MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 geffen o beğenmediğiniz türbanlı anlar taşımış cepheye silah diosun, atıosn cnm. onlar türban takmıolardı, başlarını bi örtüyle gelişi güzel bağlıolardı. türban dediğimiz şey çok daha farklı. anadolu kültüründen geldiği idda edilen, aslında yobaz ve tamamen dindışı, ayrıma teşvik eden şey. senin dediğin analar baş örtüsü takıolardı. benim babanem de baş örtüsü takar ama saçı başı görünür. arada kocaman bi fark var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 bak mauw o insnlar canları istedigi için başortusu takıyorlarmış ama islam dini saclarınız gorunmesin diyor bu insanlarda bole takıyor. yobazlıkla hic bir alakası yok kuranı kerimde bole yazdıgı icin bu şekilde takılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 cepheye gidenler arasında, bugun "kara çarşaflı" denen ve sadece gözleri görünen kişiler olduğunu sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 hoyda bree kendi giysisini de savunamıyor. "size ne evladım, keyiflerinden takıyorlar, canları kafalarını çiçekli böcekli şeylerle örtmek istiyor, kot pantolon anadolu kültüründe yok da yasah mı giymesi?" deseneeee yauu off.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 nae kuranı kerimde yazıo da neresinde saçınızı başınızı örtün yazıo.?? allah akıl fikir vermiş 21. yüzyılda bazı şeyleri bu güne uyarlamak gerek. o zmn erkekler hayvanlar gibi gördüğü her kadına saldırıomuş demek. o zmn saç telinden adamlar tahrik oluomuş zina oluomuş. artık bölle yüzeysel şeylere takılıcaklarına gerçek ne soruo muyuz? neden yaşıorz, günah işleyip, ölüp, yargılanıp cehennemde yanmak için mi günahi işlemeyip, ölüp, yargılanıp, cennette mutlu olmak için mi çıkarlar uğruna, korkular doğruyltusunda, yanmamak için yaşamak, korkara yaşamak..sevmekdiil korkmak. inanmak diil, kurallara uymak. ...bu neye yarar ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 o zamanlar tarlada çalışan kadınlar güneşten korunmak için başörtüsü takarlarmış bağnaz ve yobazbir düşünceleri yoktu kurtuluş savaşında bizi arkamızdan vuranlar bugün türbanı takan zihniyetlerden farklı değil(bkz.menemen olayı) önemli olan düşünce islamda da türban denen şey yoktr sonradan çıkarılmış bişey ve toplumda tamamen ayrımcılık çıkarma amacını güdüyor bence bugünkü durumda,bu ülke kolay kolay iran olmaz kafanıza sokun bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Tamamen günün şartlarına göre oluşmuş şeyler haklısın,domuz yemek neden yasak mesela? o zaman hijyen büyük sorunmuş ve domuz da pis bi hayvan ama bugün sonderece hijyenik koşullarda üretiliyor ve yemekte hiçbisakınca yok...O kdar sene önce söylenmiş şeyleri bugün yasak olarak kabul etmek çok saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 "mümin kadınlara da şöyle: gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. zinet yerlerini açmasınlar. bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. ey müminler! hepiniz allah'a tövbe edin. böylece korktuğunuzdan emin" umduğunuza nail olasınız" (en-nûr, 24/31). kuranda yazıyor ama bu sizin icin birşey ifade etmiyor olabilir ifade edenlere saygı gosterin biraz. yobaz mış yok geri kafalıymış bu kelimelerle ancak kendi cehaletinizi kendi terbiyesizliginizi ortaya koyuyorsunuz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 şartlar derken bundan bahsediyordum kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler açın gözünüzü artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 kuranda aynı zamanda insanlara saygılı davranın, kul hakkı yemeyin, iyi insan olunda diyor ama kimse onu irdelemiyor nedense. açıkcası eşim isterse basını orter isterse ortmez buna ne ben ne sen nede herhangi biri karısabilir. basını ortene de ben karısmam ama çıkıpta ben orttum o neden ortmuyor derse kafasını kırarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 nae. bak cnm dikkatli ol, kimsenin inancını yargılama. kurandan bi poarça almışın ve bu sizin için bi şey ifade etmio olabilir demişin. ne demek bu???! sanırım hatta sanırım diil kesinkes bu bölle sen okuduğunuv anlamamışın "baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar" dio. yaka neresidir 1?? 