ghaldszar Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Bu aralar başıma gelen şanssızlıklardan dolayı (Hırsızlık) parasal olarak iflas etmiş durumdayım. Yine aynı nedenlere bağlı olarak emektar eski bilgisayarıma kalmış durumdayım. Maalesef şu anda o eski Laptop rahatıma dönemeyeceğim için elimdeki eski sistemi en yumuşak şekilde 64 bite geçirmek istiyorum. Elimdeki bilgisayarda şu an mevcut olanlar: Biostar Viarama U8568 Mainboard Intel P4-1,6 CPU 2x256mb 266hz DDRam Asus 128mb AGP-8x 9600xt Ekran kArtı 1x160gb , 1x80gb , 1x40gb SATA olmayan hard disk (E-IDE miydi neydi hatırlayamadım. 7200rpm olanlardan) CDRW,DVDRW, TV KArtı, Speakers, Scanner, Printer vs.(Değişmesi gerekmeyen iyi olan parçalar.) Şimdi 64bite geçmek istiyorum ama çooook yavaş bir geçiş yapmak istiyorum. Detaylıca anlayan arkadaşlardan detaylı ve sabırlı yorumlar istiyorum. Bayağı uzak kaldım çünkü ve zor bir şeyler istiyorum. AMD ya da Intel diye karar vermedim. Sonuç olarak Intellere daha sıcak bakıyorum ama AMD de olabilir. Ama eger AMD olacak ise 939 olmalı ki sonradan FX felan olabilsin. Bugun gidipde FX almıcam ama bir kaç aysonra belimi doğrultursam ona geçebileyim. Kesinlikle Celeron ya da Sempron felan istemiyorum. AMDye soğuk bakmamın en buyuk sebeblerinden birincisi HT olmayısı, ikincisi ise fan bozuldugunda CPUnun yanmasıdır. İyi bir fan alırsın diye bir durum yok cunku bugune kadar cok fan bozuldugunu gordum iyi ya da kotu. Sonuçta fan 10 dolar ama CPU dunya dolar. AMD bu sorunu aştı diye duydum guvenilir olmayan kaynaklardan, eğer dogru ise sorun yok. Şimdi gelelim nasıl bir geçiş yapabileceğime. Öncelikle bana ucuz bir kasa ve PSU lazım. Artık 300watt devri bittiğine göre daha yüksek bir şeyler ama sonradan beni yarı yolda bırakmıcak. Board kesin değiştiricem çünkü bu boarddan nefret ettim. Bugune kadar hep Asus kullandım ve hiç şikayetim yoktu. Mecburietten bu allahın cezası Biostarı kullandım ve anamdan emdiğim burnumdan geldi. Sabit kalacak olan en öenmli şey hard disklerim (en az iki tanesi) ve tabii ki ekran kartım. Onun dışında bugun ne kadar az şey değiştirirsem o kadar iyi. Minimum ne kadara bir şeyler yapabilirim nasıl yapabilirim. Mesela Bugun bir kada PSU alsam Boardu değiştirsem ama direk CPU ve RAMleri de değiştirmeden bir şey yapmak istesem olabilir mi? Ya da AMDye geçsem nasıl ucuz yollu bir şey yapabilirim. Biraz akıl verin daha sorucam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 ramlerin carpan hızları uyumlu olursa yeni boardta çalıştırabilirsin emin olmamakla birlikte yeni board aldığın zaman cpu da alman gerekebilir çünkü 64bitler, cpuları destekliyor diye biliyorum.. dediğim bunun bir kesinliği yok ama ben öyle biliyorum. onun dışında bi çok çeşidi var bu cpuların.. çok küçük bi ihtimal de olsa ikisini de destekleyen birşey bulabilirsin.... hırsızlık olayı için de geçmiş olsun.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 of yumuşak geçiş, yavaşça geçiş gibi kelimeleri okuyunca yazıyı okadar yavaş okudum ki inanamazsın beynim durdu sandım.psikolojik olarak acaip etkilendim ya gece gece. board'ı değiştiremezsin lök diye madem 64bit e geçmek istiyorsun... board ile cpu birden değişmesi lazım. önce bi aopen kasa al.hem kaliteli hem iş görür,hemde diğerlerinden ucuz.bende biliyom buraya coolermaster bilmem xt45463lsx kasa yazmasınıda para mühim demişsin.o yüzden aopen diyorum.psu da aopenlerde oluyor kaliteli ama ayrı alıcaksan zalman gibi iyi bir marka al dicem yine tuzlu gelir. sonra asus a8n sli gibi bi boardla 64 bit 939 3.2 amd iyi gider. hangi işlemci fan bozulsa yanar bi kere.amd de öle bi sorun yok.yıllardır kullanırım, yıllardır bu saçmalık yazılır söylenir.hala anlayabilmiş değilim.tamam kardeşim benim 2.8 @3.2 athlon 70 derecede çalışıyo nolmuş yani? getir p4 3ghz ınla teste sokalım yiyosa.hede hödö.bide ddr2 dir 3 dür pci exdir ekran kartıdır of senin işin zor. [ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 01:59 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 oyun, grafik, program ne için geçiş yapcağını bilmemekle birlikte; kasa olarak: ekran kartını değiştirmediğinden çok pahalı olanlarına yönelmen gerekmez, kaliteli psu su olan (aopen) 300-350 watt olanlardan alsan bir sorun çıkmaz. amd mi intel mi sana kalmış ama amd den socket 939 dan şikayet eden yok, 3000+ 64 bit, bir de agp destekli anakart (msi ve epox) la yumuşak geçiş yapılır, fx serisine geçebilceksen, direk onu alman daha mantıklı olur sonuçta elinden çıkarabilsen bile zarar etmiş olursun, eski işlemciyi ht konusunda, o özelliği dikkate alarak yazılmış programlarda işlev kazanıyor şeklinde bşey okumuştum. ramler performansını baya düşürür, elden çıkartıp ddr 400 alman lazım, 2*512 veya ilerde arttırabileceğini düşünüyorsan tek 1 gb alabilirsin, 2gb çok gerçi ama maksat göz doyursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Yumuşak geçiş şu şekilde biraz daha açayım. Şimdi elimde DVRW floppy vs. saymazsak ilk etapta değiştirmek istemediğim ama ilerde değiştireceğim için de hem elimdekine hem de yenisine uyacak bir board olması tabii ki tercihtir. Şimdi neler var elimde gelecekte neler olacak. Intel P4 1,6 Cpu --> Intel ya da AMD 64bit Eger Intelde kalırsam her ikisini de destekleyen board varsa tabii ki avantaj olur. Hard diskler SATA değil fakat 6 ay içersinde geçmeyi planlıyorum. Fakat son tercih bana gore cunku mantıken o da hard disk o da hard disk. O yüzden ikisini de desteklemesi lazım. Nesli tukenmemiştir umarım o boardların. Ekran kartı Asus 9600xt 8x Agp Göenül isterdi ki hem PCI-e hem de AGP destekleyen bir anakart almak ama abartmanın alemi yok herhalde. Aslında öyle boardlar da varmış okudugum kadarıyla Fakat cok problemli diye okudum o yuzden geciyorum bunu. AGP slotlu bir board olması lazım. 2x256mb 266hz DDRam --> 2x512mb 400hz DDRam yada DDRam 2 Çok mecburda kalmazsam aslında bir ay sonra felan RAm almak istiyorum ki o da ilk etapta 512 olacak. Daha sonradan bir 512 daha alırım. Gordugum kadarıyla artık tum boardlar ya DDR2 ya da 400hz. DDR. Bazıları ikisini de destekliyor. Peki DDR 400 uyumlu ya da destekleyen bir board 266hz. (geriye donuk hani AGP 8x ler 4x de destekliyor ya onun gibi) DDram destekler mi? Kullanılabilir mi? Biliyorum performans vermez oyle olsa bile ama benim amacım olabildigince yavas geciş yapmak. Kasa board ve CPU yeteri kadar kasacak zaten su an beni. Zaten ne olursa olsun su an kullandığım sistemden daha kotu sonuc veremez. Her zaman herseyi destekleyen bir board olmadığına gore bazı seylerden feragat edicem. CPU değiştmem gerekmezse Ram değiştirebilirim gibi bir duruma zorlayabilirim tabii kendimi. Derdim biraz buyuk sanki. CPU yanma olayına gelince Valla zamannda bir video seyretmiştim Intel fan cıkınca duruyordu AMD ise yanıyordu. Ben hep intel kullandım ve fan bozulması başıma geldi. Gercekten de hiç bir şey olmuyor. O konuda guvenim sonsuz. Ama AMD den kıllanıyorum. Bilmiyorum belki cozmustur o problemi artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Amma çok secenek olmuş. Yardım edenlere ve tabii dolayısı ile bana Yardımcı olması açısından: http://www.tomshardware.com.tr/cpu/charts/charts/chart43e8b6cd0cb82.png [ Mesaj 07 Şubat 2006, Salı - 19:54 tarihinde, ghaldszar tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar