elvyn Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 eksisozlukte bir kullanıcı demiş ki: "çelişki içeren önerme. bu cümleyi söyleyen kişi bilmediği tek şey olduğunu söylerekten bu bilmediği şey hariç her şeyi bildiğini söylüyor. bu da neleri bildiğini ortaya çıkarıyor. oysa ki önermede neyi bildiğini bilmediğini iddia ediyor. bu da çelişki yaratıyor." daha sonra uzerinde düşünüp bu kişi onermesinde bilmedigi tek şey oldugunu soyluyor ve kalan herşeyi bildigini soyluyor, dogru. bir dilim olarak düşünüp butune x bilmedigi tek şeye de 1 dersek bildigi şeyler x-1 oluyor. x-1 lik kısımda gitar çalmak olabilir, bilgisayar kullanmak olabilir, afrikada saniyede açlıktan olen insan sayısı olabilir. ama bu yine de neyi bildigini bildigini gostermiyor. benim gitar çalabiliyor olmam gitar çalabildigimi bilmemi gerektirmez. onermede de demiş ki, bilmedigim tek şey neyi bildigimdir. birşeyler (bu birşeyler x-1 oluyor) biliyorum, ama bu bildiklerim neler bilmiyorum. kısacası neyi bildigimi bilmiyorum. dedim ama yine de işin içinden çıkamadım. ilgilenen biri vardır elbet diye buraya açtım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReNeGaDe Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 yok ya salla yazan adam sıkmış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 neyi bildiğimi bilmiyorum diyen insan aptaldır.ben bunu bilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 ben anlamadım bişey =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Benim de bilmediğim tek şey Fistan'ın bildiği herşey... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 aptal maptal, sonuçta neyi bildigini bilmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 söze göre bilmediğin tek şey var, seninde dediğin gibi geri kalan herşeyi biliyorsun. bilmediğin tek şeyde neyi bildiğin. şimdi neyi bildiğini bilmiyorsan aslında o şeyi bilmiorsun demektir. yani gitar çalabilmek için gitar çalmayı bildiğini bilmen gerekir diye düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 said: elvyn; aptal maptal, sonuçta neyi bildigini bilmiyor. öğretelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 mesela yeni dogan bir bebek nefes almayı biliyor, ama nefes alabildigini henuz bilmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 hıı o bakımdan diyosuun.. anladım... o bebekte öğrenir ya. (ulen sorry plx hijack ettik topici) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 öfff... doğan bebeğin onu bilmesine gerek yok ztn. her şeyi tanımlamaya gerek yok ama sağolsun biz insanoğlu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 çelişiyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 herseyi bildigini ama bildiklrnn arasında neler oldugunu bilmedigini soluyo. buda bi bakıma yanlıstır. sonucta adam x-1 kadar sey bildigini soluyor, ama x'in kapsadıgı seyleri bilmedigini soluyor. teoride dogru olabilir ama pratiga doktugumuzde dunya uzerinde bilinebilecek seyler her nekadar cok fazla olsa da bu x= sonsuz yapmaz. buna gore de adam yalancıdır diyebiliriz. adamın bildigi seyler= hersey - onların adıdır [ Mesaj 11 Şubat 2006, Cumartesi - 13:56 tarihinde, Sintisyzer tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 ...isimlere ne gerek vardı ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 herşeyi bilmiyor işte. bilmedigi birşey var; o da neleri bildigi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Hiçbir şey yoktur, varsa bile kavranılamaz, kavranılır olsa da öteki insanlara bildirilemez ve anlatılamaz felsefe guzeldir, fazla derine inince sıyırtır:P [ Mesaj 11 Şubat 2006, Cumartesi - 14:12 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 ben hiçbirşey anlamadım zaten böyle bir önerme çok saçma ben ne anlarım ya ühühü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 bilmediğim tek şey kendime yakışanı giyip giymediğimdir.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir. sözün orjinali bu. bi filozof tarafından söylenmiş. adını hatırlayamadım şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Dediğin gibi bir matematiksel çözümlemeye gidersek x bir bilinmez olmaz, "dünyada bilinebilecek tüm şeyler" kümesinin image'ı olur, dolayısıyla x artık bir bilinmeyen değil, tanımlanmış bir öğedir. Yani çelişki hala vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 sokrates. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 -Söylediğin herşey doğru mu? sorusuna -hayır cevabı vermek gibi bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 said: antimodes52 demiş ki; Dediğin gibi bir matematiksel çözümlemeye gidersek x bir bilinmez olmaz, "dünyada bilinebilecek tüm şeyler" kümesinin image'ı olur, dolayısıyla x artık bir bilinmeyen değil, tanımlanmış bir öğedir. Yani çelişki hala vardır. iyi de benim soyledigimden farklı birşey soylemedin ki. benim bahsettigim konu birşeyi bilmemiz onu bildigimizi bilmemiz anlamına gelmez. bilmedigin tek birşeyi bilmen, kalan herşeyi bildiginin farkında oldugunu gostermez. sen hala neyi bildigini bilmiyorsundur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Ancak adam bilmediği tek şeyin bilmediği tek şeyin neyi bilmediği olduğunu biliyor, dolayısıyla geri kalan her şeyi otomatik olarak bildiğini bilmek zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 editlesene karışmış mesaj biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar