslümanların ülkesi değil mustafa kemal atatürk'ün kurduğu laik demokratik hukuk devletidir. . ne sen ne senin inancın ne senin ümmetin buranın sahibi değil. kimseyi kovamazsın. bunu kafana çıkmayacak şekilde sok.
Sosyal ağlarda paylaş

rahan olayı bilmiorum da bu ülke hepimizin ve atatürkün kurduğu bi ülke.atatürke ait bi ülke değil.cumhuriyetten bahsedioruz.atatürk de müslüman sonuçta.sadece senin mesajını okudum kızmışsın belki birine de düzeltmek istedim.
el olarakda,sosyete kesimine girmiş,yani yaşam tarzı ona benziyen insanlardan ve bu hayatı kabullenenlerden zaten nefret ediorum.estetiği genel olarak bu kesim yaptırıo yada şöle diim daha yaygın onlar arasında.her hareketinden nefret ediorum onların türbanlı türbansız dahil hepsi.

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 16:45 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evet burası mustafa kemal atatürk ve yanındaki bir yığın kahramanın kurduğu bir hukuk devletidir.. hukuk devleti olduğu için de çoğunluğun dini olan müslümanlığın gereği olan ezan müslümanlık çoğunluğun dini kaldıkça bu ülkede okunacaktır.
namaz kılıyor muyum? hayır. günde kaç kere ezan okunur biliyor muyum? ne yazık ki utanarak cevap veriyorum hayır. ama en azından hukuk'u bilen biri olduğum için birlikte yaşadığım vatandaşlarımın çoğunluğunun inandıklarına, gereksinimlerine engel olmuyorum, hakaret de etmiyorum. ben bu ülkeyi böyle seviyorum ve bu ülkenin değiştirmesi gereken kusurları listesi yapılsa, ezan okunması gibi şeyler o liste de yer almaz.
ha rahan magazinciler gibi bir cümleyi koca bir yazının içinden çekip demek istediğimi çarpıtma.

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 16:49 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sen hukuğu nerenden anlıyorsun yahu?
hukuk çoğunluk azınlık bakmaz dikkatini çekerim.

çoğunluk olsan da kimsenin hakkını gaspedemezsin hukuk bunu garanti eder.

türkiyenin %99.9999 u da bir insanın asılmasını istese de onu asamazsın, hukuğa aykırıdır.

malik, sahip olmaktan bahsediyorum egemen olmak. bu ülke kendine türk diyen herkesin ülkesi ve herkes eşit derecede sahip. ve egemenlik milletin, ne bir inancın ne bir ümmetin ne başka bişiyin. bu arada nickim var benim rahan diye adam demeyesin diye yazıyor orda.
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla alakasız olucak ama..
bir adam adı aklıma gelmiyor eve giderken muz kabuğuna basıp düştü. neydi o adamın adı ya.. ha hatırladım. rıfat eve gelirken amuz kabuguna basıp kaydı
yerine
rıfat eve gelirken muz kabuğuna basıp düştü yazsank okuyanları yormamış oluruz. sonuçta mesajı göndermek için vaktin var bol bol düşünebilirsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

ezan kafa şişirmez diye birşey mi var? adamın biri anlamadıgım bir dilde hoparlörden bagırıyor ve evim camiye baktıgı için bazen rahatsız oldugum oluyor. ama bu rahatsızlık sesin yuksekliginden kaynaklı, ezan okunmasından degil. yani ezan sesinden rahatsız oluyorum diyen birine git baska ulkeye deme hakkın yok. hatta kızlar ufakken birkaç kere imama gidip sesi kısmasını haykırasım gelmişti surekli bebek uyandıgı için. sonra alıstılar yuksek sese.

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 16:55 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@rahan:sakin ne bu sinir:)pardon diim bende ozman rahatsızlık vermişiz farketmeden adam diyerek.

dediklerini dışında bi şey demiorum dediğim gibi egemenlik olarak belirtmeden yukarda müslümanların değil hani laiklerindir gibi bi anlam çıkarttım.sonuçta senin dediğin gibi diorum bende öle düşünüorum.

