Lostbr Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 selam arkadaslar ben aynı islemleri farklı trigger'ler içinde kullanıyorum ama birisinde calısıyor birisinde calısıyor bende anlamadım size sormak istedim. [events orderchaos] on=@gethit if () && () if(=) src.sysmessage @033 sizinle ayni erdemi paylasan kisilere zarar veremezsiniz. return 1 endif endif on=@spellcast if () && () if(=) if (.flags>&spellflag_harm>) src.sysmessage @033 sizinle ayni erdemi paylasan kisilere zarar vermezsiniz. return 1 endif endif endif burada on=@gethit triggerinde sorunsuz calısıyor. fakat spellcast'ta guildde olasada olmasada işlemi gerceklestiriyor. sorunu cok cozmeyi denedim bircok degisiklik yaptım bu seferde guildde olmasada calısıyor, fakat charın birisi guildde ise calısmıyor. yapamadım bir türlü , en sorunsuz nasıl olabilir sizce bu. [ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 01:45 tarihinde, Lostbr tarafından güncellenmiştir]
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 "gethit" triggerında "src" vurandır. "spellcast" triggerında ise "src" büyüyü yapandır. amacın büyü yapılanı kullanmaksa "src.targ" olmalı. ama "spellcast" yerine "spelleffect" triggerı doğru seçim olur sanırım...
Lostbr Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 ben buyu yapanı engellemek istiyorum ama , if dongulerinde kullandıgım code'lara gore hareket etmiyor. eger iki taraf guildde ise ve guildlerinin destegi aynıysa zarar veremicekler birbirine. burada buyu atan kişi , desteginin aynı olan birisine zararlı buyu atarsa , işlem dursun atamasın diye yaptım. ama karsıdakı adam guildde olsada olmasada atmıyor , anlamadım nedense. degistiripde denedim bazı seyleri fakat , o zamanda ikisinden birisi guildde olunca atmıyor. nasıl sorunsuz kullanıcam bu zararlı buyu olayını o/c de anlamadım.
go2hell Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 legbra nin yazdıgı bir script vardı faq da olmasi lazım onu kullan bence
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 said: ben buyu yapanı engellemek istiyorum ama , if dongulerinde kullandıgım code'lara gore hareket etmiyor. eger iki taraf guildde ise ve guildlerinin destegi aynıysa zarar veremicekler birbirine. burada buyu atan kişi , desteginin aynı olan birisine zararlı buyu atarsa , işlem dursun atamasın diye yaptım. ama karsıdakı adam guildde olsada olmasada atmıyor , anlamadım nedense. degistiripde denedim bazı seyleri fakat , o zamanda ikisinden birisi guildde olunca atmıyor. nasıl sorunsuz kullanıcam bu zararlı buyu olayını o/c de anlamadım. aslında aynı şeylerden bahsetmişizde ben gecenin bi saati anlatamamışım kelâmımı :) on=@spellcast if () && (<src.targ.memoryfindtype.memory_guild>) if(=<src.targ.memoryfindtype.memor y_guild.link.align>) if (.flags>&spellflag_harm>) src.sysmessage @033 sizinle ayni erdemi paylasan kisilere zarar vermezsiniz. return 1 endif endif endif işte oralarda src.targ olacak. çünkü gethit'te kaynak belirtmessen otomatik olarak vurulanı alır. dolayısıyla vuran ile vurulanı karşılaştırır. ama spellcast triggerı altında vuran "src", vurulanda "src.targ"dır. eğer onun yerine değer vermessen sapıtır ;)
Öne çıkan mesajlar