erhanugur Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2002 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2002 bende playerlar icin 3 vendor scripti var ama nasıl kullanılacağını anlamadım, daha önce uo oynarkende bir vendorum olmamıştı. bu yüzden anlamadım. Scriptleri buraya koyuyorum yardımcı olursanız sevinirim. Script 001-------- --------------------------------------------------------- [ITEMDEF smc_deed_player_vendor] DEFNAME=smc_deed_player_vendor NAME=Contract of Employment ID=i_deed VALUE=1200 CATEGORY=Custom SUBSECTION=Deeds DESCRIPTION=Player Vendor (SMC) ON=@DCLICK SRC.NEWNPC={smc_player_vendor_male 1 smc_player_vendor_female 1} SRC.ACT.P SRC.ACT.TAG.OWNER= SRC.ACT.TAG.MONEY=0 SRC.ACT.SAY Greetings. I will be working for you. SRC.ACT.NEWITEM=i_memory SRC.ACT.ACT.LINK= SRC.ACT.ACT.ATTR=04 SRC.ACT.ACT.COLOR=02 SRC.ACT.ACT.TIMER=-1 SRC.ACT.ACT.CONT= REMOVE RETURN 1 [ITEMDEF smc_vendor_memory] //I hate to use this...but i can't find another solution ID=i_rune_marker TYPE=t_eq_script LAYER=30 ON=@CREATE ATTR=attr_decay TIMER=30 ON=@TIMER REMOVE [ITEMDEF smc_vendor_target] ID=i_rune_marker TYPE=t_eq_script LAYER=30 ON=@CREATE ATTR=attr_decay TIMER=30 ON=@TIMER REMOVE ON=@TARGON_ITEM IF (=) IF (==1) IF (==) LINK.SAY What Price? SRC.NEWITEM=smc_vendor_memory //SRC.ACT.CONT= SRC.ACT.LINK= LINK.INPDLG TAG..PRICE 6 SRC.ACT.LINK.ATTR=|attr_forsale SAY has been marked for sale. SRC.ACT.REMOVE ELSE SAY You are not my owner. ENDIF ENDIF IF (==2) IF (==) LINK.SAY Enter a description LINK.INPDLG TAG..DESC 30 ELSE SAY You are not my owner. ENDIF ENDIF IF (==3) SRC.NEWITEM=smc_vendor_memory SRC.ACT.LINK= IF (&01000) IF .PRICE> i_gold> SRC.CONSUME .PRICE> i_gold SRC.ACT.LINK.BOUNCE SRC.ACT.LINK.ATTR=&~01000 LINK.FINDLAYER.29.MORE1=+.PRICE> LINK.TAG.MONEY= LINK.SAY That will be .PRICE>>gp. I thank thee for thy business! ELSE LINK.SAY You lack the gold for that item. ENDIF ELSE LINK.SAY that item is not for sale ENDIF SRC.ACT.REMOVE SRC.EVENTS -smc_vendor_browse ENDIF ELSE SAY Wrong Vendor ENDIF SRC.TAG.VENDORACT= SRC.TAG.VENDORACTION= RETURN 1 [FUNCTION smc_give_gold] IF ==0 SAY I am sorry but I have no gold for you at this time. Return 1 ELSE SRC.NEWITEM=i_gold IF < 65535 SRC.ACT.AMOUNT= FINDLAYER.29.MORE1=0 TAG.MONEY=0 ELSE SRC.ACT.AMOUNT=65535 FINDLAYER.29.MORE1=+-65535 ENDIF SRC.ACT.BOUNCE IF > 0 smc_give_gold ENDIF ENDIF RETURN 1 //////////////////////////////////////////// //The Vendor himself //////////////////////////////////////////// [CHARDEF smc_player_vendor_male] DEFNAME=c_house_vendor_male NAME=#NAMES_HUMANMALE ID=C_MAN CAN=mt_equip HIREDAYWAGE=50 TSPEECH=smc_vendor_commands ON=@CREATE //vendors cannot be killed, and cannot move FLAGS=statf_invul|statf_freeze TITLE=the Player Vendor FINDLAYER.29.MORE1=0 TAG.MONEY=0 //Don't need this, as I'm redefining all of the speech events //NPC=brain_animal //He's gotta be able to hold a lot... STR=10000 FOOD=65535 COLOR=colors_skin ITEMNEWBIE=random_male_hair COLOR=colors_hair ITEMNEWBIE=random_facial_hair COLOR=match_hair ITEM=i_shirt_fancy COLOR=colors_all ITEM=random_pants COLOR=colors_all ITEM=random_shoes COLOR=colors_neutral ITEMNEWBIE=i_backpack CATEGORY=Custom SUBSECTION=NPCs DESCRIPTION=Player Vendor Male ON=@DCLICK IF == SAY Place items in here that you wish me to sell. FINDLAYER.21.OPEN SRC.NEWITEM=smc_vendor_target SRC.ACT.CONT= SRC.ACT.TAG.VENDOR= SRC.ACT.TAG.OWNER= SRC.ACT.LINK= SRC.EVENTS +smc_vendor_browse SRC.TAG.VENDORACT= DIALOG d_vendor_customize Return 1 ELSE SAY Please, take a look at my goods FINDLAYER.21.OPEN SRC.NEWITEM=smc_vendor_target SRC.ACT.CONT= SRC.ACT.TAG.VENDOR= SRC.ACT.TAG.OWNER= SRC.ACT.LINK= SRC.EVENTS +smc_vendor_browse SRC.TAG.VENDORACT= ENDIF Return 0 On=@NPCRestock TAG.MONEY