2.si baş örtüsü tamam türban nerden çıktı, hıristiyan rahibelerin kara çarşafından ne farkı var? 3.sü taaaaaaaaaaaa o zmn bu vardı. taa o zmn bile *baş örtüsünü bütün kafayı kaplasın diye kullanmıolardı da yakalarına koyuyolardı* gelişi güzel bağlıolardı. şimdi hangi devirdeyiz ve ayrıca bu günün değer yargıları aynı durumda mı? [ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 13:09 tarihinde, MaUWw tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 bırak ya yobaz işte bugünün şartları desen ne anlıcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 ben sizin icin bir şey ifade etmemesine bir şey demişyorum ki beni ilgilendirmiyor. ama sizi neden takan insanlar bu kadar ilgilendiriyor be nasıl oluyorda onlara hakaret etme hakkını kendinizde ghoruyorsunz? mauww tum islam alimleri o (ayetleri ki sadece bu ayet degil) sacın bir teli dahi gozukmeden ortulunecektir diye yorumlarken senin yorumların hic mi hic beni ilgilendirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Tamam hz.muhammed 3-4 eş aldı diye biz de alalım o zman dimi? yazık ya yazık..bide neden beyin göçü olur derler avrupa amerika yüzü görmüş eğitimli bi insan için bu tür şeyler çok acı olsa gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 nae, hadi bi hakaret ettiğim yeri göster? bölle bana benim dinimi imanımı savunanlara sinir oluorm yahu bırak yaa...amaaan... din nerde kalmış, ahlak nerde kalmış. inanç insanın içindedir. o türbanlılara, hade canlarım artık günah mühah kalmadı, ne isterseniz yapın deseler nolurdu acaba merak ediorm ve buna inansalar ve gerçekten ölle olsa ne oluru.... aynı şeyi bna deseler, bi damla değişmezdim. çünkü kendi değer yargılarım var. o yargıları sadece toplum kurallarına göre ve cehennemlik olmama kurallarına göre almıorm. insan olma ve insan olmanın getirdiği gerekliliklerden alıorm. nokta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 bırak ya..gidicek yer mi kaldı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 bende dine inanmayan insanların inanlara hakaret etmelerine sinir oluyorum. sebebinide biliyorum cunku eşit şartlarda tartısaşacak argumana sahip degiller onuda anlayışla karşılıyorm. nese gusel giden tartışmanın seviyesini gelip 2dk da yerlere indirdiniz. benden bu kadar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 herşey kafada biter namus türban takmakla olsaydı keşke..mauw amerika var valla gidicem ben böle insanları görmek istemiyorum hayatımda 1 kere geliyoruz dünyaya ve istediğimiz gibi bi yaşamı hakkediyoruz o saçımı görcek bu bitarafıma bakcak diye hayat geçirenlere acıyorum.. yazık onlar da başladı makyajdır estetiktir vs. görüyolar ve isyan ediyolar artık yaşamak istiyolar ve hakları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 ben ülkemi bölle insanlara bırakmam.:d her yere giderim ama dönerim. allahım ya, hakaret fln etmedik, hakaretten bahsedio. inançsız demek günahtır, bilmio musun? ahh ne diormm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 üşenmedim okudum. bu konu yolundan bayaaa bi sapmış bravo :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 ben de bırakmazdım ama bi şekilde ele geçirdiler işte bu noktadan sonra önemli olan kendi yaşayacağım hayat dediğim gibi 1 kere geliyoruz dünyaya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 yaşanıcak insan olduktan sonra her yerde yaşanır. ki türkiye coğrafya olarak güzel bi ülke bi kere. insanları çoğu zmn sıcak...ama bazı insanları da gel boğazımı sık dio... amerikada ömür boyu yaşayamam heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 öyl bi yaşarsın ki:) güven sen bana toplumda bi yer edindikten sonra mükemmel bir hayat gleiyo arkasından tabi orası da süper değil böyle eski kafalı müslüman düşmanı insan çok orda da.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 kendi vatanın gibi yaşayacak yer yok dunyada o yuzden ne gitmeyi dusunun ne de teslim etmeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 istanbulun büyüklüğünü.. adaların neşesini...bebeğin serinliğini, ortaköyün boncuğunu, nişantaşının temizliğini, caddebostanın yeşilini, balatın karakterini...seviorm ben..asosu, bodrumu, izmiri.... amerikaya gidersem uzun kalmam bu sevgiyle, orayı da sevsem de burayı çok seviorm:d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar