Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

format atamiyorum

Xechelon

Öne çıkan mesajlar

nasıl format atamıyosun yaa
format c: komutu her zaman işe yarar
format /autotest deneyebilirsin olmuyosa ama bikaç diskin varsa sakın öle bişi yapma hiç sormadan toptan hepsini indiriyo
tam virüs yapmalık
bi bat dosyasının içine @format /autotest yazdığın zaman olur biter[hline]Infernal, The Avatar of Bodom
Silthanas, 28 August 2003 22:52 tarihinde demiş ki:
evet evet benim ki de bayagi uzun masturbasyon yapmakta zorlaniyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu hdd toptan gitsinde noolursa olsun (kullanilmaz hale gelmesin o ayri konu)
icindeki herseyi silmek istiyorum o kadar
bi de dediklerin biraz karmasik biraz daha detayli antalabilirmisn pmden fln[hline]"I will flay the skin from your flesh and the flesh from your bones and scrape your bones dry.
And still you will not have suffered enough."
Sosyal ağlarda paylaş

su anda xp kurulu sistemde tek bitane hdd var sistemde ona kurulu hddye format atip xpyi yeniden kurmak istiyorum
setupta format atamiyorum iste partition bolumunde delete yapamiyorum[hline]"I will flay the skin from your flesh and the flesh from your bones and scrape your bones dry.
And still you will not have suffered enough."
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut sanıyorum yanlış anlatmışlar sana. Fdisk dosya sistemi oluşturur yada siler. Format falan atmaz. Tanımadığı yani desteklemediği dosya sistemi üzerinde de hiç bir oynama yapamaz. Bu yüzden NTFS dosya sistemini göremez değiştiremez silemez. Fdisk ile FAT16 yada FAT32 dosya sistemleri oluşturur yada kaldırırsın.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Haddiskin tamamen boşalmadı dosya sistemi dağıldığı yada değiştiği için okuma yazma kafaların dosyalara ulaşamadı. Yani dosyalar diskinde durmasına ramen erişim olmaz. Zaten bu yüzden dosya sistemi oluşturulduktan sonra biçimlendirme yapılmalıdır yani format atılmalıdır. Bir başka değişle disk biçimin yeni dosya sistemine uyumlu hale getirilmelidir.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

ya low level format diyolar, allahım ya.. ölmüş hdd'ları tekrar canlandırmak için kullanılıyor bu işlem..

sen normal win98 startup diskle aç
fdisk ile gir sonra bölüm silme bölümünde "dos olmayan bölüm sil" gibi bir seçenek olması lazım oradan bütün bölşümleri sil tekrar oluşturmana gerek yok sonra xp cdsinden boot ederken kuruluma başlarsın..[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
My ICQ Statistics
- My Fistik :)
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer birden fazla bölümse hdd o zaman Fdisk'de

Bölüm silme yerine girince gene seçenekler çıkar
orda 3. seçenekten başlıcaksın. Sonra 2. seçenek son olarakda 1. seçenek.

2. partition'ı silmeden 1. partition'ı silemezsin o yüzden.
Ondan sonra gene 1 yada istediğin şekilde partition ları oluşturcaksın.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 01 September 2003 15:05 tarihinde demiş ki:
Absolut sanıyorum yanlış anlatmışlar sana. Fdisk dosya sistemi oluşturur yada siler. Format falan atmaz. Tanımadığı yani desteklemediği dosya sistemi üzerinde de hiç bir oynama yapamaz. Bu yüzden NTFS dosya sistemini göremez değiştiremez silemez. Fdisk ile FAT16 yada FAT32 dosya sistemleri oluşturur yada kaldırırsın.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

sapıtmayın....
dosya sistemi dediğin olay hdd'in 0. sectorunde tanımlı bir sabitler dizisinden başka bir şey değil...
fdisk tanımadığı hdd'yi
3--->4 "DOS Olmayan partizonu sil" ile siler....

ama 0. sector silinirse format atılamaz. onun için tekrar fdiskten DOS Part. eklemek gerekir ki bootsector(0.sec.)'de FAT table oluşsun hdd kaç head, kaç sector vb.... bilinsin...

bak... www.microsoft.com/msdn/ --->Fat Tables[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein)
Criminal2's HomePage

[Bu mesaj Criminal2 tarafından 02 September 2003 18:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmz, pardon evet fdisk NTFS'i dos olmayan bölümünü sil ile silebiliyormuş. Onu da bir hile ile NTFS'i genişletilmiş dosya sistemi gibi varsayma ile yapıyor. Uzatılmış kısımdaki Linux partition'u ,göremeyip sildirmediği için NTFS'e de aynı muameleyi yapar sanıyordum. Ancak değilmiş. En nihayetinde aynı annenin çocukları.

Dosya sistemi hakkında farklı birşey söylemedim. Kaldı ki dosya sisteminin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Fdiskin kullanmadığı dosya sistemi üzerinde değişiklik yapamadığını söyledim ki öyle. NTFS'i genişletilmiş dosya sistemi gibi kabul edebildiğini bilmiyordum. Aynı kabullenişle NTFS oluştursun bakalım. Fdisk'in format atmadığını söyledim ki oda öyle. Okuma yazma kafalarının erişimi için gerekli bilgileri oluşturur sadece. Senin de dediğin gibi sektör başı, uzunluğu ve sayısı gibi.

ps:Burada bu tarz yaklaşımlardan yavaş yavaş baymaya başlıyorum. Karşınızdakini amca oğlu, hala kızı yada sokaktaki arkadaşınız gibi görmeyin. Ağır olun da molla desinler. [hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...