Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 kez dialog açmak npc ye distance

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İyi günler öncelikle 3 sorum olacak:
1-Ben bir dialogun bir kez açılmasını nasıl sağlarım yani mesela bir iteme dclick ettirdiğimizde o dialog açılıorsa 10 kere tıklasak bilr 1 kere açılmasını naısl sağlarım.
2-Ben bir itemin bir char tarafından 1 kez kullanılmasını nasıl sağlarım?
3-Örneğin ben scp le bir koordinata bir npc yarattırdım.Orda summonlanan npc nin o kordinato home olarak benimsemesi için scp ine ne eklemeliyim.

Şimdiden teşekkürler.
Mesaj tarihi:
1-Ben bir dialogun bir kez açılmasını nasıl sağlarım yani mesela bir iteme dclick ettirdiğimizde o dialog açılıorsa
10 kere tıklasak bilr 1 kere açılmasını naısl sağlarım.

1

Bak özel karakterler işlemediği için sen oralara türkçe yazmaya çalışacam

on=@Dclick ine gel item ın
if ((znin yanindaki yandan v,küçüktür simgesi) src.tag.itematikladin(v nin yandani buyuk simgesi ) == 0)
item a tikladiginda yapacagi seyler ve altınada sunu koyuyorsun REturn 1 den önce
src.tag.itematikledin = 1
else if ( (z nin yandaki yandan v,kücüktür simgesi) src.tag.itematikladin(büyüktür simgesi) == 1)
src.sysmessage Ztn kullanmissin (istedigin seyi yaz)
Return 1

2-Ben bir itemin bir char tarafından 1 kez kullanılmasını nasıl sağlarım

Aynı tekniği kullanarak yapabilirsin Tag yaparsin yine ama tag adi farkli olsun.Birde sonuna Remove koycaksın.

Anlayabildiysen :) süfer

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 21:15 tarihinde, Pikachu tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
Bazı eşyalar olur, karakterin çantasına bi kere düştüler mi hareket ettirilemezler. O şekilde yapabilirsin, hem çalınmaz da.
Gerçi o zaman da kullanılamayabilir eşya.
Mesaj tarihi:
Pikachu ben bir dialogun 543252 kere açılmamasını istemekle yani tek kullanımlık değilde tıkladımı sadece bir dialogun önüne gelmesini istiyorum ard arda bilmem kaçtane açıp bug yapmasınlar diye genede sağol.
Mesaj tarihi:
1-on=@dclick
dialogclose d_blabla
dialog d_blabla
yukardaki şekilde yaparsan tek açılır.
2-on=@dclick
if (src.tag.itemikullandimmi) () bunlar büyüktür kücüktür işaret
src.tag.itemikullandimmi 1
else
src.sysmessage zaten kullandin.
return 1
endif
3-newnpc c_blabla şeklinde yarattıkdan sonra
new.home istediğin kooordinat yada daha once girdi isen (p) yazarsın.

[ Mesaj 06 Şubat 2006, Pazartesi - 14:23 tarihinde, Tcpip tarafından güncellenmiştir]

[ Mesaj 06 Şubat 2006, Pazartesi - 14:27 tarihinde, Tcpip tarafından güncellenmiştir]
  • Yeni Oluştur...