Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilmedigim tek sey neyi bildigimdir

elvyn

Öne çıkan mesajlar

eksisozlukte bir kullanıcı demiş ki:

"çelişki içeren önerme. bu cümleyi söyleyen kişi bilmediği tek şey olduğunu söylerekten bu bilmediği şey hariç her şeyi bildiğini söylüyor. bu da neleri bildiğini ortaya çıkarıyor. oysa ki önermede neyi bildiğini bilmediğini iddia ediyor. bu da çelişki yaratıyor."

daha sonra uzerinde düşünüp

bu kişi onermesinde bilmedigi tek şey oldugunu soyluyor ve kalan herşeyi bildigini soyluyor, dogru. bir dilim olarak düşünüp butune x bilmedigi tek şeye de 1 dersek bildigi şeyler x-1 oluyor. x-1 lik kısımda gitar çalmak olabilir, bilgisayar kullanmak olabilir, afrikada saniyede açlıktan olen insan sayısı olabilir. ama bu yine de neyi bildigini bildigini gostermiyor. benim gitar çalabiliyor olmam gitar çalabildigimi bilmemi gerektirmez. onermede de demiş ki, bilmedigim tek şey neyi bildigimdir. birşeyler (bu birşeyler x-1 oluyor) biliyorum, ama bu bildiklerim neler bilmiyorum. kısacası neyi bildigimi bilmiyorum.

dedim ama yine de işin içinden çıkamadım. ilgilenen biri vardır elbet diye buraya açtım.
Sosyal ağlarda paylaş

söze göre bilmediğin tek şey var, seninde dediğin gibi geri kalan herşeyi biliyorsun. bilmediğin tek şeyde neyi bildiğin.
şimdi neyi bildiğini bilmiyorsan aslında o şeyi bilmiorsun demektir.
yani gitar çalabilmek için gitar çalmayı bildiğini bilmen gerekir diye düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

herseyi bildigini ama bildiklrnn arasında neler oldugunu bilmedigini soluyo. buda bi bakıma yanlıstır.

sonucta adam x-1 kadar sey bildigini soluyor, ama x'in kapsadıgı seyleri bilmedigini soluyor. teoride dogru olabilir ama pratiga doktugumuzde dunya uzerinde bilinebilecek seyler her nekadar cok fazla olsa da bu x= sonsuz yapmaz. buna gore de adam yalancıdır diyebiliriz.

adamın bildigi seyler= hersey - onların adıdır

[ Mesaj 11 Şubat 2006, Cumartesi - 13:56 tarihinde, Sintisyzer tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
antimodes52 demiş ki;
Dediğin gibi bir matematiksel çözümlemeye gidersek x bir bilinmez olmaz, "dünyada bilinebilecek tüm şeyler" kümesinin image'ı olur, dolayısıyla x artık bir bilinmeyen değil, tanımlanmış bir öğedir. Yani çelişki hala vardır.

iyi de benim soyledigimden farklı birşey soylemedin ki. benim bahsettigim konu birşeyi bilmemiz onu bildigimizi bilmemiz anlamına gelmez. bilmedigin tek birşeyi bilmen, kalan herşeyi bildiginin farkında oldugunu gostermez. sen hala neyi bildigini bilmiyorsundur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...