(yalnız harbi gerilmiş baya ortam höh)
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi rahan seviyenin ne olduğunu hukuku nerenden anlıyorsun gibi cümleler yazarak belli ediyorsun. ama rica ediyorum seninle adam gibi konuşmaya çabalarken benimle bu şekilde muhattap olma. ailenden, çevrenden bu şekilde görmüş olabilirsin bu beni bağlamaz.
konuya gelince..
hukukta her zaman niceliğe bakılmaz tabi. arzu edilen istenilen şeyin mantığına ve gereğine de bakılır. niceliğe ve niteliğe bakıldığı durumlara da bol bol örnek verilebilir. ama sen ben uyuyamıyorum vergi verdiğim halde? ezan okunmamalı dersen. bunu hukuken yorumlarlar ve hem nicelik olarak hem nitelik olarak mantıksız önerinle kaybedersin. düşeş.
akıllıyım bilgiliyim diye geçinirken milletin ibadetine inancına nasıl böyle müdahale hakkına sahip görebilirsiniz kendinizi anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kesme bicme olayini cok büyütmüssünüz ilk olarak
ani yaptigim bir cikisti, benim düsüncelerimi az cok biliyorsunuz fasizm ile paralel noktasi yoktur ki oraya da yazdim adami fasist yapar bunlar diye.

ha kesin bir nokta var, hukuk mukuk hak getire. görüyoruz iste hukugu, yürütme yargi ile kapisiyor, basbakan bizzat yargiya dayilik tasliyor. bu daha gider ayrica bu haliyle de kalmaz.

su halindeki hukuk sistemi bu sorunu cözmekten cok uzak. bu tabiki asalim bicelim demek degil, ki her seyden önce birer insan olarak karsi cikmamiz lazim böyle birseye, ama mesele cehalet ve bu cehaletten yararlanan insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bir başkasını ülkeden kovmayı isteyecek kadar seviyesiz birisiyle konuşabiliyorsam herhalde senin için de sorun olmaz. beğenmiyorsan tartışmayı burda bitirebilirz de bana dokunmaz

şimdi sen ibadetini yaparken hani olur da megafonunu benim yatak odamın penceresine dayarsan, beni saat 5 te uyandırırsan ben orda rahatsız olurum. ve müdahele etmeyi isterim.

peki hadi biraz hayal edlim, teorik teorik. şöyle bir şey yapayım ben günde 3 defa (5 de değil bak) megafonla senin evinin dibinde seni uyandıracak şekilde veya diyelim evden birisi hasta olduğunda onu rahatsız edecek şekilde;
"tanrı yoktur tanrı yoktur! tanrıııııı yoktur tanrı yoktur! keeendinizi kandırmaaayın! ilahi adalet yoktur! dua yoktur kader yoktur! gelecek belirsizdir! tabular yoktur! blablabla" böyle daha buna benzer bir ton şey söylesem. sen naparsın? bana bunu söyle?

dur aslında cevabını ben söyleyeyim bu ülkenin %99 u müslümandır bu ülke müslüman bir ülkedir vs.. vs..vs..

said:
hukukta her zaman niceliğe bakılmaz tabi. arzu edilen istenilen şeyin mantığına ve gereğine de bakılır. niceliğe ve niteliğe bakıldığı durumlara da bol bol örnek verilebilir. ama sen ben uyuyamıyorum vergi verdiğim halde? ezan okunmamalı dersen. bunu hukuken yorumlarlar ve hem nicelik olarak hem nitelik olarak mantıksız önerinle kaybedersin. düşeş.
bu kadar kelime yazıp hiç bir argüman sunmamayı nasıl başarıyorsun hayretler içerisindeyim.

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 17:42 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben türbanın erkeklere küfür olduğunu düşünüyorum."sizi basit yapılı hayvanlar saç telimi görseniz tahrik olursunuz gibi."
bu türbanlı organizmalar taktıkları ninja elbisesine göre yaşamıyorsa demek ki koyundurlar.babasının yada kocasının koyunu.bu ikiside değilse bölücüymüş laik türkiye'yi tehdit ediyor da olabilir.türbanlılar sevmek için hiç bir sebebim yok nası burda tikkylerle dalga geçiyorsa millet türbanlıylada geçer.hadi hurma yemeye!!!!

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 17:42 tarihinde, elm tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

beğenmiyorsan bu ülkeden gidebilirsin demekle senin bana tartışmayı beğenmiyorsan burda kesebiliriz demek aynı kapıya çıkmıyor mu yerli aynstayn.
kimse seni uyandırmak için megafonunu pencerene dayamıyor. kimse seni sallıyor mu acaba onu düşün? ha rahatsız mı oldun? o eve taşınırken bunları akıl edicektin. camiye en uzak evi seçicektin. camiden önce sen mi vardın o zaman yapılmasını engellemeye çalışıcaktın. imza toplıycaktın ama kimse bu forumdaki gibi medeni değil. senin yaptığın anti din yobazlığı gibi din yobazlığı yapan biri denk gelir ve kafana çakardı bir tane.
caminin halka, senin evinin ise sadece sana yararı var. o yüzden sen bu sistemde mini minnacık bir çarksın. omleti yumurtayı kırmadan yapamazsın bu yüzden de senin gibi adamlar çıkacak ve görmezden gelicektir hukuk için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...