ossi Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2002 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2002 güselim benim anlamak için deneycen bozukmu diilmi diye hem neden urasiyosun ki scriptlerin icinde sphereitem_deed.scp die bişi var içinde var deed_vendor die bişi komutu i_deed_vendor pazar alanı vendorlarından yanı mesleğe dayalı diil ne koyarsan onu satarsın sınırı yok :Pp
erhanugur Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2002 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2002 bu spherenin içindeki vendorun deed ini verdim diyelim bir player a. player bunu evinde açtığı zaman deed i nasıl ayar yapabilir komutlar filan ne?[hline]ExOrCisT_____________________________ ;-)
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2002 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2002 i_smc_deed_vendor muydu neydi onu koyacaksin, genelde deed nerde acilirsa orda cikiyo vendor, komutlar da restock, cash, vs.[hline]Gesp (a.k.a Baggio) Email: [email protected] Icq: 5100111
ossi Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2002 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2002 dedimya sphereitem_deed.scp yi ac orda vendor diye arat komut "i_deed_vendor" bunda meslek ayrımı yok ne verirsen onu satar komutlar da eşya eklemek için "stock" daha sonra "price" yazıp eşyayı seçiyosun normal bi şekilde gp cinsinden mikari yazıp enter bitti
erhanugur Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2002 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2002 ok saolun, ben bunlar farklımı iyimi diye sordum bi yandanda, ama çözdüm işi saolun.[hline]ExOrCisT_____________________________ ;-)
tarantula Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2002 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2002 yaw normal vendordan parayyı alamıyorsunuz, alıyorsunuz ama 65k parayı gecince gösstermiyor... Bıktım bu 65k sınırndan herşeyde yoluma cıkıyo sphere bıraksammmı ne bu nedir yaw herşeyde 65k sınırı poff baydı sphere bi yeri düzeltiyon başka yerden çıkıyo uğraş uğraş bi türlü yola gelmiyor.. Yeni emuletorlerde öle değildir belki ama onlarda .scp leri görmez tanımaz delirtir adamı ne etcez bende 6 tane vendor sistemi var 3 ttane güzel çalışıyo flags larını çözüyom gene bozuluyor tabiki .scp den delirtiyo benim vendor olayını kapatıcam[hline]Another Scripter [ img ]http://www.turksquad.com/forum/images/avatars/avatar-16.jpg[ /img ]
erhanugur Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2002 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2002 normal spherenin vendor sistemi hoşuma gitti, bu spherenin vendorun da bir hata bir anormallik varmı, ben şuan bi hata göremedim.[hline]ExOrCisT_____________________________ ;-)
extreme Mesaj tarihi: Eylül 8, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2003 2 inci vendor scp si cok guzel ben bir hata goremedım sizde bakarsanız sevinirim.
Öne çıkan mesajlar