Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

veee işte çiğköfte tutorial !!!!

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Bilmiyorum ne kadar çok seversiniz ama ben hastasıyım.Öyle böyle değil bu sevgi =)
Aslında yaparken resimleri çekmek isterdim ama henüz yapmadık bikaç gün içinde yaparız =) o zaman tam yapılışını detaylarıyla gösteririm şimdilik bunlarla idare edin =)

Malzemeler

1 kilo çiğ köftelik bulgur,
Yarım kilogram çiğ köftelik kıyma
Siyah isot 50 gram
Çiğ köfte baharatı 100 gram (karışık)
Kara Biber 50 gram
3 kaşık salça
2 tane kuru soğan
Bir baş yeşil soğan
Birazcık maydonos
Bir çay bardağı sıvı yağ (zeytin yağı)
Bir tane limon
4 tane rendelenmiş domates

Hazırlanışı

İlk önce bulgur, kıyma, salça, kuru soğanı karıştırıyoruz. Beş dakika yoğuruyoruz.
Yoğurma işlemini çok güçlü bir şekilde yapmalıyız.Gücünüz yoksa hiç kalkışmayın ellerinizi yumruk yapıp yoğurursanız daha güzel olur.
Daha sonra baharatı isotu ve karabiberi koyup 5 dakika daha yoğuruyoruz.
sonra sıvı yağ ve rendelenmiş domatesi koyuyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra Yeşil soğan koyuyoruz.5 dakika daha yoğuruyoruz iyice kıvama gelmiş olması lazım
kıvama geldiğini ise iyice kızıllaşmasından be parça parça olmamasından anlıyoruz.Yumuşak olucak yani.
Ve bitti.Çiğköfteniz hazır.

yanında ayran falan güzel gider.
Ama ben genellikle yanında rakı içiyorum.

afiyet olsun =)
Sosyal ağlarda paylaş

olm bunun kolayı var.biz markette çiğ köfte harcı diye bişi bulduk.bulgurla kıyma katıyodun sanırım sadece içine işte arkasında yazanları katıyosun.tabi asıl maharet yoğurma kısmında.arkadaşlar yoğurdu 2-3 saat.çok kral olmuştu valla öyle böyle diil.o harçlardan bulursanız tavsiye ederim deneyin.
Sosyal ağlarda paylaş

bir gün saat sabahin 5 i felan..uykum var ama bi türlü uyuyamiorum...düsün düsün bise eksik ama ne..daha sonra uzun zamandir çiğ köfte yapmadigim aklima geldi.tabikii üsenmedim 1 küsür saat ugrastan sonra afiyetle çiğ köftemi yedim yaninda kivircik+buz gibi ayran+limon..tadini anlatamam..o günüde hic unutamam :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...