Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir mmo da ne ararsınız?


Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Bence bir mmoda olması gereken en önemli özellik Housing dir çünkü ancak housing gerçekten bir dünyada yaşadığımız hissini verip MMORPG anlamını tamamlar :) ayrıyetten grind-based sıkıcı yapıyı dağırtarak hiç bir işe yaramasa da oyuna eğlence şirinlik vs katar..

İkinci en önemli şey ise kesinlikle atmosferdir. Beni başka bir dünyaya götürebilmeli eski SWG böyleydi örneğin.

Daha aklıma geldikçe yazarım :) siz de yazın :))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

knight online gayet güzel bir oyun fakat playerları kötü(hepsi değil)
bana göre mmo'da olması gerekenler
Map'in genişliği
Weapon&Armour/Skill/Class/Race bolluğu
Raceler/Classlar arası dengenin olması
NPC'lerin dengelenmesi(verdiği exp+gold item vs.)
Görüntü kalitesi o kadar önemli değil fakat göze hoş görünsün yani 2 ağaç gerisi toprak olmamalı.

Bu saydıklarım keşke bi mmo'da olsa :( kesin 1 oyunda 1 kusur çıkıyor. Kusursuz mmo isteriz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

skill olayları uo gibi (yani sword da gm olmak istiyosan deli gibi sword kullanıcaksın vs gibi)crafting i de uo gibi yada swg (swg nin crafting olaylarını cok begenmistim) oyuna girince kendi basına da bisi yapılabilen bu crafting de olabilir(swg de factory ler vs ler cok harikaydı) kendi basına bi dungeon ya da benzeri bi yere girip eglenebilecegin.. pvp si cok cesitli olan (uo gibi :) ) oyunda kendini gelistirmen icin oyunun en uber guild ine girmenin gerekmedigi yani wow da kendi basına gunde 24 saat kassanda yapıcagın seyler sınırlı swg uo gibi oyunlarda bu olay daha iyi dengelenmisti..oynanıs tarzı daoc gibi.. daha yazacak cok sey var simdilik yeter :)

kendi elimizde olmayan yani gm lerin oyuncularla ilgilenmesinin en ust seviyede olması.. her patch te cok ufakta olsa classlara bi + veya - gelmesi(amac denge olmalı tabi) bunda ki amac 1 yıl once actıgınız karakterin oynanıs bakımdan aynı olmaması gerekir bence..

crafting olayına tekrar donelim bence oyunun en iyi item larının crafting ile yapılması gerekir ki ticaret oyuncular arasında iliski vs gelissin..wow gibi iyi guild in varsa tier2 set yapıp ortalıkta kral gibi gezme olayı oyuncuları oynucuları sogutur diye dusunuyorum..

kısacası daoc oynanıs tarzında uo gibi oyun istiyorum cok mu sey istiyorum acaba? :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi herkes genelde oynadığı oyunlardan örnekler verebiliyo bende öyle yapayım.

Uo nun skill-stat sistemini al, EVE nin item-evren-istasyon vs sistemiyle birleştir,güzel bi ırk sistemiyle bide güzel bi grafik koy.Tek server olsun 50bin kisi olsun arabirim kolay ama detay cok olsun.falan fistan yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ozgun ve guzel hikaye
kaliteli grafik
eglenceli leveling
bastan savma degil saglam hikayeli uzun questler
abartilmamis instancing
60% yetenek bazli combat sistemi
akillica yapilmis craft sistemi

henuz hepsini iceren bi oyun bulabilmis degilim. :/

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 22:26 tarihinde, thanatos tarafından güncellenmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Shadowbane oynadığım en iyi oyundu zamanında...


Ama artık benim oyunda aradığım şey sosyal olaylar.Alternatifler.

Yani housing de çok önemli benim için arkadaşın dedii gibi.Aslında aradığım özelliklere en çok yaklaşan ultimaydı.Ama benim aradığım oyun bizim yaşadığımız zamana yakın evimiz dairemiz olabilcek bi alanda yaşadığımız bir MMO dünyası olması.PvP olacaksa da dövüş stillerine göre kavgalar olması.Hatta bunun için yazdığım bi oyun projesi bile var.Apartman dairenizden aşağı inip bara giriyosunuz, sonra arenaya çıkıyosunuz bakıyosunuz pvp turnuvası başlamış, oyunda mevcut olan sesli konuşma sistemiyle arkadaşlarınızı oyundan 3d efektle cep teli açıp arıyosunuz ve konuşuyosunuz arenaya gelin diye.Bu sizin kung-fu arkadaş grubunuz mesela.Arenadan çıkışta para kazanıyosunuz vs vs...Evleniyorsunuz...Çcuğunuz oluyo ve oyuna yeni giren kişi bu çocukla oynuyor.Siz de oyuna başladığınızda çocuk oluyosunuz.Gerçek zamanlı gelişme sistemi var. (fabledaki gibi). Geleceğin oyunları bunun gibi olacak zaten.Ama ben bunu onlardan önce gerçekleştirme işinde kararlıyım.Bu oyunu bi gün hayata geçiricem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer düşünceler ama eklemek istedim.

