Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türbanlı sosyeteler de estetik yaptırıyormuşş

MaUWw

Öne çıkan mesajlar

bak
abso ne demiş:
isteyen mini etek giyer isteyen, başörtüsü takar beni ilgilendirmez. yeterki benim ne giydiğim yaptığıma karışmasın

şunu anlayın işte karısmayın karısmayın. istedigini giyer istedigini öper istedigini icer. sana mı soracaklar nasıl yaşamaları gerektigini.
Sosyal ağlarda paylaş

bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı doğru değildir. sanane diyemezsin. aynı toplumda yaşıyoruz. bugün benim ne giydiğime karışmayan insan, henüz yeterli gücü elde edemediğinden karışamamaktadır. gün gelir ona da karışmak ister. bugün devlet dairelerinde dekolte giyen bayanlar avlanıyor sırayla. karışmıyorlardı?
Sosyal ağlarda paylaş

nerde kaldı insanların inanc ozgurlugu?
artık kuranı kerimde yazanları uygulamalarına da mı karısacaksınız. kuranda başortusu takılacak diyor takan takıyor. kimseye neden takıyorsun yada takma diyemezsiniz.

hukukî lâiklik ise, temel hak, özgürlük ve eşitlik ilkelerinden hareketle, doğrudan doğruya devletin yürütme organ ve ilkelerinden ayrılması prensibine dayanır. ilke gereğince devlet hiç bir dini tanımayacağı gibi, fertlerin bir dine sahip olma ya da dini ihtiyaçlarını tatmin etmedeki tavır, davranış ve eylemlerinde mutlak özgürlüklerini kabul eder. devlet, dini kurallara dayalı kanunlar çıkaramayacağı gibi, dindarların dini yaşantılarını olumlu veya olumsuz yönde sınırlandırıcı ilkeler dikte edemez.
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla ilgili verilecek bir cevap yok. türbanlı kadın iç çamaşırı alıyomuş. eee??

dün bizsiziararız o soruyu ilk sorduğunda, bu soru tartışma yaratır sorma demiştim. mesajım silindiği için bu sefer cevaplayayım bari dedim. cevap veremeyeceğim bi konu yok merak etme. siz de her köşeye sıkıştığınız da bari şu suçlamayı yöneltmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

atatürkün devrimlerinde modern giyim tarzı vardı eskiye dönüş değiş.devrimleri ihlal eden herşeye karışma hakkını kendimde görürüm çok kısa etek giyene de karışırım türban takana da
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi böyle güzel kelimeler kullanınca haklı olduğun gibi bi imaj veriliyo sanırım.. neyse, benim dediğimle hala ilgisiz. devlet dairesindeki kadının kapalı giyinmesine karışılmamalı.

sen şimdi bana bu insanların bir gün gelip de yeterli güce sahip olduklarında, insanların nasıl giyineceğine yaşayacağına karışmayacağını mı sölüyosun?
şöyle anlatiym sana basit kelimelerle, imam hatip yasaları, açılışı kapanışı herşeyi, devlet dairelerinde dekolte giyen bayanların uyarılması kapalı giyinmesi konusunda tenbih edilmesi, türban'ın üniversitelere girebilme sınırlandırılmasının kaldırılması. ve daha niceleri. şimdi hala gelip de savunmamalısın bana fikrini.

son olarak, türban ve başörtüsü aynı şeyler değil. başörtüsü takan insana laf edemezsin deme bana. hem bilmemek, hem de mesajımı düzgün okumayışından kaynaklanan sorunları bana yansıtma. önceki bir mesajımda dedim ki, dini inançları doğrultusunda saf bir amaçla baş örtüsü takan insanlara saygım vardırş.
Sosyal ağlarda paylaş

karışamazsın bizsiziararız. o insan o eteği giyerken veya baş örtüsünü takarken kötü bir amaçla giymiyorsa, amacı tahrik, veya bölücülük değilse karışamazsın. seni tehdit etmeyen unsurlara karışamazsın. kimse kimsenin iyi amaçlarla yaptığı şeylerde özgürlüğünü kısıtlayamamalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

kiyafet devrimiyle nae...o zaman türban yoktu normal başçrtüsü takılıyodu tarladıki kadınlar tarafından şehirlerde zaten yaygın değildi...türba sonradan çıktı o zaman olsa emin ol yasaklanırdı
Sosyal ağlarda paylaş

devlet dairelerinde kılık kıyafete uymayanlar tabi uyarılacaklar. universitelere hala başortusu ile girilmiyor.
bu insanlar senin mini etek giymene neden karıssınlar?
başortusu ne ideoloij bir kavramı yukledinmi oluyor turban. boyle yapınca insanların inanc ozgurlugu kısıtlanmamış oluıyor. guyaaa tabiki. halbuki kimse sormuyor kızım sen neden takıyorsun bunu suan universitelere girmye calısıpta giremeyen binlerce genc kızın hangi ideloijik amaclarla okula sokulmadıklarını acıklarmısın?
Sosyal ağlarda paylaş

e girmicekler tabi, sembolize ettiği şeyin insanları rahatsız ettiği, o sembolü kullanan asıl insanların, baştaki insanların amaçları düşünüldüğü göz önüne alınıcak olursa eh.. takmasınlar kardeşim. sanki bilinçli takıyolar babaları ne derse onu yapıyolar. madem eğitim istiyolar katlansınlar orda takmamaya. bölücülük de mi özgürlük artık.
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki bilincli takıyorlar. hicbir de ideolojiyi savunmuyorlar sadece dini inançlarını yerine getiriyorlar..
derseniz ki ulkemizde dini inançlara sayı yoktur...

hukukî lâiklik ise, temel hak, özgürlük ve eşitlik ilkelerinden hareketle, doğrudan doğruya devletin yürütme organ ve ilkelerinden ayrılması prensibine dayanır. ilke gereğince devlet hiç bir dini tanımayacağı gibi, fertlerin bir dine sahip olma ya da dini ihtiyaçlarını tatmin etmedeki tavır, davranış ve eylemlerinde mutlak özgürlüklerini kabul eder. devlet, dini kurallara dayalı kanunlar çıkaramayacağı gibi, dindarların dini yaşantılarını olumlu veya olumsuz yönde sınırlandırıcı ilkeler dikte edemez.

o zaman laiklige aykırı olur.

derseniz ki başortusu dinde yoktur.

"mümin kadınlara da şöyle: gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. zinet yerlerini açmasınlar. bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. ey müminler! hepiniz allah'a tövbe edin. böylece korktuğunuzdan emin" umduğunuza nail olasınız" (en-nûr, 24/31).

o zamanda kurana aykırı olur.

belki kuran size birşey ifade etmeye bilir ama ifade eden birinin nasıl davrandıgına karısamazsınız. eger ulkeyi bolmeye calışanlar varsa geregini yapacaksın ama bunun cozumu genc kızları okula almamakla olmaz.

bir pankart vardı gecen.
haydi kizlar okula alinmamaya!
Sosyal ağlarda paylaş

bugün okula girecekler yatrın devlet dairelerine sonra cumhurbaşkanın eşi türbanlı olacak yavaş yavaş şeriat getircekler...yemezler canım kusura bakma hala uyumayan bi dolu insan var okula girecekse paşa paşa çıkarcak türbanını girecek bu ülke kuranla değil anayasayla yönetiliyor ve anayasanın hükümlerine uymayacaksan buyur seni irana alalım orda kuranın dediği herşeyi yaparsın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...