Geronimo Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 geronimo ahanda böle yazılır :d ehem nese konuya dönelim.. şut evet, ray allen bi röportajında nası bu kadar düzgün ve istikrarlısınız sorusuna gene antreman pratik çalışma vs vs..demişti.benim boyum da 1.97.şutum son 2 yılda çok gelişti ve bunu bariz bi şekilde severek ve çok oynamaya balıyorum..gerçi 4 aydır basket oynayamıyorum..bel fıtığı ameliyatı oldum:( daha 2 ay sahalardan uzak kaliciim...böhühü.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 @can:doğru şut stili vardır.dünya basketbol tarihinin büyük şutörleri de bu gerçeği herzaman savunurlar.mj ye sormuşlar;o da gunde 8 saat şut çalışabılırsın ama doğru şutu çalışmıyorsan bunun hıc bır anlamı olmaz demış. bilek harici şut teknıklerınde çalışarak kendını gelıstırmek gercekten cok zor;yerınde sayarsın hep.ve bı gunun bı gununu tutmaz ılk baslarda o stılde cok ıyı atmaya baslarsın sora gun gelır 1 tane bıle sokamassın husrana ugrarsın.fakat bılek atarsan bunu gelıstırebılırsın cunku her sut ıle bılegın gelısecek ve sutların daha bı rayına oturmaya baslayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 önce stilini seç, duvara çalış... sonra yakından başla potaya atmaya.. aynı yerden 100-200 arası şut at. elin alışsın. sonra yer değişerek yap aynısını. tahmini 2-3 aya oturtursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sughnuk Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 yatağa yat tavana doğru düzgün atmaya çalış bileklerin gelişir yani küçükken böle yaptım şimdi miss gibi bileem var allaama bin şükür,,ondan sona çık dışarıya şut at saatlerce,, zıplayabildiin kadar da zıplayarak şut at,,zıplama ayarını tutturana kadar.. o diil de antoine walker ın şutu ne biçim lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2006 valla kımın sut stılını scersenız secınde geriade wallace ınkını secmeyın sakın bu kadar kotu bu stıl da once gormedım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 can'a katılıyorum önemli olan rahatlık ve konsantrasyon.bir arkadaşımız pota ile aynı meseafeye gelme mevzusundan bahsetmiş bence öyle birşey yok ard arda 3şut sokunca böyle daha iyiymiş diye öyle atarsın ama şutunun gireceğine daha çok inanarak daha bir rahat atarsın.yani yine olay konsantrasyon:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 bilek çalış biraz. bi de top eline küçük geliyosa fazla yapabileceğin bişey yok tek yapabileceğin kendini buna alıştırmak. bu da cok fazla şut antremenı demek. guardlar x kez şut atarak çalışıyolarsa senin 2x kez atarak calısman gerek :) şahsi görüşüm bu yönde iyi çalışmalar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 ray allen'ın antreman programını okumuştum geçen sene ki adam boşuna iyi şutör değil diyorsun...bilek önemli tabi boş zamanlarında elini hızlı hızlı aç kapa yararı olur en azından sıcak tutar bileğini her zaman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 bilektir koldur bacaktır aldırma.kendine yakışanı at, zaten o oturacaktır.şutu ne kadar yüksekten ve çabuk çıkartman isabetli olmasından daha önemli bence.her an şut pozisyonunu alıp %35 isabete oynaman, durup süzüp %45 le isabetle oynamandan kat kat iyidir.bunun içinde bol streelball maçı ve bol bol şut atmak gerekli.mümünse süreli şutlar.misal nba deki 3lük yarışması gibi. saygılar (11yıldır lisanslı basketbolcu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 karpuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 ilkokuldan beri yaşadığım her yerde muhakkak bir kapı üstü potam ve sünger bir topum olmuştur.canım sıkkın olduğunda veya bişey düşündüğümde muhakkak şut atarım, hook atarım vb. beni görenler allah vergisi bir bileğimin ve şut yeteneğim olduğunu söyler daima.gerçekten de doğrudur.aylarca oynamayıp topu elime alsam da şut yüzdem herzaman yüksek omuştur.fade away, jump shot veya el üstü şut farketmez. ben bileğimin bu düzgünlüğünü küçüklüğümden beri evimde veya üni. hayatımda beni yanlız bırakmayan küçük kapı üstü potama borçlu olduğuma eminim... bence sende bir kapı üstü potası edinmelisin..