1. Ev. İstediğin gibi döşeyebileceğin bir evin olucak. Ama şehir planlaması yapılacak. Aksi takdirde belli bölgelerde yığılma oluyor bu da lag olarak geri dönüyor. Ayrıca eve bakım yapılmayınca yıkılacak. (SWG)
2. Grind sistemi Eve Online dakine benzer bir durum olucak. Skill kasma zamana dayalı olucak ama bu arada siz savaşıp o yeteneği sık kullanırsanız daha kısa sürede öğreneceksiniz.
3. Factionların kendi bölgeleri olucak buraya giren karşı faction üyeleri pvp ye açık olucak.
4. Wow daki BGler olucak.
5. Üretilen mallar npc lere satılamayacak. Böylece oyuncular arası ilişki sağlanacak.
6. En iyi itemler craft edilenler olucak. Bunların malzemeleri ise instance zindanlardan elde edilecek. Farmlama önlenecek. (Yani bir kişinin sabahtan akşama kadar aynı zindanda yaratık kesmesi önlenecek.) (a'aukan cave gibi)
7. Haritanın belli bölgeleri factionlar tarafından alınabilir olucak. çok fazla yere hükmeden faction daha fazla gelir elde edecek. Ama ana şehirler ve belli yerler asla faction değiştirmeyecek.
8. Bu bakımdan Gm ler tarafından önceden belirlenen savaşlar yapılacak bu savaşların galipleri o bölgelerin sahipleri oluacaklar. (Rf online daki madenler gibi)
9. Ödül avcıları olucak tarafsız olarak her bölgeye girip düşmanını yenecek. Başına ödül konanlar yüksek rütbeli oyuncular olucak.
10. Her server da tek account ile tek karakter açılacak. Böylece her oyuncunun her craft ı yapması önlenecek. Crafter oyuncular sadece craft yapıcaklar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
10. Her server da tek account ile tek karakter açılacak. Böylece her oyuncunun her craft ı yapması önlenecek. Crafter oyuncular sadece craft yapıcaklar.

Oyunu savaşmak için oynuyoruz bu şekilde craft kalmaz sürekli para kazan iyide para gelince ne olacak silah alıp savaşmıcaksın.(Yalnış annamış olabilirim o zaman özür dilerim)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@SadGamer;

aslında oyunda çok parası olanlara birşey yapabilme imkanı tanınsa yani mesela en zenginler kral olabilse veya şehir/kale yaptırabilse insanlar da bu şehirlierdeki evlerde yaşayabilse falan. ya zamanında çok mantıklı düşünceler geliştirmiştim ama şimdi tekrar düşünsem çok ii şeyler çıkar aslında ortaya bize sabırlı ve yaratıcı programcılar lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

swg 2003'un sonunda çıkmıştı diye hatırlıyorum işte o zamandan beri 3 sistem değişti oyunda.

oyunun ilk sistemi pre-cu ;

level yok vs. vs. herkes çok seviyor ve pre-cu olsa 100.000 lerce insan swg'ye tekrar geri başlar

sonra cu ;

wow çok abartıldığı için soe korktu oyunu wow'a benzetmeye çalıştı orada koptu işte.o zamana göre 500.000 civarında sürekli online oyuncusu varken bu sayı kayıtlı 200.000 kişiye düştü.

nge ise hangi beyinsizin fikriydi bilinmez ama şu anda 8000 oyuncusu var.3 ay oluyor sanırım nge geleli o günden beri oynamıyorum ki 200.000'den 2 hafta içinde 8000 kişi kaldı.

32 meslekten 9'a indirildi biri jedi mesleklerin;
crosshair kondu oyuna ?!?!?! crosshair ya
salak salak buglar türedi.
quest sistemi wow'a benzetilmeye çalışıldı ama yapılamadı vs. vs. 2 saat oynayabildim sadece...

böyle işte.salak soe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunda combat alanında yenilik yapmak cok riskli birseydir..ne kadar guzel vs olsada oyuncular bunu begenmez..ki swg de yapılan oyunun icine etti :) ahh ahh eski swg olsa su an bile oynarım o crafting sistemi ... diyorum sadece :) crafting olarak sadece buff pack yapmıstım..cok iyi buff pack yapınca yaptıgın buff packlerin kapıs kapıs satıldıgını gorunce kendini kral gibi hissediyodun :) hele armor silah olayına girince neler olacagını tahmin bi le edemiyorum :)

commando olarak turret lere roket atmak rebel base basmak rip zamanın da frf basmak :) milyonlar verip en iyi armor silah alıp tek basına 3-5 kisinin arasına dalıp canlı cıkmak :)

swg e ole seyler eklenebilir diki en az 10 yıl oynanır dı ama soe nin ne yapmaya calıstıgını anlamak mumkun degil..

ne biliyim jedi az olsaydı max 2 bh aynı gorevi alıp jedi arasaydı :)uzay savasları uzayda base kurma 50 vs 50 uzay savası falan..swg ole bi oyundu ki su an piyasada olan her oyundan bisi eklenebilirdi..ama olmadı efsane olacak oyun berbat oldu..2003 te cıkan swg nin ilk hali bile su an ki wow dan daha kaliteli bi oyundu bence..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...