Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şut geliştirmek için ne yapılabilir ?

Helcaraxe

Öne çıkan mesajlar

geronimo ahanda böle yazılır :d ehem nese konuya dönelim..
şut evet, ray allen bi röportajında nası bu kadar düzgün ve istikrarlısınız sorusuna gene antreman pratik çalışma vs vs..demişti.benim boyum da 1.97.şutum son 2 yılda çok gelişti ve bunu bariz bi şekilde severek ve çok oynamaya balıyorum..gerçi 4 aydır basket oynayamıyorum..bel fıtığı ameliyatı oldum:( daha 2 ay sahalardan uzak kaliciim...böhühü..
Sosyal ağlarda paylaş

@can:doğru şut stili vardır.dünya basketbol tarihinin büyük şutörleri de bu gerçeği herzaman savunurlar.mj ye sormuşlar;o da gunde 8 saat şut çalışabılırsın ama doğru şutu çalışmıyorsan bunun hıc bır anlamı olmaz demış.

bilek harici şut teknıklerınde çalışarak kendını gelıstırmek gercekten cok zor;yerınde sayarsın hep.ve bı gunun bı gununu tutmaz ılk baslarda o stılde cok ıyı atmaya baslarsın sora gun gelır 1 tane bıle sokamassın husrana ugrarsın.fakat bılek atarsan bunu gelıstırebılırsın cunku her sut ıle bılegın gelısecek ve sutların daha bı rayına oturmaya baslayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

yatağa yat tavana doğru düzgün atmaya çalış bileklerin gelişir yani küçükken böle yaptım şimdi miss gibi bileem var allaama bin şükür,,ondan sona çık dışarıya şut at saatlerce,, zıplayabildiin kadar da zıplayarak şut at,,zıplama ayarını tutturana kadar.. o diil de antoine walker ın şutu ne biçim lan
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
can'a katılıyorum önemli olan rahatlık ve konsantrasyon.bir arkadaşımız pota ile aynı meseafeye gelme mevzusundan bahsetmiş bence öyle birşey yok ard arda 3şut sokunca böyle daha iyiymiş diye öyle atarsın ama şutunun gireceğine daha çok inanarak daha bir rahat atarsın.yani yine olay konsantrasyon:)
Sosyal ağlarda paylaş

bilek çalış biraz. bi de top eline küçük geliyosa fazla yapabileceğin bişey yok tek yapabileceğin kendini buna alıştırmak. bu da cok fazla şut antremenı demek. guardlar x kez şut atarak çalışıyolarsa senin 2x kez atarak calısman gerek :)
şahsi görüşüm bu yönde
iyi çalışmalar :)
Sosyal ağlarda paylaş

bilektir koldur bacaktır aldırma.kendine yakışanı at, zaten o oturacaktır.şutu ne kadar yüksekten ve çabuk çıkartman isabetli olmasından daha önemli bence.her an şut pozisyonunu alıp %35 isabete oynaman, durup süzüp %45 le isabetle oynamandan kat kat iyidir.bunun içinde bol streelball maçı ve bol bol şut atmak gerekli.mümünse süreli şutlar.misal nba deki 3lük yarışması gibi.
saygılar
(11yıldır lisanslı basketbolcu)
Sosyal ağlarda paylaş

ilkokuldan beri yaşadığım her yerde muhakkak bir kapı üstü potam ve sünger bir topum olmuştur.canım sıkkın olduğunda veya bişey düşündüğümde muhakkak şut atarım, hook atarım vb.

beni görenler allah vergisi bir bileğimin ve şut yeteneğim olduğunu söyler daima.gerçekten de doğrudur.aylarca oynamayıp topu elime alsam da şut yüzdem herzaman yüksek omuştur.fade away, jump shot veya el üstü şut farketmez.

ben bileğimin bu düzgünlüğünü küçüklüğümden beri evimde veya üni. hayatımda beni yanlız bırakmayan küçük kapı üstü potama borçlu olduğuma eminim...

bence sende bir kapı üstü potası edinmelisin.....
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Orta okul ve lise boyunca lisanslı basketbolcu idim. Okul takımında guard lık yapıyordum. Serbest atış kaçırmazdım da üçlük zor geliyordu. Takım kaptanımız 192 boyunda 105 kilo luk bir arkadaşımızdı. Ondan uzun olmadıgından takımda pivot oynuyordu ama aynı zamanda Ülker alt yapısında oynadıgından Ülkerde power forvet olarak görev yapıyordu.

Cocugun şutlar orta son da rezaletti bırak çemberi bazen panyayı zor tutturuyordu. Yazın full Ülkerin antrenmanlara devam etmiş. Lise 1 de geldiginde her şutu sokar olmuştu. Üçlük atışlarda bile oldukça başarılı idi.

Yaptıgı ise kendi alışkın oldugu şut stilini geliştirmek. Birkere zıplar iken bir bütün olarak bakıcaksın. Şut atmakdaki başarının yarısı bacakların uygun konumda olması ve güzel bir zıplamadan geçiyor. Bilek güçsüz ise koldan tam destek almadan bacaklar sayesinde şutuna güç katarak atabiliyorsun.

Sürekli şut çalışarak geliştiriceksin ama maçlarda şut atarken kafan cok rahat olmalı. Direk potaya odaklanman gerekiyor. Aksi halde tereddüt yaşıyorsan şutların nekadar iyi olsada kaçırma olasılıgın cok büyük oluyor.

Benim ilginç bi özelligim vardı. nerdeyse her sene şut stilim değişti. Genel olarak iyi şut atıyordm ama belkide sabit bir stili benimsemiş olsam çok daha iyi şutör olacaktım. Çünkü günde ortalama 6 saat calısıyordum. Bir dönem tamamen kol destekli attım. Bir dönem bilek atarken avuc içini topa degdirdim ( ki çok yanlış bir stildir bu tamamen güç kaybı olur be uzak mesafeden bu atışı yapamazsın- ha neden yapıyordum? top cok dönerek gidiyordu göze hoş geliyordu ondan :P ) , bir dönem naumoski gibi atmaya başladım ki bu atışta iyidir ama direk sanki tabanca ile adam vuruyormus gibi atıyorsun, seri bir atış ama 1-1 savunma yapılıyorsa pek işe yaramıyor. Jump-Shot olayında sıkıntısı var. Daha sonra ise uzak mesafeden atarken yarım kol destekli yarım bilek atış. Yakın mesafeden ise tamamen bilekten çıkarmaya alıştım. Şimdi belki yılda 2-3 kere oynuyorum basketi ama böyle atış yaparım sanırm :)

Anahtar kelimeler: Kendine uygun atış stili, bol idman, odaklanma = başarı
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...