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 ahah o da doğru benim de vardı öyle bir potam küçükken.geliştiriyor seni:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 pekmez iç derim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 pekmez şuttan ziyade başka yerleri geliştirir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Orta okul ve lise boyunca lisanslı basketbolcu idim. Okul takımında guard lık yapıyordum. Serbest atış kaçırmazdım da üçlük zor geliyordu. Takım kaptanımız 192 boyunda 105 kilo luk bir arkadaşımızdı. Ondan uzun olmadıgından takımda pivot oynuyordu ama aynı zamanda Ülker alt yapısında oynadıgından Ülkerde power forvet olarak görev yapıyordu. Cocugun şutlar orta son da rezaletti bırak çemberi bazen panyayı zor tutturuyordu. Yazın full Ülkerin antrenmanlara devam etmiş. Lise 1 de geldiginde her şutu sokar olmuştu. Üçlük atışlarda bile oldukça başarılı idi. Yaptıgı ise kendi alışkın oldugu şut stilini geliştirmek. Birkere zıplar iken bir bütün olarak bakıcaksın. Şut atmakdaki başarının yarısı bacakların uygun konumda olması ve güzel bir zıplamadan geçiyor. Bilek güçsüz ise koldan tam destek almadan bacaklar sayesinde şutuna güç katarak atabiliyorsun. Sürekli şut çalışarak geliştiriceksin ama maçlarda şut atarken kafan cok rahat olmalı. Direk potaya odaklanman gerekiyor. Aksi halde tereddüt yaşıyorsan şutların nekadar iyi olsada kaçırma olasılıgın cok büyük oluyor. Benim ilginç bi özelligim vardı. nerdeyse her sene şut stilim değişti. Genel olarak iyi şut atıyordm ama belkide sabit bir stili benimsemiş olsam çok daha iyi şutör olacaktım. Çünkü günde ortalama 6 saat calısıyordum. Bir dönem tamamen kol destekli attım. Bir dönem bilek atarken avuc içini topa degdirdim ( ki çok yanlış bir stildir bu tamamen güç kaybı olur be uzak mesafeden bu atışı yapamazsın- ha neden yapıyordum? top cok dönerek gidiyordu göze hoş geliyordu ondan :P ) , bir dönem naumoski gibi atmaya başladım ki bu atışta iyidir ama direk sanki tabanca ile adam vuruyormus gibi atıyorsun, seri bir atış ama 1-1 savunma yapılıyorsa pek işe yaramıyor. Jump-Shot olayında sıkıntısı var. Daha sonra ise uzak mesafeden atarken yarım kol destekli yarım bilek atış. Yakın mesafeden ise tamamen bilekten çıkarmaya alıştım. Şimdi belki yılda 2-3 kere oynuyorum basketi ama böyle atış yaparım sanırm :) Anahtar kelimeler: Kendine uygun atış stili, bol idman, odaklanma = başarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rush Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 sen tercihini sshaq yönünden kullanmışın.Zayıf olsaydın şutların büyük önemi olurdu.Sen pota altından sayı atmayı çalış çeviklik fln çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Nba'da Josh Childress diye bir adam var Atlanta'da şut stiline diikat edin adamın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 en süper şut stili gerriad wallace da :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 ben ayaklarımı hiç kaldrımadan şut atarım mesela bı ara zıplayarak atmayı denedim acaip dengesiz şutlar cıktı onemli olan kendine has şut olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Bol bol Jump Shot da çalış.Sokmak çok zor oluyor ama bir sokmaya başladın mı kimse engel olamıyor o şutlara kafana göre şut sokarsın savunma falan dinlemeden.Hem zıplaman da gelişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Parmak ucunda yükselmek en iyisi bana göre.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 parmak ucunda zıplamak işin kolayına kaçmak olur.Şut esnasında muhakkak zıplanmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Bence bombeli şut çalış bı sure sonra tabii kendım ıcın konusuyorum cok guzel isabetin artıyor ustelık bombelı de attıgından goze guzel gelıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar